2019. június 1.
Bátrabban, nagyobb kockázatvállalással az aranyért!
Így várja Dörnyei Balázs vezetőedző a vasárnapi, sorsdöntő, MTK elleni összecsapást. Interjú.

Az első lépést már megtette női labdarúgócsapatunk, vasárnap eldőlhet a bajnoki cím sorsa.
Női labdarúgócsapatunk az MTK hétfői legyőzése után 1-0-ra vezet a hazai bajnokság két győzelemig tartó bajnoki döntőjében, amelynek második mérkőzését vasárnap rendezik az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A bajnoki cím megszerzése szempontjából kulcsfontosságú összecsapás előtt a Ferencváros vezetőedzője, Dörnyei Balázs nyilatkozott a FradiMédiának.

- Milyen hangulatban teltek az utóbbi napok? A heti munkában volt jelentősége annak, hogy összesítésben vezetünk?
- A heti munkában ennek nem volt különösebb jelentősége, olyan nagy meglepetéssel már egyébként sem tudunk készülni az MTK ellen. A helyzetünk nyilván jobb, mint az első meccs előtt volt, hiszen már csak egy mérkőzést kell megnyernünk a bajnoki címhez, ezt mindenki pontosan tudja, de aki hétfőn látta a játékosokat és a stábot, az tudhatja, hogy nem vittük túlzásba az örömködést. Tudomásul vettük, hogy vezetünk és az első lépést megtettük az aranyérem felé, de igazán örülni majd csak a második mérkőzés után szabad – remélem, nem lesz szükség harmadikra.

- Kijelenthető, hogy az előny birtokában immáron a Ferencváros a finálé esélyese? Mellettünk szól az alapszakasz-győzelem és a legutóbbi egymás elleni eredmények is.

- Másképp fogalmaznék: közelebb állunk a bajnoki címhez. Az itt már semmit nem jelent, hogy az alapszakaszban szinte hibátlanul tettük a dolgunkat és gyakorlatilag egy bajnokságot már megnyertünk, azt az elsőséget egy kvázi kupapárharcban, azaz a döntőben is meg kell még védenünk, tehát másodszor is meg kell nyernünk a bajnokságot. Pillanatnyilag másfélnél járunk, úgyhogy az előttünk álló meccset még mindenképpen meg kell nyernünk. Egy bajnoki döntőben egyébként nincsen esélyes, ezt az utóbbi évek párharcai is bizonyították.

- Kellett erről beszélgetni a lányokkal a héten?

- Nagyon intelligens csapat ez, a lányok fejben teljesen rendben vannak, a heti edzésmunka is azt igazolja, hogy egy pillanatig sem volt elkényelmesedve senki. A lányok kőkeményen dolgoztak az utóbbi napokban is, nagyon várják a vasárnapi mérkőzést. Senki nem szeretne még egy meccset játszani, szóval nem kell különösebben noszogatni őket, teszik a dolgukat, mint egész évben. Talán ezért is tartunk ott, ahol.

- Miben vársz többet a csapattól a döntő második mérkőzésén?

- Egy picit talán felszabadultabban kéne játszanunk. Szerintem a hétfői meccsen is fölényben voltunk, ez viszont nem mutatkozott meg gólokban, sőt, az MTK vezetni is tudott. Ha választhatnék más forgatókönyvet, akkor azt szeretném, ha vasárnap mi rúgnánk az első gólt. Alapvetően azt várom a csapattól, hogy vasárnap futballozzon bátrabban, nagyobb kockázatvállalással.

- Amennyiben vasárnap vagy később újra bajnok lesz a női labdarúgócsapat, csatlakozik a Ferencvárosi Torna Club szintén aranyérmes gárdáihoz, a szezont bajnokként záró férfi futball-, póló- és jégkorongcsapathoz. Számotokra mit jelentene ez?

- Igazából azt hiszem, hogy ez a klub óriási eredménye lenne. Gratulálok a bajnokcsapatoknak, biztosan rengeteg, adott esetben sok éves munka áll az elsőségek mögött. Noha nekünk viszont most a saját dolgunkkal kell foglalkozni, persze, nem szeretnénk kimaradni a sorból – a négy bajnokcsapat mégiscsak jobban hangzik, mint a három, nem?

Hatos Szabolcs

Cikkajánló

Zsinórban negyedszer győztünk a felkészülés alatt

Női labdarúgócsapatunk nyolc gólt lőtt a szlovén Pomurje elleni felkészülési mérkőzésen.

Fölényes győzelem a Sturm Graz ellen

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-1-re nyert felkészülési mérkőzésen osztrák ellenfele ellen.

Fölényes győzelem a harmadik edzőmeccsen

Az FTC-Telekom szombaton a szlovák Spartak Myjavát verte meg 12-3-ra.

A Bordeaux-ban folytatja korábbi támadónk

Shameeka Fishley 12 mérkőzést játszott női labdarúgócsapatunkban, ezeken 10 gólt szerzett.

Tízgólos győzelem második edzőmeccsünkön

Női labdarúgócsapatunk már az első negyvenöt perc után 7-0-ra vezetett a Temesvár ellen.

Egygólos vereség az első edzőmeccsen

Női labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a cseh Sparta Praha elleni első tavaszi felkészülési mérkőzésen.

Sorsoltak a Simple Női Kupában

Női labdarúgócsapatunk a Szent Mihály együttesét fogadja a kupa 5. fordulójában.

Kilenc felkészülési mérkőzés a programban

Cseh, osztrák, szlovák, szerb, szlovén és román csapattal is találkozunk a felkészülés során.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin