2021. szeptember 21.
Női válogatott: hétgólos vereség Spanyolország ellen
A magyar női labdarúgó-válogatott két fradistával a kezdőben szenvedett 7-0-s vereséget.

Mint megírtuk, női labdarúgócsapatunk 2-0-s vereséget szenvedett Skócia ellen a világbajnoki selejtezők első fordulójában. A 2023-as világbajnokság selejtezőinek B csoportjában Margret Kratz együttese a második fordulóban 20.00-tól Spanyolországot fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a kezdőcsapatban pedig két ferencvárosi játékos, Szabó Viktória és Vágó Fanny is helyet kapott.

A nyolcadik percig kellett várni az első komolyabb spanyol helyzetre, miután egy szép mélységi labdát fejjel készítettek le Esther Gonzaleznek, a Real Madrid támadója pedig közvetlen közelről a kapuba lőtt (0-1). A gyors gól után magasabb fokozatra kapcsoltak a spanyolok, sorra jöttek a veszélyes helyzetek, de a magyar védelem állta a sarat.

A 17. percben egy jó labdaszerzés után kontrát vezethettünk, Vágó a jobbján üresen érkező Nagyot hozta volna játékba, de passza nem volt pontos, így felszabadított a vendég védelem. Négy perccel később Esthert jó ütemben ugratták ki, aki előbb maga elé engedte a labdát, majd a hosszúba lőtt (0-2). A 23. percben egy eladott labda után egy jól felépített támadásból a Barcelona támadója, Mariona volt eredményes (0-3).

A 26. percben Nagy Virág húzott el a jobbszélen, majd ívelt középre, de a spanyol kapus jól mozdult ki és védett, majd pillanatokkal később már a túloldalon Szőcs mutatott be remek bravúrt. Három perccel az első félidő vége előtt még távolról próbálkoztak a spanyolok, de Szőcs könnyedén védte a kísérletet. Újabb gól már nem született, így 3-0-s vendég vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A szüneteben kettő cserélt Kratz: Németh és Vachter érkezett Turányi és Csiki helyére.

Öt perc telt a második félidőből amikor egy jobboldali beadás elszállt mindenki felett, Athenea viszont ott volt a hosszú oldalon és a kapuba lőtt (0-4). Akárcsak az első félidőben, úgy a másodikban is magasabb fokozatra kapcsolt a gól után a spanyol válogatott. A 62. percben a nem sokkal korábban pályára lépő Amaiur két védő között lépett ki, majd a Szőcs mellett is ellőtte a labdát, de csak a kapufát találta el.

Ezzel egyidőben ismét változtattunk: Kocsán és Nagy helyére érkezett Csányi és Szakonyi. A 70. percben a balszélen tudtak eljönni a spanyolok, majd egy szép visszakészítés után közvetlen közelről nem találták el a kaput. A 72. percben kihasználtuk utolsó cserelehetőségünket: Nagy Fanni érkezett Kovács helyére. Nagynak ez volt az első mérkőzése a válogatottban.

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Amaiur kapott remek labdát a leshatáron, majd egy az egyben megverte Szőcsöt, végül az üres kapuba passzolt (0-5). Hat perccel később egy szépen végigvitt kontra után ismét a Real Sociedad fiatalja volt eredményes, ezúttal sarokkal (0-6). A spanyolok egy pillanatra sem vettek vissza, az utolsó percekben is sorra dolgozták ki a helyzeteket, a 92. percben ismét betaláltak, ezúttal Mariona lőtt a kapuba (0-7), lezárva ezzel a lényegi kérdéseket.

A magyar válogatott így Skócia után Spanyolország ellen is vereséget szenvedett, folytatás novemberben, Skóciában.

Női labdarúgás, világbajnoki selejtező, B csoport, 2. mérkőzés
Magyarország – Spanyolország 0-7 (0-3)
Magyarország: Szűcs – Kovács L. (Nagy F., 72.), Turányi (Németh, a félidőben), Szabó V., Csiki (Vachter, a félidőben) – Kocsán (Csányi, 62.), Csiszár – Nagy V. (Szakonyi, 62.), Zeller, Sipos – Vágó
Szövetségi kapitány: Margret Kratz

Gólok: Esther (8., 21.), Mariona (23., 92.), Athenea (50.), Amaiur (79., 86.)

Cikkajánló

Fölényes győzelem a harmadik edzőmeccsen

Az FTC-Telekom szombaton a szlovák Spartak Myjavát verte meg 12-3-ra.

A Bordeaux-ban folytatja korábbi támadónk

Shameeka Fishley 12 mérkőzést játszott női labdarúgócsapatunkban, ezeken 10 gólt szerzett.

Tízgólos győzelem második edzőmeccsünkön

Női labdarúgócsapatunk már az első negyvenöt perc után 7-0-ra vezetett a Temesvár ellen.

Egygólos vereség az első edzőmeccsen

Női labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a cseh Sparta Praha elleni első tavaszi felkészülési mérkőzésen.

Sorsoltak a Simple Női Kupában

Női labdarúgócsapatunk a Szent Mihály együttesét fogadja a kupa 5. fordulójában.

Kilenc felkészülési mérkőzés a programban

Cseh, osztrák, szlovák, szerb, szlovén és román csapattal is találkozunk a felkészülés során.

Túl a teszteken női labdarúgóink

Egészségügyi és fizikai tesztekkel folytatódott a 2023-as esztendő a Ferencváros női labdarúgói számára.

Újra edzésben női labdarúgócsapatunk

Címvédő női együttesünk visszatért a Kocsis Sándor Sportközpontba.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin