2021. augusztus 19.
Dörnyei: „Most is szükség lesz a harcos mentalitásra”
Női csapatunk vezetőedzője nyilatkozott a FradiMédiának a Vllaznia elleni BL-selejtező előtt.

Mint ismert, magyar bajnok női labdarúgócsapatunk kedden 2-1-re legyőzte a hazai pályán szereplő lengyel bajnok Czarni Sosnowiecet az UEFA Női Bajnokok Ligája első selejtezőkörös minitornájának első meccsén, ezzel kiharcolta a jogot arra, hogy pénteken az albán bajnok Vllaznia ellen lépjen pályára a csoport megnyeréséért, egyben a BL legjobb 32 csapata közé jutásért.

A keddi győzelem után együttesünk szerdán és csütörtökön is edzett, a meccsnap előtti tréninget követően pedig a FradiMédia stábja Dörnyei Balázs vezetőedzőt kérdezte várakozásairól.

„Az interneten fellelhető összes mérkőzést és anyagot megnéztük az albánokról, utánanéztünk a frissen igazolt játékosaiknak is. Minden anyagot összeszedtünk amit tudtunk, bár hozzá kell tennem, túl sok dolgot nem találtunk, és ami volt, az sem túl friss anyag. Ebből a szempontból a meccs egy része vakrepülés lesz. Abból indulunk ki, hogy a vezetőedző személye jó ideje változatlan, és idén nyáron nagyon későn érkezett hozzájuk nagyon sok játékos, szóval talán túl sok idejük nem volt megváltoztatni az alapvető stílusukat” – mondta el Dörnyei Balázs arról, mivel töltötte az idejét a szakmai stáb az elmúlt napokban.

Vezetőedzőnk arról is beszélt, milyen ellenfélre számíthatunk.

„Három olyan játékosuk van, akire nagyon oda kell figyelnünk. Az egyik a Spanyolországból igazolt kapusuk, aki egy rendkívül jó képességű hálóőr, hasonló stílusban véd, mint a mi kapusunk, Chandra Bednar. Illetve van két játékos a támadótrióból, akire nagyon oda kell figyelni. Az egyikük Qendresa Krasniqi, aki Svájcban légióskodik, és nyaranta 3-4 hétre klubja engedélyével hazaigazol, hogy segítsen a csapatnak a BL-selejtezőkön. A másikuk Megi Doci, ők ketten adják az ellenfelünk támadójátékának a sava-borsát. Őket kell nagyon szorosan követnünk, ha ezt a két játékost ki tudjuk kapcsolni, a kapusukkal szemben pedig eredményesek tudunk lenni, akkor elég nagy esélyünk van rá, hogy sikerrel zárjuk a mérkőzést.”

Dörnyei Balázs azt is elmondta, egészen más mérkőzésre számít, mint a Sosnowiec ellen.

„Az albán csapat nem annyira játszik fizikális futballt, kicsit hasonló a játékuk, mint a miénk. Arra a mentalitásra viszont itt is szükség lesz, amivel a lengyelek ellen játszottunk, annál lejjebb nem adhatjuk. Az biztos, hogy támadójátékban jobban kell teljesítenünk, nagyon szervezett csapat védelmét kell feltörnünk. Ha viszont kellőképpen meg tudjuk őket mozgatni hátul, és akár a széleken nyomást tudunk helyezni rájuk, eredményesek lehetünk. És természetesen mindennek az alapja a stabil védekezés, mindenképpen kevés gólon, vagy akár gól nélkül kell tartanunk őket” – zárta gondolatait vezetőedzőnk.

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin