2020. november 3.
Élőben közvetítettük női labdarúgóink BL-selejtezőjét!
Az FTC-Telekom a luxemburgi Racing FC Union Luxembourgot fogadta a Groupama Arénában.

VÉGE! A Ferencváros nagyszerű és eredményes játékot bemutva 6-1-es sikert aratott a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a luxemburgi Racing FC Union Luxembourg ellen. Köszönjük a megtisztelő figyelmet!

90. perc: Négy percet hosszabbított a játékvezető.

89. perc: Vágó Fanny egy gyors igazítás után lőtt a hosszú oldal irányába, de a kapus védett.

85. perc: Vágó végezte el gyorsan a bedobást, de Siklért megelőzve sikerült szögletre tisztáznia a luxemburgi védelemnek.

81. perc: A mérkőzés hajrájába lépve kettőt cseréltek a vendégek: Kocan helyett Lopes Montero, Lorrain helyett Cretel érkezett.

76. perc: A mieink jöhettek egy szabadrúgással az ellenfél tizenhatosának jobb csücskétől, de a középre tekert labdát Siklér nem tudta a kapuba tessékelni.

74. perc: Dörnyei Balázs ismét belenyúlt a csapatba: Bednart Barti, Ivanusát Siklér váltotta.

73. perc: Fenyvesi kapott remek labdát, de hiába állt szemben a kapussal, nem tudott gólt lőni.

70. perc: Ismét változtattott a Racing: Cammarata jött le, helyére Da Mata Gomes lépett pályára.

68. perc: A mieink végezhettek el szögletet, de a beadásnál Zlidnis lesen állt, így a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.

65. perc: Vágó Fanny álompasszal ugratta ki a két gólnál járó Pusztait, aki ezúttal nem tudott élni a lehetőséggel, maradt a 6-1.

64. perc: A vendég vezetőedző is változtatott: Silva Machado helyét Correia vette át.

62. perc: GÓL! Egy remekül végigvitt támadás után a frissen beszálló Nagy Viktóra passzolt a középen teljesen üresen álló Vágó Fannynak, aki az üres kapuba lőtt, 6-1!

60. perc: Hármat cserélt Dörnyei Balázs: lement Tiffany Cameron, Róth Rebeka és Elisabeth Bradon, érkezett Papp Luca, Nagy Viktória, illetve Melisa Hasanbegovic.

58. perc: GÓL! Pusztai kapott remek labdát a bal szélen, majd centerezett, a középen érkező Vágónak ugyan hosszú volt a passz, de érkezett Tiffany Cameron, aki nem hibázott, 5-1!

55. perc: Vágó Fanny tartotta meg a labdát a felezővonalnál, majd egy remek indítással kiugratta Ivanusát, aki betört a tizenhatoson belülre, de egy jó ütemű szereléssel sikerült szögletre tisztáznia a luxemburgi védelemnek.

51. perc: Egy mélységi indítás után Ivanusa startolt rá a labdára, de a vendég kapus jó ütemben lépett ki a kapuból és tisztázott.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Vége az első félidőnek: Pusztai Sára duplájával, valamint Lara Ivanusa és Vágó Fanny góljával 4-1-es ferencvárosi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

45+3. perc: GÓL! Pusztai Sára egy remek mozdulattal átemelte Burtint, ezzel meglőtte maga második, egyben csapata negyedik gólját, 4-1!

45. perc: Három percet hosszabbított a játékvezető.

42. perc: GÓL! Pusztai Sára vette el a labdát a könnyelmű vendég védőktől, majd miután rávezette a kapusra, higgadtan belőtte a harmadik ferencvárosi gólt, 3-1!

40. perc: Czellér az alapvonalról tekert középre, ahol a szélről behúzódó Cameron emelkedett, de jamaicai támadónk fejese elkerülte a kaput.

35. perc: Mosdóczi tört be a tizenhatoson belülre, majd passzolt a hosszú oldalra, ahol érkezett Ivanusa, de nem sikerült belőni a harmadikat.

31. perc: Dos Santos léphetett volna ki egy hosszú indítás után, de Bednar remek érzékkel mozdult ki kapujából és tisztázni tudott.

25. perc: GÓL! Egy jobb oldali beadás után védőink számolták el magukat, a labda Silva Machado elé került, aki közvetlen közelről nem hibázott, 2-1!

21. perc: Silva Machadot keresték a társak a bal oldalon, de a partjelző lest intett.

19. perc: Egy remek mélységi indítás után próbált a kapunk irányába törni a vendégek támadója, de Zlidnis egy nagyszerű becsúszással szögletre mentett.

16. perc: Silva Machado volt szabálytalan Mosdóczival szemben a felezővonalnál.

14. perc: Ivanusa indult meg a bal oldalon, de védője szorításában nem tudott centerezni, kirúgás következett.

12. perc: Először tudott kapunk közelébe kerülni a Racing, de védőink megszerezték a labdát.

7. perc: GÓL! Nagyon gyorsan jött a második ferencvárosi találat: Vágó vette el a kapustól a labdát, majd támadónk ki is cselezte őt, végül az üres kapuba lőtt, 2-0!

6. perc: GÓL! Tiffany Cameron indult meg bal oldalon, majd centerezett. A passz nem volt jó Vágónak, de a hosszún érkező Ivanusának igen, aki higgadtan gurított a kapuba, 1-0!

5. perc: Vágó Fanny vette célba a kaput, de lövése középre tartott, a kapusnak nem okozott gondot.

4. perc: Martins volt szabálytalan Fenyvesivel szemben, jó helyről jöhet a Fradi.

1. perc: A vendégek indították útjára a labdát.

16.55 - Érkeznek a csapatok. A mieink szokásos zöld-fehér szerelésükben, a luxemburgiak rózsaszínben játszananak.

16.44 - A játékosok befejezték a bemelegítést, hamarosan kezdődik a találkozó.

A vendégek a Burtin - Veloso, Raquel Miranda, Lorrain, Dos Santos - Lavinas Teixeira, Cammarata, Rinaldi - Silva Machado, Martins - Kocan kezdővel lépnek pályára a Groupama Arénában.

Így kezd Dörnyei Balázs csapata: Bednar - Mosdóczi, Róth, Zlidnis, Czellér - Brandon, Fenyvesi, Pusztai - Ivanusa, Cameron, Vágó.

ELŐZMÉNYEK

Válogatott játékosunkkal, Pusztai Sárával a Groupama Arénában tartott edzés után beszélgettünk.


A hétfői délutáni sajtótájékoztatón vezetőedzőnk, Dörnyei Balázs és csapatkapitányunk, Mosdóczi Evelin ITT beszélt a várakozásairól.

A Racing újonc lesz a Bajnokok Ligájában. Az előző szezonban mind a 13 meccsén győzött a bajnokságban – 63 lőtt gól mellett csupán hármat kapott -, így hibátlan mérleggel kvalifikálta magát a BL-selejtezőkbe. Az új idényben hat meccsen öt siker és egy döntetlen a mérlege, amellyel jelenleg a második a bajnokságban. A luxemburgi csapatból hárman, Sara Sophie Windt Courbin, Edina Kocan és Andreia Machado tagja a válogatottnak.

Mint ismert, a koronavírus-járvány miatt idén nem osztottak aranyérmet a női labdarúgó bajnokságban. Ezzel szemben tartottak egy döntővel felérő BL-kvalifikációs párharcot, ahol két nyert mérkőzés döntött az induló kilétéről. Dörnyei Balázs tanítványai végül három mérkőzésen ütötték ki a nagy rivális MTK-t, így a mieink indulhattak a Bajnokok Ligája 2020/21-es kiírásában.

Köszöntjük Kedves Olvasóinkat és Szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik az FTC-Telekom-Racing FC Union Luxembourg női labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező a Groupama Arénában.

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin