2020. február 7.
Csigi: „Nagyon sokat köszönhetek a Ferencvárosnak!”
Búcsúbeszélgetés női labdarúgócsapatunk Svájcba igazolt fiatal védőjével – INTERJÚ!

Zajlik az élet a téli átigazolási időszakban női labdarúgócsapatunk háza táján: három távozó és két új téli érkező után kedden újabb távozót jelentett be az FTC-Telekom női labdarúgócsapata. A húszéves védő, Csigi Eszter a svájci élvonalban, az FC Basel csapatánál folytatja pályafutását. A játékos a 2013-14-es idényben került a Ferencvároshoz, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat, és hamar, már 2015 őszén bekerült a felnőtt együttesbe, így részese volt két bajnoki címnek, és négy Magyar Kupa-győzelemnek. Az előző idényt stílszerűen zárta le – az ő gólja állította be a 0-3-as végeredményt az MTK elleni bajnoki döntő második, idegenbeli mérkőzésén, amely után a három év elteltével visszahódított bajnoki címet ünnepelhettük.

Csigi Esztert búcsúinterjújában az átigazolás okairól, új csapatáról, és az előtte álló kihívásokról is kérdeztük.

- Először is, gratulálunk az igazolásodhoz! Mit kell tudni a svájci női élvonalról és az új csapatodról? A férfi labdarúgás világában elég jól cseng az FC Basel neve…
- Köszönöm! A svájci női élvonalban három-négy elég erős csapat is van, akik közel egyenlő esélyekkel harcolnak a bajnoki címért. Szerencsére a Basel is köztük van, új csapatom jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán. Fontos szempont még, hogy az első két helyezett indulhat a Bajnokok Ligájában. A kupáért is harcban állunk még, az elődöntőben a Young Boys csapatával találkozunk majd.

- Hogyan került képbe a Basel, hogy kerültél kapcsolatba velük?
- A télen készült rólam egy videó a legjobb jeleneteimből, és ezt látta az FC Basel szakvezetése is, ennek alapján kerestek meg. Ezután kicsit utánajártunk a csapatnak, és úgy éreztem, jó lehetőség, remek fejlődés lenne számomra az átigazolás, szakmailag és emberileg egyaránt.

- A Fradival bajnoki és kupagyőzelmet ünnepelhettetek, a döntőben emlékezetes gólt is szereztél, hajszálon múlott a BL-indulás. Miért döntöttél mégis a távozás mellett?
- Hat évet töltöttem el a Ferencvárosban, és egyszerűen úgy éreztem, itt az ideje váltani. Ki szerettem volna próbálni magam külföldön, illetve szeretnék új nyelvet és új kultúrát is megismerni, megtanulni.

- Mik a távlati céljaid?
- Egyelőre csak az lebeg a szemem előtt, hogy Baselben helyt álljak, és kihozzam magamból a maximumot, illetve minél több trófeát nyerjek az új csapatommal is. Egyelőre nem gondolkodom ennél hosszabb távra előre.

- Milyenek az első benyomások az új állomáshelyeden?
- Túl vagyok már az első edzéseken, és azt tapasztaltam, hogy rendkívül pörgősek voltak a tréningek. A csapat jól fogadott, mindenki kedves volt, mindenben segítenek, amire csak szükségem van a beilleszkedéshez, megkapom.

- Leszel még a Ferencváros labdarúgója?
- Erre nem tudom biztosan a választ, de úgy érzem, azért ez megtörténhet. Szeretnék még a Ferencvárosban futballozni később, mert nagyszerű klub, remek szurkolótáborral. Nagyon sokat köszönhetek az FTC-nek, és Dörnyei Balázsnak is. Természetesen továbbra is követni fogom a csapat történéseit, meccseit, és nagyon sok sikert kívánok a lányoknak! Hajrá, Fradi!

 

Boldizsár Márton

Cikkajánló

A kapitány FONTOS kijelentése az FTC-futballistáról

Hét ferencvárosi labdarúgó is bekerült a női válogatottba, amely törökországi tornára utazik • Íme, a nevek!

Aleksic-dupla és győzelem Pozsonyban

Női labdarúgócsapatunk 4-2-re győzte le a házigazda Slovant a vasárnap Pozsonyban lejátszott edzőmérkőzésen.

Ilyen volt a törökországi edzőtábor!

Női labdarúgóink nemrég véget ért antalyai edzőbárora néhány percben - VIDEÓ!

Mesterségük címere: kanadai Fradi-sportolók!

A hokis pontkirály Brett Switzer volt női focistáink új igazolása, Nkem Ezurike idegenvezetője – VIDEÓ!

Kanadai középpályással erősítettünk!

Női labdarúgócsapatunkban folytatja a korábbi utánpótlás-válogatott kanadai középpályás, Sarah Kinzner.

A svájci élvonalban folytatja fiatal védőnk

Csigi Eszter háromszoros bajnokként és ötszörös kupagyőztesként igazol a Baselhez.

Finn játékossal erősített az FTC bajnokcsapata!

Az FTC-Telekomban női futballcsapatában folytatja pályafutását a Finnországból érkező Sini Emilia Laaksonen.

Újabb érkező: kiváló felépítésű támadót igazoltunk!

Női labdarúgócsapatunk szerződést kötött a kanadai válogatott támadóval, Nkem Ezurikével.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most