2022. augusztus 18.
Női BL: nagy küzdelem, de vereség a Rangers ellen
Női labdarúgócsapatunk 3-1-re kikapott a BL-selejtező első meccsén, így már biztosan nem juthat tovább.

Magyar bajnok női labdarúgócsapatunk augusztus 18-án, csütörtökön magyarországi idő szerint 20.30-tól a Thesszaloniki tőszomszédságában található Katerini városi stadionjában a skót bajnok Rangers ellen lépett pályára az UEFA Női Labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első mérkőzésén. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal sem volt a tét kicsi, amennyiben ugyanis a Fradi sikerrel vette volna a négycsapatos görögországi minitorna első mérkőzését, augusztus 21-én vasárnap már a selejtező minitorna megnyeréséért, egyben az egyenes kieséses párharcokból álló playoffkörbe jutásért léphetett volna pályára a délutáni mérkőzésen a Swansea ellen 2-0-s győzelmet arató házigazda PAOK ellen.

A Ferencváros kedden délután utazott el a Kocsis Sándor Sportközpontból a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér érintésével Thesszalonikibe, majd szerdán a mérkőzés napján délelőtt közös sétadélután edzés várt a lányokra, a kettő között pedig Vágó Fanny játékos-edző és Fenyvesi Evelin csapatkapitány képviselték a csapatot a selejtező minitornát felvezető sajtótájékoztatón. Az utazásra a FradiMédia stábja is elkísérte a lányokat, akik szerdán videóban mutatták be Thesszaloniki főbb nevezetességeit, majd a PAOK edzőközpontjában zajló edzésre is a csapattal tartottak.

A mérkőzés napján már csak egy rövid délelőtti mobilizáció és egy hangulatfokozó csapatépítő játék szerepelt a programban, majd az ebédet, a délutáni csendespihenőt és a taktikai értekezletet követően az FTC-Telekom küldöttsége busszal utazott el szálláshelyéről a Katerini Városi Stadionba.

A mieink kezdőcsapata nem tartalmazott nagy meglepetést. A kapuban Bíró Barbara kezdett, előtte Hanna Barker, Papp Luca, Csigi Eszter és Németh Diána alkották a védőnégyest, a csapatkapitány Fenyvesi Evelin, Csányi Diána és Pusztai Sára a középpályán kapott szerepet, míg elöl Biljana Bradic, Vágó Fanny és Szabó Viktória készültek rohamozni az ellenfél kapuját.

1. félidő

Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, az első lehetőség pedig a mieink előtt adódott a 3. perc elején. Ekkor Vágó Fanny lépett ki egy előrevágott labdát megtolva a bal oldalon, megverte védőjét, lapos centerezése után azonban a védők tisztázni tudtak. Egy perccel később a túloldalon egy a meglóduló Danielssonnak szánt labda kelthetett volna riadalmat, ám szerencsére túl hosszú volt a Rangers finn támadójának szánt indítás. A 7. percben Pusztai szerzett labdát az ellenfél térfelén, indítása levágódott, de így lett majdnem tökéletes Vágónak, ám az utolsó védő szögletre mentett, a sarokrúgás pedig nem volt veszélyes. Nem sokkal később ezúttal már megtalálta a hosszú ívelés a jobb oldalon kilépő Danielssont, aki szögletet harcolt ki, a középre ívelés után viszont a fejes jócskán Bíró kapuja mellé szállt. A 12. perc végén Csigi rántotta le ellenfelét a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Danielsson végezte el, aki higgadtan helyezett laposan a jobbra vetődő Bíróval ellentétes oldalra. (0-1) A mieink elkezdtek erőteljesebben támadni a kapott gól után, ez pedig lehetőséget adott a Rangersnek a kontrákra. Egy ilyenből ment el a 24. percben Mccoy a jobb szélen, visszatett labdáját pedig Kerr lőtte kapura, a középre tartó próbálkozást Bíró könnyedén ölelte magához. Alig egy perccel később már a másik szélen lépett ki Orschmann, Mccoy teljesen tisztán várta középen a labdát, a lapos beadást viszont Papp Luca bravúros becsúszással szögletre mentette. Nem sokkal ezután a túloldalon Szabó Viktória gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül, ezúttal viszont elmaradt a büntető. A 31. percben ismét Szabó volt akcióban, remek hosszú indítást kapott a bal oldalon, középen Vágó várta a labdát, szélsőnk azonban a lövést választotta, ami a kapu felett hagyta el a játékteret. Az utolsó tíz percben teljesen átvettük a kezdeményezést, azonban a Rangers játékosai remekül zártak le minden területet, így nem tudtunk veszélyt teremteni a kapujuk előtt. A 43. percben egy saját térfelén történt labdaszerzést követően McLauchlan lódult meg óriási lendülettel, a felezővonal környékén Csányi késett el a megállítására irányuló becsúszással, amiért sárgát kapott. Rövid ideig állt is a játék, a skót játékost ápolni kellett. Rögtön ezután jött az eddigi legnagyobb helyzetünk, Csigi labdájával Csányi robogott el a jobbszélen, a tizenhatos vonalából középre tett labdáját Vágó remek mozdulattal engedte el, a mögötte érkező Szabó pedig kissé balról épphogy a jobb felső sarok mellé lőtt. Mint kiderült, ez volt az első félidő utolsó lényeges jelenete.

2. félidő

A mieink két helyen is változtattak a második félidőre: Barker helyén Nagy Viktória, míg Bradic helyén a támadósorban Shameeka Fishley folytatta. A mieink kezdték aktívabban a második félidőt, ám az első helyzet a 48. percben ismét a skótok előtt adódott egy kontrából, Cornet lövését azonban remekül blokkoltuk. A következő támadásból viszont már nem úsztuk meg az újabb gólt, Cornet, Kerr és Danielsson háromszögelt remekül a jobb oldalon, utóbbi teljesen üresen kapta a labdát a tizenhatoson belül, és egy befelé bemutatott csel után kilőtte a jobb alsót. (0-2) Ellenfelünk érthetően óriási lendületet kapott az újabb góltól, míg a mieinkben kissé benne maradt az ütés. Az 54. perc végén Docherty robogott el a balszélen, a tizenhatos vonalában Papp Luca állította meg szabálytalanul, de megúszta a sárgát, a szabadrúgás pedig veszélytelen volt. Az 58. percben nagy lehetőségünk adódott a szépítésre: egy kontrával száguldottunk keresztül a pályán, Pusztai a jobbszélen egy cselt követően remek íveléssel találta meg a tizenhatos közepén Vágót, aki levette a labdát, majd elvetődve lőtt, centikkel a bal kapufa mellé. A következő percekben ismét határozottan átvettük a kezdeményezést, ez pedig helyzetekben is megmutatkozott, a 63. perc elején Fishley fordult kapura egy jó labdával, a tizenhatoson kívüli lövése viszont kevéssel kapu fölé szállt. Négy perccel később mindkét oldalon csere következett, a skótoknál Orschmann helyén Arnot, míg a mieinknél Pusztai helyén Czellér folytatta. Két perccel később jött a percek óta érő szépítés, egy a felezővonalról visszafejelt labdára csapott le a tizenhatos előterében Fishley, egy csellel kapura fordult, majd higgadtan a jobb alsóba gurított. (1-2) A Rangers azonnal cserével reagált, Hill helyére Maclean érkezett. Nem sokkal később az ellenfél egyik játékosa hosszú időra lennmaradt, ápolni kellett, értékes perceket veszítettünk. Nagy nehezen folytatódott a játék, majd a 76. percben ismét Fishley került helyzetbe, lágy emelése viszont elkerülte a kapu bal oldalát. Három perccel később kettőt is cserélt ellenfelünk, a duplázó Danielssont Hay váltotta, míg Mccoy helyén Howat folytatta. Az utolsó perceket egyértelműen végigtámadtuk, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani Esson kapuja előtt. Sőt, a 87. percben egy teljesen váratlan kontrával Howat lépett ki teljesen egyedül, eldönthette volna a meccset, ám a kapujából kivetődő Bíró bravúrral tartotta meccsben a Ferencvárost. Sőt, egy perccel később ismét Howat, majd Bíró volt a labda útja, ezúttal viszont a védés után az érkező Hay elé pattant a labda, aki a kapu közepébe gurított, lezárva ezzel a nyitott kérdéseket. (1-3) Az ötperces ráadás utolsó perceiben még Papp Luca maradt le a saját tizenhatosunk környékén egy párharc után, ápolni kellett, már nem is tért vissza a pályára.

Az FTC-Telekom 3-1-es veresége azt jelenti, hogy a mieink a minitorna harmadik helyéért lépnek majd pályára vasárnap a walesi Swansea ellen, ám már biztosan nem juthatnak tovább, a továbbjutásért a Rangers és a PAOK küzdenek majd meg egymással.

Izzadságszagú meccs volt. Nem tudtuk a saját játékunkat játszani. A pálya is alkalmatlan volt a kispasszos stílushoz. Széleket nem tudtuk megjátszani, hiányzott a bátor támadófocink, amit otthon képviselünk. Kértük a szünetben, sokat forgassuk, járassuk a labdát, játsszuk be azt a védelem mögé. Elején elég könnyen kaptuk a 11-est, nekünk nem adtak meg büntetőt hasonló szituációból. Szomorúak, csalódottak vagyunk. Sokat dolgoztunk az elmúlt egy évben, azért hogy itt legyünk, de nem úgy jött ki a meccs, ahogy szerettük volna. Mindenki kietette a szívét a pályára, és nem kell szégyenkezni, mert egy jó csapattól kaptunk ki” – értékelt a lefújás után Vágó Fanny a FradiMédia helyszíni stábjának.

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, 1. kör, 1. mérkőzés
Katerini Városi Stadion, Görögország
FTC-Telekom – Rangers FC 1-3 (0-1)
FTC-Telekom: Bíró – Barker (Nagy V., 46.), Papp, Csigi, Németh – Csányi, Fenyvesi, Pusztai (Czellér, 67.) – Bradic (Fishley, 46.), Vágó, Szabó V. Játékos-edző: Vágó Fanny.
Rangers FC: Esson – McLauchlan, Hill (Maclean, 69.), Davison, Docherty – Middag – Cornet, Danielsson (Hay, 79.), Kerr, Orschmann (Arnot, 67.) – Mccoy (Howat, 79.). Vezetőedző: Malcolm Thomson.
Gólok: Fishley (69.), illetve Danielsson (14., 11-esből, 48.), Hay (89.)
Sárga lap: Csigi (13.), Csányi (43.)

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin