2020. február 7.
Csigi: „Nagyon sokat köszönhetek a Ferencvárosnak!”
Búcsúbeszélgetés női labdarúgócsapatunk Svájcba igazolt fiatal védőjével – INTERJÚ!

Zajlik az élet a téli átigazolási időszakban női labdarúgócsapatunk háza táján: három távozó és két új téli érkező után kedden újabb távozót jelentett be az FTC-Telekom női labdarúgócsapata. A húszéves védő, Csigi Eszter a svájci élvonalban, az FC Basel csapatánál folytatja pályafutását. A játékos a 2013-14-es idényben került a Ferencvároshoz, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat, és hamar, már 2015 őszén bekerült a felnőtt együttesbe, így részese volt két bajnoki címnek, és négy Magyar Kupa-győzelemnek. Az előző idényt stílszerűen zárta le – az ő gólja állította be a 0-3-as végeredményt az MTK elleni bajnoki döntő második, idegenbeli mérkőzésén, amely után a három év elteltével visszahódított bajnoki címet ünnepelhettük.

Csigi Esztert búcsúinterjújában az átigazolás okairól, új csapatáról, és az előtte álló kihívásokról is kérdeztük.

- Először is, gratulálunk az igazolásodhoz! Mit kell tudni a svájci női élvonalról és az új csapatodról? A férfi labdarúgás világában elég jól cseng az FC Basel neve…
- Köszönöm! A svájci női élvonalban három-négy elég erős csapat is van, akik közel egyenlő esélyekkel harcolnak a bajnoki címért. Szerencsére a Basel is köztük van, új csapatom jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán. Fontos szempont még, hogy az első két helyezett indulhat a Bajnokok Ligájában. A kupáért is harcban állunk még, az elődöntőben a Young Boys csapatával találkozunk majd.

- Hogyan került képbe a Basel, hogy kerültél kapcsolatba velük?
- A télen készült rólam egy videó a legjobb jeleneteimből, és ezt látta az FC Basel szakvezetése is, ennek alapján kerestek meg. Ezután kicsit utánajártunk a csapatnak, és úgy éreztem, jó lehetőség, remek fejlődés lenne számomra az átigazolás, szakmailag és emberileg egyaránt.

- A Fradival bajnoki és kupagyőzelmet ünnepelhettetek, a döntőben emlékezetes gólt is szereztél, hajszálon múlott a BL-indulás. Miért döntöttél mégis a távozás mellett?
- Hat évet töltöttem el a Ferencvárosban, és egyszerűen úgy éreztem, itt az ideje váltani. Ki szerettem volna próbálni magam külföldön, illetve szeretnék új nyelvet és új kultúrát is megismerni, megtanulni.

- Mik a távlati céljaid?
- Egyelőre csak az lebeg a szemem előtt, hogy Baselben helyt álljak, és kihozzam magamból a maximumot, illetve minél több trófeát nyerjek az új csapatommal is. Egyelőre nem gondolkodom ennél hosszabb távra előre.

- Milyenek az első benyomások az új állomáshelyeden?
- Túl vagyok már az első edzéseken, és azt tapasztaltam, hogy rendkívül pörgősek voltak a tréningek. A csapat jól fogadott, mindenki kedves volt, mindenben segítenek, amire csak szükségem van a beilleszkedéshez, megkapom.

- Leszel még a Ferencváros labdarúgója?
- Erre nem tudom biztosan a választ, de úgy érzem, azért ez megtörténhet. Szeretnék még a Ferencvárosban futballozni később, mert nagyszerű klub, remek szurkolótáborral. Nagyon sokat köszönhetek az FTC-nek, és Dörnyei Balázsnak is. Természetesen továbbra is követni fogom a csapat történéseit, meccseit, és nagyon sok sikert kívánok a lányoknak! Hajrá, Fradi!

 

Boldizsár Márton

Cikkajánló

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin