2020. június 11.
Hiába a csodagól, a harmadik meccs dönt a BL-indulásról
Vágó Fanny parádés lövéssel egyenlített, de az MTK két gólt szerezve nyert 2-1-re – VIDEÓ!

A drámai végjátékkal és győzelemmel záruló első mérkőzés után már csak egy lépés választotta el női labdarúgócsapatunk a Bajnokok Ligája selejtezőjétől. Dörnyei Balázs vezetőedző három helyen változatott a hazai pályán megnyert meccshez képest. A kapuban ezúttal Barti Luca állt és bekerült a kezdőbe Czellér Dorottya és Sini Laaksonen.

Lendületesen kezdtünk. Vágó Fanny többször is egy az egyben mehetett a kapussal, de előbb a lepasszolt labdáját Kocsán Petra vágta a keresztlécre, majd közelről lőtt Szőcs Rékába. Sajnos a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat és a 12. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Csányi Dia bal oldalról beívelt szabadrúgásnál Sini Laaksonen lemaradt Pápai Emőkéről, aki közelről betalált. (1-0)

A gól után többnyire a mezőnyben folyt a játék, de többet birtokoltuk a labdát. Alaposan, lábról lábra építgettük a támadásainkat, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Folyamatosan kerestük a rést az MTK védelmén, de sokáig jól zártak a hazaiak. Aztán derült égből a villámcsapásként Vágó hatalmasat villant. A 42. percben válogatott csatárunk kapott egy ajándéklabdát az MTK védőitől a hazai tizenhatos jobb oldalánál, és mivel nem támadták kapura tört, majd 20 méterről, jobbal parádésan tekert a bal felső sarokba. (1-1)

A második játékrészben két helyen is változtatott Dörnyei Balázs és milyen jól tette. Pusztai Sára és Marija Aleksic beállításával a széleken felgyorsult a játékunk, ennek köszönhetően pedig több nagy helyzetünk is volt. Kocsán kétszer is tesztelhette Szőcsöt, de mindkét alkalommal az MTK kapusa nyert. Beszorítottuk a kapujuk elé a hazaiakat, nagyon érett a gólunk, de sajnos a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat.

A 66. percben Pinczi Anita bal oldali beadására a hosszú oldalon érkezett Magyarics Zoé és öt méterrel a kapuba fejelt. (2-1) A gól után nem estünk vissza és Kocsán, majd Szabó is veszélyeztetett, de a befejezésekbe megint hiba csúszott. A 72. percben Pusztai centikről nem találta el a labdát, Vágó pedig emelésből próbálkozott, de hiába.

Sajnos az utolsó percekben Vágót egy csúnya ütközés miatt le kellett cserélni és bár lányaink mindent megtettek az egyenlítésért, a gól elmaradt, így 2-1-re kikaptunk és a harmadik, hazai pályán rendezendő mérkőzés dönt majd a Bajnokok Ligája-indulásról.

NŐI LABDARÚGÁS, SIMPLE NŐI LIGA BL-KVALIFIKÁCIÓS PÁRHARC, 2. MÉRKŐZÉS
MTK HUNGÁRIA FC - FTC-Telekom 2-1 (1-1)
MTK Hungária FC: Szőcs - Nagy L., Turányi, Demeter, Pinczi - Farádi-Szabó, Csányi, Nagy Á. - Pápai (Tóth B., 83.), Magyarics, Németh L. Vezetőedző: Varga Attila.
FTC-Telekom: Barti – Mosdóczi, Hasanbegovic, Zlidnis, Szabó V. – Kocsán (Papp, 77.), Fenyvesi, Laaksonen (Aleksic, 46.), Csiki – Vágó (Diószegi, 91.), Czellér (Pusztai, 46.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
Gól: Pápai (12.), Magyarics (66.) ill. Vágó (42.)
Sárga lap: Stefán (87.)

Cikkajánló

Marija Aleksic és Diószegi Fanni távozik

Női labdarúgócsapatunk 22 éves védekező középpályása és 23 éves támadója elhagyja a Ferencvárost.

Óriási FTC-fölény; Klasszisunk a legjobbak között

A Bajnokok Ligájába tartó Fradi és válogatott támadónk több statisztikai mutatóban is toronymagasan nyert.

A győzelem titka: szív, akarat és kabalaing – Dörnyei

Így látták a főszereplők az MTK elleni győztes női labdarúgó BL-kvalifikációs párharcot – VIDEÓ!

Nem mindennapi góllal nyertünk és ott vagyunk a BL-ben!

Női labdarúgóink hátrányból fordítva nyertek 2-1-re az MTK ellen, így ősszel a Bajnokok Ligájában indulhatnak.

A távozó Csiki: „Fantasztikus nyolc évet töltöttem itt”

Svédországba igazoló fiatal női labdarúgónk búcsúinterjúja a Fradiról és új állomáshelyéről – INTERJÚ!

Topligába igazol a Ferencváros tehetséges középpályása!

A húszéves Csiki Anna nyolc év után hagyja el a Ferencvárost, a svéd élvonalbeli Göteborg FC-nél folytatja.

Dörnyei: „Bosszant a vereség, megvoltak a helyzeteink”

Vezetőedzőnk értékelése az MTK ellen 2-1-re elveszített BL-kvalifikációs mérkőzés után.

MTK - FTC-Telekom 2-1

Vereséget szenvedtünk az MTK otthonában, harmadik mérkőzésen dől el június 18-án a BL-indulás.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most