2019. szeptember 20.
A három pont a cél hazai pályán
Bajnoki címvédő női labdarúgóink az Astrát fogadják a Bihari úton a bajnokság ötödik fordulójában.

Remek emlékekkel gondolhatnak vissza női labdarúgócsapatunk tagjai a legutóbbi fordulóban lejátszott bajnoki mérkőzésre. Dörnyei Balázs együttese szeptember 15-én ugyanis a Jet-Sol Liga Női NB I negyedik fordulójában fantasztikus, 5-1-es győzelmet aratott az előzetesen rangadónak kikiáltott mérkőzésen a Diósgyőr otthonában. A Fradi ezzel immáron három mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, és idén még mindössze két gólt kapott.

Ezúttal, ha szigorúan a papírformát nézzük, jóval könnyebb feladat vár az FTC-Telekomra. A csapat hazai pályán fogadja a három ponttal a tabella hatodik helyén álló Astra-Alefet.

Az Astra három fordulón keresztül maradt pont nélkül a 2019/20-as szezon rajtján, igaz, majdnem a lehető legnehezebb sorsolást kapta: sorrendben a DVTK, a Haladás-Viktória, és az MTK verte. Első idei győzelmét a negyedik fordulóban aratta Nahóczky Attila együttese, amikor az Astra az élvonal abszolút újoncát, az első pontja mellett első góljára is még váró Kelent verte 3-0-ra.

Az Astra ugyan nagy hagyományokkal rendelkező női labdarúgócsapat, korábban volt bajnoki bronzérmes, egy alkalommal pedig, 2012-ben a Magyar Kupát is elhódították, az utóbbi időben nagyobb hangsúlyt fektetnek az utánpótlásképzésre, és a futsalra. A felnőtt női nagypályás csapat már kevesebb jó eredményt ér el, mint a korábbi években, a 2018/19-es bajnokságot például nyolc győzelem és négy döntetlen mellett kilenc vereséggel zárták az ötödik helyen, a Fradi pedig a szezon három egymás elleni mérkőzésén sorrendben 5-2-es, 3-1-es és 5-0-s győzelmet aratott.

A szombat délutáni mérkőzésen sem nagyon tudunk elképzelni olyan forgatókönyvet, hogy ne a Ferencváros gyűjtse be a három pontot, még akkor sem, ha az Astra soraiban felfedezhetőek olyan játékosok is, mint a komoly külföldi és válogatott múlttal rendelkező Sipos Lilla, vagy a rendkívül tehetséges, utánpótlás-válogatott Krascsenics Petra. Dörnyei Balázs az idei bajnokságban korábban már látott módon akár pihentethet is néhány kulcsjátékost, és a Fradi mély keretéből lehetőséget adhat akár több fiatal játékosnak is. Emellett azonban fontos lesz végig kézben tartani a mérkőzést, már csak azért is, mert a Bihari úton, a Fradi ellen minden csapat kettőzött erővel harcol. A szombati mérkőzésen ennek a legyőzése tehát lányaink feladata.

Az FTC-Telekom – Astra-Alef HFC női labdarúgó bajnoki mérkőzés szeptember 21-én, szombaton 15.00-kor kezdődik az FTC Női Labdarúgó Központban. A belépés ingyenes!

Női labdarúgás, Jet-Sol Liga Női NB I, 5. forduló
FTC-Telekom - Astra-Alef HFC
2019. szeptember 21., szombat 15.00, FTC Női Labdarúgó Központ
A belépés ingyenes!

Cikkajánló

Szekszárdról is elhoztuk a három pontot

Női labdarúgóink 2-1-es győzelmet arattak a Simple Női Liga 21. fordulójában.

Gólzápor az ETO ellen

Női labdarúgócsapatunk 8-0-s győzelmet aratott a Simple Női Liga 20. fordulójában.

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin