2019. október 8.
Európa-szerte selejtezőket játszottak a fradisták
A magyar mellett a bosnyák, a szlovén és az észt válogatottban is pályára lépett ferencvárosi labdarúgó.

Amint arról ITT beszámoltunk, bár biztató első félidőt produkált a vb-bronzérmes, klasszisokkal teletűzdelt Svédország ellen a hét fradistával a keretében felálló magyar női labdarúgó-válogatott, Markó Edina együttese végül 5-0-s vereséget szenvedett a miskolci Eb-selejtezőn.

Nem csak a magyar együttesbe kapott azonban behívót az októberi selejtezőkre ferencvárosi labdarúgó. Ezúttal is ott volt Melisa Hasanbegovic, Marija Aleksic és Selma Kapetanovic a bosnyák, Kristina Erman a szlovén, míg Inna Zlidnis az észt válogatottban.

Bosznia-Hercegovina október 4-én, a magyar válogatott mérkőzésével egy napon két, győztesen megvívott mérkőzés után rangadóra utazott a szintén hibátlan, kapott gól nélkül álló Dánia otthonába. A dán válogatott Pedersen révén már az első félidőben vezetést szerzett, amelyet a 68. percben Troelsgaard duplázott meg, így Dánia végül 2-0-ra nyert. Mindhárom bosnyák válogatott fradista végigjátszotta a mérkőzést, Marija Aleksic a 72. percben sárga lapot kapott. A bosnyákok ezt követően kedden kora este ismét idegenben léptek pályára a továbbjutás szempontjából is rendkívül fontos mérkőzésen, a három meccs után százszázalékos Olaszország otthonában. Az olaszok már a harmadik percben megszerezték a vezetést, és az első félidőben be is állították a 2-0-s végeredményt, amellyel Bosznia lépéshátrányba került a továbbjutásért vívott harcban. Mindhárom ferencvárosi játékos ott volt a kezdőben, Selma Kapetanovicot a 81. percben lecserélték.

Szlovénia szintén október 4-én játszotta az októberi nemzetközi szünet első Eb-selejtezőjét, a szlovén együttes egy vereség és egy győzelem után fogadta a hibátlanul csoportelső, kapott gól nélküli Hollandiát. Nyugati szomszédaink a 11. percben megszerezték a vezetést, a hollandok azonban még az első félidőben egyenlíteni tudtak. A szünet után újra a szlovéneké volt az első találat, ám Hollandia a meccs végéig három góllal válaszolt, így 4-2-es győzelemmel érvényesítette a papírformát. Kristina Erman a kezdőcsapatban kapott helyet, az 52. percben cserélték le. A szlovének ezután kedd délután is pályára léptek, az egy döntetlennel és két vereséggel álló Törökország otthonában. Szlovénia hamar bebizonyította, melyik az erősebb csapat, már a 12. percben megszerezte a vezetést a végül négy gólig jutó Prasnikar révén, a szünetben öttel vezetett, a vége pedig 6-1 lett, délnyugati szomszédunk ezzel tartja harmadik helyét csoportjában. Kristina Erman ezúttal a kispadról nézte végig a találkozót.

Észtország a másik két, fradista érintettségű külföldi válogatotthoz hasonlóan a nemzetközi szünet mindkét játéknapján mérkőzést játszott. Az észtek előbb október 4-én Törökországban vendégeskedtek, a 0-0-s döntetlen pedig azt jelentette, hogy mindkét csapat első pontját szerezte három kör után. Inna Zlidnis végig a pályán volt az észt nemzeti csapatban. Észtország ezután kedd este a törököket 2-0-ra legyőző, ám Szlovéniától sima, 5-0-s vereséget szenvedő Koszovót fogadta hazai pályán. Az észtek bár a 22. percben megszerezték a vezetést, Koszovó még a félidő vége előtt egyenlíteni tudott, majd nagy meglepetésre az 56. percben a vezető, és mint később kiderült, a győztes gólt is megszerezte. Észtország a váratlan vereséggel csoportja utolsó helyén ragadt. Inna Zlidnis végigjátszotta a mérkőzést, a 35. percben sárga lapot kapott.

(Fotók: nfsbih.ba, nzs.si, jalgpall.ee)

Cikkajánló

Bajnokcsapatunk viccesen újragondolta a filmklasszikust

Női labdarúgóink edzőtáborában egy különleges, egész héten zajló csapatépítő programba csöppentünk – VIDEÓ!

Szoros vereség a Crvena zvezda ellen

A mérkőzés hajrájában kapott góllal szenvedett vereséget női labdarúgócsapatunk hazai pályán.

A Puskás Akadémiától erősítettünk

Hivatalossá vált, hogy női bajnokcsapatunknál folytatja pályafutását a 22 éves középpályás, Kovács Eszter.

Két játékosunk a belgák elleni NL-keretben

Fenyvesi Evelin és Papp Luca készülhet csapatunkból a Nemzetek Ligája-rájátszásra.

Csatárunk elbűvölő kiskutyájától kiakad a cukiságmérő

Az FTC-Telekom női labdarúgócsapatának játékosa, Diószegi Fanni négy rottweilerrel él együtt – VIDEÓ

Döntetlen a BL-induló ellen

Női labdarúgócsapatunk a Spartak Subotica gárdájával találkozott, ahol 1-1-es döntetlen született.

Elindultunk az edzőtáborba

Február 5-e és 9-e között Mezőkövesden készül a bajnokság folytatására női labdarúgócsapatunk.

Három fiatallal erősítettünk az utánpótlásból

Bozsik Linett, Fehértói Dorina és Gégény Petra is csatlakozott női labdarúgócsapatunkhoz.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin