2019. június 28.
Elkezdték a BL-felkészülést női labdarúgóink
Kupagyőztes és bajnok női labdarúgócsapatunk elkezdte a felkészülést az augusztus eleji BL-selejtezőre.

Újra edzésbe álltak női labdarúgóink a nyári szünet után a Bihari úton, gőzerővel készülnek a Bajnokok Ligája selejtezőjére, amelyben a magyar bajnoki cím elhódításával vívták ki az indulási jogot, három év kihagyás után.

Július 2-án a lányok edzőtáborba utaznak, ahol a BL-szereplés előtt két csapattal is felkészülési mérkőzést játszanak, a tábor helyszíne idén is Maribor. Ahogyan korábban erről beszámoltunk, nemrég kisorsolták a női Bajnokok Ligája-selejtező csoportjait, a mieink az ötös számú csoportba kerülve augusztus 7-13 között Pozsonyban a házigazda Slovan, a moldáv Agarista-SS Anenii Noi és a szabadkai ZFK Spartak Subotica ellen kísérlik meg kiharcolni a főtáblára kerülést.

A női Bajnokok Ligája fontos információiról ITT, az ellenfeleinkről pedig ITT olvashatnak. 

A BL-felkészülésről csapatunk vezetőedzőjét Dörnyei Balázst és tavaly az NB I legjobb játékosának választott Fenyvesi Evelint kérdeztük.

„Válogatott játékosaink még kaptak további egy hét pihenést, a többiek viszont már a héten elkezdtek edzeni. A keretben még várható változás, 2-3 új játékos is érkezik még a csapatba, igyekszem az átigazolásokat még a héten lezárni, hogy Mariborba már teljes kerettel utazzunk. A BL-re ugyanúgy készülünk, mint a bajnokságra, ugyanolyan metódus szerint edzünk, az új játékosainkat viszont még be kell építeni a csapatba a nemzetközi szereplés előtt. Kedden utazunk Mariborba, ahol vasárnap felkészülési mérkőzést játszunk a szlovén bajnok, Pomurje Beltinci ellen." – nyilatkozta Dörnyei Balázs, kupagyőztes bajnokcsapatunk vezetőedzője.

Középpályásunk, Fenyvesi Evelin szerint meg kell ragadnunk ezt a lehetőséget: „A sikeres szezon után a csapat a két aranyérmet együtt, alaposan megünnepelte, de most már a BL-re kell fókuszálnunk. A szünetet mindenki tartalmasan töltötte, pihentünk, de azért szántunk sportolásra is időt. Örülünk, hogy hamarabb kezdünk, hisz ez azt jelenti, hogy a Bajnokok Ligájára készülünk. Már nagyon várjuk a meccseket, az elmúlt két évben csak ezüstérmet sikerült szereznünk a bajnokságban, így nem tudtunk indulni a BL-ben. Nekem már régóta ez jár a fejemben, nagyon örülök az aranyérmeknek, de annak még jobban, hogy játszhatunk nemzetközi meccseket. A sorsolás szerint a továbbjutás nem lehetetlen, nagyon nehéz dolgunk lesz, de meg kell ragadni a lehetőséget. Öt hetünk lesz a felkészülésre, mindenki tudja, hogy mit kell teljesíteni az edzéseken és mire készülünk, a hozzáállással nem lesz gond. Fontos, hogy az új csapattársaink bépüljenek, erre tökéletes lesz az edzőtábor ami mindig kiváló csapatépítés és amit már mind nagyon várunk."

Cikkajánló

Szoros vereség Prágában

Női labdarúgócsapatunk hatodik téli felkészülési mérkőzésén a fiatalok kapták a főszerepet.

Kilenc Fradi-játékos a női válogatott keretében

A női A-válogatott február 14-én téli edzőtáborba vonul, részt vesz a Ciprus Kupa küzdelmeiben.

Zsinórban negyedszer győztünk a felkészülés alatt

Női labdarúgócsapatunk nyolc gólt lőtt a szlovén Pomurje elleni felkészülési mérkőzésen.

Fölényes győzelem a Sturm Graz ellen

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-1-re nyert felkészülési mérkőzésen osztrák ellenfele ellen.

Fölényes győzelem a harmadik edzőmeccsen

Az FTC-Telekom szombaton a szlovák Spartak Myjavát verte meg 12-3-ra.

A Bordeaux-ban folytatja korábbi támadónk

Shameeka Fishley 12 mérkőzést játszott női labdarúgócsapatunkban, ezeken 10 gólt szerzett.

Tízgólos győzelem második edzőmeccsünkön

Női labdarúgócsapatunk már az első negyvenöt perc után 7-0-ra vezetett a Temesvár ellen.

Egygólos vereség az első edzőmeccsen

Női labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a cseh Sparta Praha elleni első tavaszi felkészülési mérkőzésen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin