2019. augusztus 10.
Női BL: másodszor is nyertünk, kedden a főtábla a tét
Női labdarúgóink 2-0-ra győztek a moldáv Agarista ellen, így kedden a főtábláért lépnek pályára!

Vége a mérkőzésnek! 2-0-ra nyertünk, jelenleg vezetjük a csoportot a délutáni Slovan - Spartak meccs előtt, és az már biztos, hogy kedden 17.00-tól a főtáblára jutásért lépünk pályára! Köszönjük a figyelmüket!

A második félidő eseményei

90. perc: Négy perc a ráadás a végén.

90. perc: Már a ráadásban járunk, itt az utolsó moldáv csere: Indycha helyén Tatiana Pesterean a pályán.

90. perc: A szöglet után Buzás fejel, Munteanu dadogva, de megfogja.

89. perc: Czellér ezúttal a balszélen tűnik fel, élesen, remekül centerez, Munteanu a levegőben úszva szögletre ment a hosszún érkező támadóink elől.

87. perc: Itt a második moldáv csere, Mereuta helyén Alina Brinza a pályán.

86. perc: Újabb félig vaktában előrevágott Agarista-indítás, újabb kilépő támadó, talán már kitalálják, Zdorovetchi az. Nagy Virág vétette el, de üldözőbe veszi, utoléri, kiszorítja, a moldávok támadója visszafordul, kezd fogócskává alakulni a jelenet, végül ellenfelünk szabálytalan Nagy Virággal szemben, szabadrúgással jöhetünk kifelé.

Tegyük hozzá, rendkívül nehéz egy ilyen meccsen eredményesnek lenni, nagyon meleg van, szokatlan felállásban játszik együtt a csapat, ellenfelünk pedig tizenegy játékossal tömörül a saját kapuja előtt, és megállás nélkül rombol. Így is megvan a vezetés, és lassan a mérkőzés is, és ma ez a legfontosabb!

85. perc: Fáradnak a moldávok, mi pedig még ráteszünk egy lapáttal: az egész meccs egyik legaktívabbja, Czellér húzza meg a jobb oldalon, majd Pusztai és Fogl a labda útja, de megint blokkolnak a moldávok.

83. perc: Ez gólt érdemelt volna! Egy lágy beívelést a moldáv tizenhatoson belül feltűnő Csigi gyönyörűen fejelt le Pusztai elé, aki egy remek visszahúzós csellel áttette egyik lábáról a másikra, majd kevéssel a bal sarok mellé tüzelt. Beleértek, szöglet következik.

80. perc: Újabb moldáv kontra, ki más, mint Zdorovetchi, remek ütemérzékkel indul a saját térfeléről egy előrevágott labdára, miközben a védővonalunk közel hatvan méterre helyezkedik a saját kapunktól... Hasanbegovic üldözi, utol is éri, ellenfelünk játékosa még ellövi, egyenesen Böröcz kezébe, tovább javítva bemutatkozó kapusunk statisztikáját.

Tíz perc van hátra a rendes játékidőből, helyzete óta az Agarista nem hagyta el a kapuja előterét, de rendkívül meddő a fölényünk...

75. perc: a tempóváltásunk eredménye egy Agarista-kontra... Egy remek mélységi passzal a fent helyezkedő védősorunk mögé belépve Zdorovetchi indul meg, ezúttal nem torpan meg, hanem rávezeti Böröczre, lő - megvan debütáló kapusunk első védése, nagyon szépen ért le a jobb alsóra, és szögletre ütötte a labdát!

Érezhetően tempót váltottunk, de az azért érződik, hogy ezen a mérkőzésen a biztos győzelem, és a keret majdnem minden tagja számára nyújtott játéklehetőség a legfontosabb, korántsem a gólkülönbség.

72. perc: Buzás csinál meg egy cselt a jobb szélen, az alapvonal közelében, majd laposan középre teszi, Fogl átveszi, kapura fordul, becsúszva szerelnek - szöglet következik.

69. perc: Eléggé leült a mérkőzés, most pedig meg is állnak a csapatok - ivószünet következik.

61. perc: Dörnyei Balázs hármat is cserél: Aleksic helyén Pusztai Sára, Diószegi helyén a mindössze 18 éves, az U19-es csapatból felkerült Nagy Viktória, míg Kapetanovic helyén Róth Rebeka folytatja.

57. perc: Tűzijáték a moldáv kapu előtt: Aleksic ível be huszonötről, kissé jobbról egy szabadrúgást Csigi feje irányába, a védőkről lecsorog, majd egyik Agarista-játékos a másikat találja el a labdával, kézgyanús is, de mehet tovább, így kerül Diószegi elé a labda, aki megint igazítana egyet, ez pedig elegendő az ellenfél egyik játékosának a blokkra. Szöglet következik.

56. perc: Itt az Agarista első kapu felé tartó lövése a mérkőzésen: a frissen beállt Zdorovetchi jut túl a védősorunkon egy előrevágott labdával, egyedül iramodik meg, de mintha megijedne, és már körülbelül húsz méterről ellövi, laposan, lassan, jó egy méterrel a jobb alsó mellé, Böröcz már a lövés pillanatában mutatta: nyugi, mellé megy!

53. perc: Élesen érkezik középre a szöglet, Diószegi próbálja zavarni Munteanut, hiába: a moldávok kapusa remekül emelkedik, és lehúzza a labdát.

53. perc: Itt az első csere, méghozzá az Agaristánál: Catarau helyén Victoria Zdorovetchi folytatja.

52. perc: Czellér kap labdát a bal oldalon, befelé húz, majd jobbal élesen remekül lő, alig fölé. Beleértek, szöglet következik.

47. perc: Ott folytatódik minden, ahol az első félidőben abbamaradt: rögtön egy perc alatt egy mellé menő, majd egy a kapus kezébe érkező fejessel veszélyeztetünk.

Elkezdődött a második játékrész!

Véget ért az első félidő! 2-0-ra vezetünk negyvenöt perc játék után.

Az első félidő eseményei

45. perc: Három perc a ráadás az első játékrész végén.

45. perc: Egy hosszan előreívelt labdát két felugró Agarista-védő is csúnyán elvét, Diószegi egyedül törhetne kapura, de les miatt megállítja a francia játékvezető.

42. perc: OTT A MÁSODIK! Fogl Katalin addig harcolt a moldáv védőkkel, amíg végül sikerült túljárnia az eszükön, és most már ő maga is a hálóba talált! Ezaz! 2-0

39. perc: Régen látott jelenet: az Agarista átlépte a labdával a felezővonalat. Igaz, mindössze néhány másodpercre, ugyanis hárman zártunk össze, és visszaszereztük a játékszert. Böröcz Bettina percek óta nem volt játékban, szegény nehogy napszúrást kapjon...

37. perc: Hát ez hogy maradt ki... Nagy Virág húzta meg a bal szélen, hintába ültette ellenfelét, majd ballal laposan középre adott, a védők elvétették, Diószegi átvette, megcsinált egy cselt, majd a szöget záró Munteanu előtt át akarta még venni a másik lábára, ez pedig már sok volt, egy érkező védő szögletre mentett.

36. perc: A szöglet lecsorog, de újra beíveljük, Hasanbegovic pedig senkitől sem zavartatva fejelhet hat méterről - mellé... Nagy kár érte, méterekre nem volt védőnk környékén moldáv játékos!

35. perc: Diószegi komoly lövését tolja szögletre látványos mozdulattal Munteanu.

29. perc: Újabb lendületes ferencvárosi akció, Nagy Virág fut el a bal oldalon, egy befelé csel után jobbal középre teszi, a védőkről kifelé pattan, de nem jut messzebb az érkező Czellérnél, aki közelről, óriási helyzetben a bal kapufát forgácsolja szét. Kár érte!

25. perc: Rendkívüli melegben játszanak a csapatok, ez a mieink tempóján szerencsére nem érezhető egyelőre. Viszont érthető módon ivószünet következik.

24. perc: Ebből viszont már megvan a nagyon fontos vezető gól!! Fogl Katalin keverget a bal oldalon, becselezi magát a tizenhatoson belülre, az alapvonal közeléből remekül, élesen középretett labdáját pedig a kapu előtt helyezkedő, menteni igyekvő Loghin juttatja saját hálójába. Öngóllal, de vezetünk! Szakadjon ki most már a gólzsák! 1-0

24. perc: Újra remek labdákkal okozunk zavart a moldáv kapu előtt, a védőkről lecsorgó labdát pedig a jobb oldalon felfutó Buzás Kata lövi a tizenhatoson kívülről jócskán fölé.

23. perc: Körülbelül egy perce áll a játék, Hasanbegovicot kellett ápolni, de folytatni tudja a játékot.

19. perc: Ennél már nem lehetünk közelebb a gólhoz: Diószegi Fanni találja telibe a kapufát!

17. perc: Sokadszor hangzik fel a lelátón a "Bravo, Lyza" kiáltás, nem véletlenül: Yelyzaveta Indycha sokadszor mutat be kulcsfontosságú védekezést, ezúttal Kapetanoviccsal szemben - szöglettel jöhetünk.

A moldáv stáb három tagja a főlelátóról rendkívüli hangerővel instruálja az övéit, rajtuk és a Fradi erre a meccsre nem nevezett játékosain kívül viszont csak egy maroknyi Fradi-tábor hangja hallatszik.

14. perc: Kis híján helyzetbe kerül az Agarista, Catarau indulna meg egy előrevágott labdával, de hosszú az indítás, Csigi Eszterék összezárnak előtte. Ezekre nagyon kell figyelni, láthattuk már a Slovan elleni meccsen is...

Az ellenfél térfelén járatjuk a labdát, egyelőre inkább a Nagy Virág-Selma Kapetanovic-Diószegi Fanni fémjelezte bal szárnyunk aktívabb, de 13 perc alatt még nem sikerült a kapu elé betolt moldáv "busz" mögé kerülni.

8. perc: Mérföldkő: Böröcz Bettina első labdaérintése felnőtt tétmérkőzésen! Kapusunk egy hosszan előrevágott labdát vett le, majd hozta játékba lábbal csaapttársát. Egyéb dolga egyelőre nem nagyon akad...

Kapuja elé szegeztük az Agaristát, ritkán látható hatalmas nyomás nehezedik a moldáv kapura. Kényszerítőkkel és rövid passzokkal próbálunk mögéjük kerülni, az utolsó jó megoldások eddig még hiányoznak.

5. perc: Újra Munteanu akcióban, ezúttal nagyot emelkedve Aleksic szögletét húzza le.

4. perc: Egy szöglet után ismét a moldáv hálóőrnek van dolga, de magához öleli a beadást. Alaposan bekezdtünk, az Agarista még nem hagyta el a saját térfelét!

1. perc: Szép kényszerítő a jobb oldalon, végül Papp Luca jut lövéshez, Munteanu elvetődve megfogja.

1. perc: Alig tíz másodperc telik el, amikor Munteanunak máris dolga akad, a moldávok kapusa lábbal szabadít fel a kapujából kifutva a szinte a kezdőrúgás után előrevágott indításnál.

Elkezdődött a mérkőzés!

A Ferencváros tiszta fehérben, míg az Agarista tiszta pirosban lép pályára.

A mérkőzés játékvezetője Victoria Beyer Franciaországból, asszisztensei honfitársa, Stéphanie Di Benedetto, valamint a szlovák Lenka Pavlacková, míg a negyedik számú játékvezető a szintén szlovák Miriam Matulová.

Megvannak a kezdőcsapatok! Dörnyei Balázs alaposan felforgatta a Slovan elleni kezdőt, a kapuban pályafutása első felnőtt tétmérkőzésén rögtön egy BL-mérkőzésen kap lehetőséget a mindössze 16 éves Böröcz Bettina, de pályára lép a Slovan ellen nem szereplő Buzás Kata, Csigi Eszter, Melisa Hasanbegovic, Nagy Virág, Czellér Dorottya, Papp Luca és Fogl Katalin is.

A mérkőzést megelőzően

Köszöntjük Önöket Pozsonyból, a Pasienky Stadionból, az FTC-Telekom női labdarúgócsapatának második Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzéséről! Dörnyei Balázs együttesea selejtező 5. csoportjában szerepel, és első mérkőzését augusztus 7-én a házigazda Slovan ellen hátrányból fordítva nyerte meg 3-1-re, ezzel tartja a lépést a moldáv bajnok Agaristát 12-0-ra legyőző szabadkai Spartakkal. Az első meccsen Kocsán Petra egyenlített az első játékrészben, miután a Slovan meglepetésre megszerezte a vezetést, majd Marija Aleksic csereként beállva egy percen belül, második labdaérintéséből húsz méterről lőtt bombagólt, ezzel szereztük meg a vezetést, végül a szintén a kispadról érkező Diószegi Fanni állította be egy szép kényszerítő után a végeredményt. Íme, az első mérkőzés góljai:

"Igen, azt hiszem, ez volt életem gólja" - mondta a meccs után a "csodacsere" Aleksic. A főszereplők mérkőzés utáni nyilatkozatai IDE kattintva olvashatóak el.

A következő kihívás a moldáv bajnok Agarista elleni mérkőzés, amely 13.00-kor kezdődik a selejtezőtornának otthont adó Stadion Pasienkyben, a Slovan régi pályáján. Papíron ezen a találkozón lehet a legkönnyebb dolga Dörnyei Balázs együttesének, de semmiképpen sem mehetünk neki nagyképűen a találkozónak, hiszen azonos pontszám esetén akár a gólkülönbség is dönthet a selejtezőcsoport első helyéről, és csak egy csapat juthat tovább a Bajnokok Ligája 32-es főtáblájára. Ez a bravúr egyébként története során először jöhet össze Dörnyei Balázs háromszoros bajnok együttesének.

KORÁBBI CIKKÜNKBEN bemutattuk a Fradi selejtezőbeli ellenfeleit, így az Agaristáról is olvashatnak néhány érdekességet.

A lányok túl vannak a reggelin, az eligazításon, és a délelőtti relaxációs programon, és hamarosan elindulnak szálláshelyükről a Pasienky felé. Kövessék velünk folyamatosan frissülő tudósításunkat! (A mérkőzésről online élőképes közvetítés nem érhető el.)

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, 5. csoport, 2. mérkőzés
Pozsony, Stadion Pasienky, 13.00

FTC-Telekom - Agarista-SS Anenii Noi 2-0 (2-0)
FTC: Böröcz – Buzás, Csigi, Hasanbegovic, Nagy Virág – Aleksic (Pusztai, 60.) – Kapetanovic (Róth, 60.), Czellér, Papp L. – Diószegi (Nagy Viktória, 60.), Fogl.
Agarista: Munteanu – Gherghelegiu, Musteata, Cerescu, Loghin – Indycha (Pesterean, 90.), Andone, Druta, Mereuta (Brinza, 87.) – Cojuhari, Catarau (Zdorovetchi, 53.).
Sárga lap:
Gól: Loghin (24., öngól), Fogl (42.)

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin