2023. szeptember 9.
Győztes búcsú Európától
Női labdarúgóink 7-0-ra nyertek a Spartak Myjava ellen a BL-selejtezős torna helyosztóján.

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk szerdán az UEFA Női Bajnokok Ligája első selejtezőkörének gyulafehérvári minitornáján az elődöntőben büntetőpárbajjal eldőlt mérkőzésen kikapott az izraeli Kyriattól, így hamar eldőlt, hogy nem juthat tovább, szombaton pedig a csoportelsőségért vívott meccs helyett a minitorna harmadik helyéért, és a koefficiens pontokért vívott helyosztóján lépett pályára szeptember 9-én, szombaton, magyar idő szerint délelőtt 10.00-kor a gyulafehérvári Cetate Stadionban. Az ellenfelünk a szlovák Spartak Myjava együttese volt, amely a másik ágon 6-2-es vereséget szenvedett a házigazda Universitatea Cluj ellen szintén szerdán. Csapatunk ezúttal a Kosztics – Gődér, Csigi, Németh D. – Papp L., Fenyvesi, Csányi – Sztanovics, Pusztai, Szabó V. – Vágó összeállítású kezdővel állt ki a mérkőzésre.

I. félidő

Nagy szlovák helyzettel kezdődött a találkozó, de a védelmünkről szögletre pattant a közeli lövés, a sarokrúgás után pedig szintén pontatlanok voltak északi szomszédaink. A másik oldalon Pusztai lábáról az utolsó pillanatban sodorták le a labdát a tizenhatoson belül. A 7. percben Nevedalova távoli szabadrúgását fogta Kosztics. Három perccel később egy szöglet után Németh lőtt fölé, majd Sztanovics ziccerét Cermakova védte. Beszorítottuk ellenfelünket, idők kérdése volt a Fradi-gól.  Ez pedig egy szabadrúgásból meg is született, Vágó Fanny révén előnybe kerültünk (1-0)

A 21. percben Csányi volt erőszakos, ám a hosszú labdát a kapus előbb elérte egy ütemmel. Egy újabb sarokrúgás után Csigi fejesét tisztázták a védők, de a 22. percben megint Cermakovának kellett figyelnie és védenie. Két perccel később viszont már ő is tehetetlen volt Vágó közeli lövésénél (2-0).  Csányi növelhette volna az előnyt Vágó gyönyörű passza után, ám a szlovák kapus bravúrt mutatott be. Nagy volt a különbség a két csapat között, a Spartak el sem jutott a kapunkig. Tulajdonképpen csak Cermakovának volt köszönhető, hogy 35 perc alatt nem vezettünk akár három-négy találattal. A 38. percben jó helyről kaptunk szabadrúgást, Szabó lövése a sorfalban akadt el, ám rögtön utána megszületett a harmadik gólunk, egy megpattanó lövés után Pusztai Sára volt eredményes (3-0).  Csapatunk így már 45 perc alatt eldöntötte a lényegi kérdéseket.

II. félidő

Két helyen cseréltünk a szünetben. Vágót Diószegi Fanni, míg Fenyvesit Alesia Garcia váltotta. Tíz perc elteltével Sztanovics okos passza után Szabó Viktória vágta be a rövid felsőbe a labdát (4-0). Csányival másodszor is kibabrált a kapufa, jó lövés volt, kicsi hiányzott az ötödikhez. Jöttek az újabb friss erők. Ott Eszter Csigit, Czellér Dorottya pedig Némethet váltotta. A gólpassz után Sztanovics maga is feliratkozott a gólszerzők közé, szép cselsorozat után szinte lemásolta Szabó találatát (5-0). Utolsó cserelehetőségünket is kihasználtuk, Pusztai helyét Nagy Viktória vette át. A 76. percben Koszticsnak kellett védenie egy gyors szlovák kontra végén. Egy percre rá Garcia lábát húzta el a kapus, a jogos büntetőt maga a sértett értékesítette (6-0). Már-már mindenki elkönyvelte, hogy ez lesz a végeredmény, azonban Garcia a ráadás hajrájában, a 98. percben úgy döntött, nem elégszik meg egy találattal, és a kapuba fejelt (7-0).

Az FTC-Telekom így 7-0-ra győzött a Spartak Myjava ellen és ezzel a négycsapatos BL-selejtezős torna harmadik helyén végzett. Keserédes győzelem ez, hiszen bár szépen sikerült zárni a kvalifikációt, a hosszú ideje hőn áhított továbbjutás a BL-ben ezzel sem lehetett meg, Vágó Fanny együttesének európai kupaszereplése erre a szezonra ezzel véget ért. Folytatás hamarosan a hazai bajnokságban és a Magyar Kupában.

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, 1. kör, 2. mérkőzés
Cetate Stadion, Gyulafehérvár, Románia

FTC-Telekom – Spartak Myjava 7-0 (3-0) 
FTC-Telekom: Kosztics – Gődér, Csigi (Ott, 61.), Németh D. (Czellér, 61.) – Papp L., Fenyvesi (Garcia,  szünetben), Csányi – Sztanovics, Pusztai (Nagy V., 70.), Szabó V. – Vágó (Diószegi, a szünetben)
Spartak Myjava: Cermakova  – Pirtanova, Narozna, Krsiakova, Horvathova (Matusicova, 57.)  – Nevedalova, Glatzova, Kucharcikova  – Retkesova, Ordzovenska (Hucovicova, 57.), Vredikova (Letkova, 90+3.)
Sárga lap: Németh D. (45+1), Sztanovics (68.), illetve Cermakova (78)
Gólok: Vágó (12., 24.), Pusztai (40.), Szabó V. (55.), Sztanovics (65.), Garcia (78. - tizenegyesből, 90+8.)

Cikkajánló

Gólzápor az ETO ellen

Női labdarúgócsapatunk 8-0-s győzelmet aratott a Simple Női Liga 20. fordulójában.

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin