2019. június 28.
Elkezdték a BL-felkészülést női labdarúgóink
Kupagyőztes és bajnok női labdarúgócsapatunk elkezdte a felkészülést az augusztus eleji BL-selejtezőre.

Újra edzésbe álltak női labdarúgóink a nyári szünet után a Bihari úton, gőzerővel készülnek a Bajnokok Ligája selejtezőjére, amelyben a magyar bajnoki cím elhódításával vívták ki az indulási jogot, három év kihagyás után.

Július 2-án a lányok edzőtáborba utaznak, ahol a BL-szereplés előtt két csapattal is felkészülési mérkőzést játszanak, a tábor helyszíne idén is Maribor. Ahogyan korábban erről beszámoltunk, nemrég kisorsolták a női Bajnokok Ligája-selejtező csoportjait, a mieink az ötös számú csoportba kerülve augusztus 7-13 között Pozsonyban a házigazda Slovan, a moldáv Agarista-SS Anenii Noi és a szabadkai ZFK Spartak Subotica ellen kísérlik meg kiharcolni a főtáblára kerülést.

A női Bajnokok Ligája fontos információiról ITT, az ellenfeleinkről pedig ITT olvashatnak. 

A BL-felkészülésről csapatunk vezetőedzőjét Dörnyei Balázst és tavaly az NB I legjobb játékosának választott Fenyvesi Evelint kérdeztük.

„Válogatott játékosaink még kaptak további egy hét pihenést, a többiek viszont már a héten elkezdtek edzeni. A keretben még várható változás, 2-3 új játékos is érkezik még a csapatba, igyekszem az átigazolásokat még a héten lezárni, hogy Mariborba már teljes kerettel utazzunk. A BL-re ugyanúgy készülünk, mint a bajnokságra, ugyanolyan metódus szerint edzünk, az új játékosainkat viszont még be kell építeni a csapatba a nemzetközi szereplés előtt. Kedden utazunk Mariborba, ahol vasárnap felkészülési mérkőzést játszunk a szlovén bajnok, Pomurje Beltinci ellen." – nyilatkozta Dörnyei Balázs, kupagyőztes bajnokcsapatunk vezetőedzője.

Középpályásunk, Fenyvesi Evelin szerint meg kell ragadnunk ezt a lehetőséget: „A sikeres szezon után a csapat a két aranyérmet együtt, alaposan megünnepelte, de most már a BL-re kell fókuszálnunk. A szünetet mindenki tartalmasan töltötte, pihentünk, de azért szántunk sportolásra is időt. Örülünk, hogy hamarabb kezdünk, hisz ez azt jelenti, hogy a Bajnokok Ligájára készülünk. Már nagyon várjuk a meccseket, az elmúlt két évben csak ezüstérmet sikerült szereznünk a bajnokságban, így nem tudtunk indulni a BL-ben. Nekem már régóta ez jár a fejemben, nagyon örülök az aranyérmeknek, de annak még jobban, hogy játszhatunk nemzetközi meccseket. A sorsolás szerint a továbbjutás nem lehetetlen, nagyon nehéz dolgunk lesz, de meg kell ragadni a lehetőséget. Öt hetünk lesz a felkészülésre, mindenki tudja, hogy mit kell teljesíteni az edzéseken és mire készülünk, a hozzáállással nem lesz gond. Fontos, hogy az új csapattársaink bépüljenek, erre tökéletes lesz az edzőtábor ami mindig kiváló csapatépítés és amit már mind nagyon várunk."

Cikkajánló

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

Továbbra is az élen csapatunk

Kubassova és Edwards góljával 2-0-s győzelmet arattunk az Astra ellen.

„Babonás vagyok, a cipőmet sem takarítom meccs után!”

Válogatott női labdarúgóinkkal folytatódott a Kire jellemzőbb? – kvízsorozat a Fradi TV-ben – VIDEÓ!

Elhoztuk a három pontot Budaörsről

Sztanovics és Diószegi góljával 2-0-s győzelmet arattunk a Simple Női Liga 14. fordulójában.

Kiütöttük a DVTK-t a kupában

Csapatunk 7-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr ellen a kupasorozat 5. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin