2019. november 12.
Fradista debütálás góllal, néggyel győzött a válogatott
A magyar női labdarúgó-válogatott két fradista góllal 4-0-ra győzte le Eb-selejtezőn a letteket Szombathelyen.

A magyar női labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik mérkőzésén Lettországot fogadta hazai pályán, a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban. A nemzeti csapat a novemberi válogatott szünetben öt nappal ezelőtt már játszott egy mérkőzést, akkor Szlovákiában egy gólnélküli döntetlen után megszerezte első pontját a korábban Izland és Svédország ellen elszenvedett vereségeket követően. A három vereséggel, pont nélkül álló Lettország ellen egyértelműen a magyar együttes volt az esélyes, csapatunk egyértelmű célja volt mindhárom pont begyűjtése.

Markó Edina szövetségi kapitány két helyen változtatott a kezdőcsapaton a szlovákok elleni meccset követően, így Fenyvesi Evelin is bizalmat kapott, rajta kívül a fradista kerettagok közül Szabó Viktória, Csiki Anna és Vágó Fanny voltak ott a kezdőben, míg Samu Anna, Mosdóczi Evelin, Pusztai Sára és Kocsán Petra a kispadon kaptak helyet.

A magyar válogatott azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és már a harmadik percben sikerült veszélyeztetni, Csiki Anna ívelt a kapu elé középről, labdájába senki nem ért bele, amely így megcsúszott a vizes füvön, és a lettek kapusának, Ibragimovának kellett nagyot védenie. A 13. percben már nem volt kegyelem: Fenyvesi Evelin középről remek mélységi indítást adott a leshatáron kilépő Vágó Fannynak, aki rendkívül önzetlenül szépen tálalt a jobb oldalon érkező Jakabfi Zsanettnek, ő pedig közelről a kapuba passzolta a magyarok vezető gólját. (1-0) A folytatásban több veszélyes helyzetet is kialakítottak a mieink, ám a lett hálóőr remekül állta a sarat. A 30. percben büntetőhöz jutott a magyar válogatott, amelyet Vágó végzett el, és a jobb kapufára vágott, majd a kipattanót úgy lőtte a hálóba, hogy senki nem ért hozzá – ez pedig szabálytalan, így a játékvezető helyesen nem adta meg a gólt. Hat perccel később viszont már megérkezett a második magyar gól: a leverkuseni Zeller Dóra klasszis villanást mutatott be, középen fordult a labdával kapu felé, majd a tizenhatoson kívülről tanárian lőtt bombagólt a bal felső pipába. (2-0)

A szünetben cserélt a magyar válogatott, a fradista Csiki Anna több remek megmozdulás után leült a kispadra, a helyére pedig a szezon elején éppen a Fradi ellen elszenvedett sérülése után visszatérő, MTK-s Pinczi Anita érkezett. Újabb remek Zeller-lövéssel indult a második játékrész, majd az 53. percben Fenyvesi Evelin is gólt szerezhetett volna: egy remek hosszú indítással Jakabfi lépett ki a jobb oldalon, laposan középre tett labdáját Vágó gyönyörűen engedte tovább, lendületből érkező középpályásunk pedig belsővel 14 méterről kevéssel lőtt kapu fölé. Két perccel később viszont már nem volt kegyelem, egy szöglet utáni lecsorgót Fenyvesi remek helyzetfelismerés után, egy védőn megpattanva a rövid sarokba juttatott, megszerezve élete első felnőtt válogatott gólját! (3-0) A lett válogatott a 63. percben járt a legközelebb a gólszerzéshez a mérkőzésen, ám a kapufa kisegítette Bíró kapust. Nem sokkal előtte ünnepi pillanatoknak lehettek tanúi a ferencvárosi érzelmű szurkolók: a mindössze 17 éves Pusztai Sára Európa-bajnoki selejtezőn, tehát tétmérkőzésen is bemutatkozott a magyar válogatottban, Jakabfi Zsanett helyére állt be. Ha pedig ott járt, emlékezetessé tette debütálását: a 78. percben a szintén csereként beálló Kocsán Petra tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, egy szép csel után laposan keresztbe passzolt, labdája egy védőn megpattanva került Pusztai elé, aki ballal a kapu közepébe bombázott, a labda a léc aljáról vágódott a hálóba, remek gól volt! (4-0) Hét perccel később még megkapták a lehetőséget a szépítésre a lettek, Papp Dóra ugyanis egy becsúszásnál hiába rúgta el a labdát is, azzal egy időben kihúzta a vendégek támadójának lábait, ráadásul a tizenhatoson belül. Papp az eset után megkapta második sárga lapját, a lettek pedig büntetőt lőhettek, ám Bíró Barbara óriási bravúrt bemutatva a kapufára tolta Miksone tizenegyesét.

Már nem változott az eredmény, így a magyar női labdarúgó-válogatott két fradista góllal és két gólpasszal ünnepelhette fennállása 300. mérkőzését, a nagy jövő előtt álló Pusztai Sára pedig szép góllal mutatkozott be tétmeccsen a felnőtteknél, de Fenyvesi Evelin is első gólját lőtte címeres mezben. A nemzeti csapat jelenleg jobb gólkülönbségével megelőzve a szlovákokat a csoport harmadik helyén áll Svédország és Izland mögött, és legközelebb április 10-én játszik Eb-selejtezőt, amikor Izlandot fogadjuk majd.

A mérkőzésről az MLSZ képgalériája ITT tekinthető meg.

(Fotó: mlsz.hu)

Női labdarúgás, Európa-bajnoki selejtező
Magyarország - Lettország 4-0 (2-0)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum
Magyarország: Bíró – Papp D., Turányi, Szabó V., Csiki (Pinczi, a szünetben) – Fenyvesi, Csiszár, Rácz – Jakabfi (Pusztai, 60.), Vágó, Zeller (Kocsán, 73.). Szövetségi kapitány: Markó Edina
Lettország: Ibragimova – Rocane, Valaka (Linina, 81.), Spruntule, Sondore – Sevcova, Girzda, Krumina – Miksone, Zaicikova (Tumane, 65.), Voitane (Matisa, 90.)
Gólszerzők: Jakabfi (13.), Zeller (36.), Fenyvesi (56.), Pusztai (77.)
Sárga lap: Papp D. (39.), Csiszár (85.), illetve Voitane (87.)
Kiállítás: Papp D. (85., második sárga)

Cikkajánló

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin