2020. november 3.
Dörnyei Balázs: „Ez egészen új élmény volt mindenkinek”
Női labdarúgócsapatunk vezetőedzője a 6-1-re megnyert BL-selejtező után értékelte a mérkőzést.

A Ferencváros női labdarúgócsapata nagyszerű és magabiztos játékkal 6-1-es győzelmet aratott a luxemburgi Racing FC Union Luxembourg elleni Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában. A találkozót követően a csapat vezetőedzője, Dörnyei Balázs értékelt.

- Először is szeretném megköszönni a klubnak a lehetőséget, hogy itt, a Groupama Arénában léphettünk pályára. Az elnök úrtól kezdve egészen a pályamunkásokig, mindenkinek hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy ebben a létesítményben játszhattunk. Életre szóló élményt adtak a lányoknak - mondta vezetőedzőnk. - Elég feszülten kezdtük a mérkőzést, az első 10-15 percben nem állt össze a játékunk. Szép gólokat rúgtunk, de nagyon sok helyzetet kihagytunk. Ez talán betudható annak, hogy ez egy egészen új élmény volt mindenkinek, még én is ennek a hatása alatt voltam a mérkőzésen. Mikor már biztosabb volt az eredmény, akkor a koncentráció hiányzott a játékosokból. Természetesen, ha az eredményt nézem, akkor elégedettnek kell lennem. Továbbjutottunk és várhatjuk a második kört, de az már egy sokkal nehezebb mérkőzés lesz.

Újságírói kérdésre vezetőedzőnk elmondta, hogy az újfajta lebonyolítási rendszer egészen más lehetőségeket kínál a csapatoknak, hiszen aki egy kicsit is gyengébbnek érzi magát aktuális ellenfelénél, az egy mérkőzésen bármire képes lehet.

Dörnyei Balázst ezt követően a megváltozott erőviszonyokról kérdezték az újságírók.

- Abból a szempontból változtak a dolgok, hogy eddig úgy nézett ki egy négyes csoport, hogy volt két erős együttes, egy harmadik, aki veszélyt jelentett rájuk, valamint egy olyan, amely kicsit kilógott a többi közül. A következő körben azonban csak kemény ellenfeleket kaphatunk. Olyan csapatokkal nézhetünk szembe, mint a Benfica, Anderlecht vagy épp a Glasgow. Mindenféleképp komoly bravúrra lesz szükség, hogy sikerrel vegyük a következő kört.

A Ferencváros a hat lőtt gól mellett számos nagyobb helyzetet is kihagyott. Dörnyei Balázs erről azt mondta, hogy ez a mai napon, egy ilyen győzelem után megbocsátható, de ha egy másik mérkőzésről lenne szó, akkor lehet, hogy másképp gondolna erre. Hozzátette, hogy bár a játékosokban is van hiányérzet, az öltözőben most mindenki boldog, hiszen a csapat továbbjutott a következő körbe.

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin