2021. szeptember 21.
Női válogatott: hétgólos vereség Spanyolország ellen
A magyar női labdarúgó-válogatott két fradistával a kezdőben szenvedett 7-0-s vereséget.

Mint megírtuk, női labdarúgócsapatunk 2-0-s vereséget szenvedett Skócia ellen a világbajnoki selejtezők első fordulójában. A 2023-as világbajnokság selejtezőinek B csoportjában Margret Kratz együttese a második fordulóban 20.00-tól Spanyolországot fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a kezdőcsapatban pedig két ferencvárosi játékos, Szabó Viktória és Vágó Fanny is helyet kapott.

A nyolcadik percig kellett várni az első komolyabb spanyol helyzetre, miután egy szép mélységi labdát fejjel készítettek le Esther Gonzaleznek, a Real Madrid támadója pedig közvetlen közelről a kapuba lőtt (0-1). A gyors gól után magasabb fokozatra kapcsoltak a spanyolok, sorra jöttek a veszélyes helyzetek, de a magyar védelem állta a sarat.

A 17. percben egy jó labdaszerzés után kontrát vezethettünk, Vágó a jobbján üresen érkező Nagyot hozta volna játékba, de passza nem volt pontos, így felszabadított a vendég védelem. Négy perccel később Esthert jó ütemben ugratták ki, aki előbb maga elé engedte a labdát, majd a hosszúba lőtt (0-2). A 23. percben egy eladott labda után egy jól felépített támadásból a Barcelona támadója, Mariona volt eredményes (0-3).

A 26. percben Nagy Virág húzott el a jobbszélen, majd ívelt középre, de a spanyol kapus jól mozdult ki és védett, majd pillanatokkal később már a túloldalon Szőcs mutatott be remek bravúrt. Három perccel az első félidő vége előtt még távolról próbálkoztak a spanyolok, de Szőcs könnyedén védte a kísérletet. Újabb gól már nem született, így 3-0-s vendég vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A szüneteben kettő cserélt Kratz: Németh és Vachter érkezett Turányi és Csiki helyére.

Öt perc telt a második félidőből amikor egy jobboldali beadás elszállt mindenki felett, Athenea viszont ott volt a hosszú oldalon és a kapuba lőtt (0-4). Akárcsak az első félidőben, úgy a másodikban is magasabb fokozatra kapcsolt a gól után a spanyol válogatott. A 62. percben a nem sokkal korábban pályára lépő Amaiur két védő között lépett ki, majd a Szőcs mellett is ellőtte a labdát, de csak a kapufát találta el.

Ezzel egyidőben ismét változtattunk: Kocsán és Nagy helyére érkezett Csányi és Szakonyi. A 70. percben a balszélen tudtak eljönni a spanyolok, majd egy szép visszakészítés után közvetlen közelről nem találták el a kaput. A 72. percben kihasználtuk utolsó cserelehetőségünket: Nagy Fanni érkezett Kovács helyére. Nagynak ez volt az első mérkőzése a válogatottban.

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Amaiur kapott remek labdát a leshatáron, majd egy az egyben megverte Szőcsöt, végül az üres kapuba passzolt (0-5). Hat perccel később egy szépen végigvitt kontra után ismét a Real Sociedad fiatalja volt eredményes, ezúttal sarokkal (0-6). A spanyolok egy pillanatra sem vettek vissza, az utolsó percekben is sorra dolgozták ki a helyzeteket, a 92. percben ismét betaláltak, ezúttal Mariona lőtt a kapuba (0-7), lezárva ezzel a lényegi kérdéseket.

A magyar válogatott így Skócia után Spanyolország ellen is vereséget szenvedett, folytatás novemberben, Skóciában.

Női labdarúgás, világbajnoki selejtező, B csoport, 2. mérkőzés
Magyarország – Spanyolország 0-7 (0-3)
Magyarország: Szűcs – Kovács L. (Nagy F., 72.), Turányi (Németh, a félidőben), Szabó V., Csiki (Vachter, a félidőben) – Kocsán (Csányi, 62.), Csiszár – Nagy V. (Szakonyi, 62.), Zeller, Sipos – Vágó
Szövetségi kapitány: Margret Kratz

Gólok: Esther (8., 21.), Mariona (23., 92.), Athenea (50.), Amaiur (79., 86.)

Cikkajánló

Vágó Fanny hármat vágott, kiütöttük Feröert

A női labdarúgó-válogatott hatgólos győzelmet aratott a Feröer-szigetek felett.

Közel volt a bravúr a Hampden Parkban

A női válogatott Vágó Fanny góljával majdnem pontot szerzett Skócia vendégeként.

MTK-FTC 1-7: Bombagólok és látványos megoldások

Az FTC-Telekom szebbnél szebb gólokkal ütötte ki az MTK-t az örökrangadón - VIDEÓ!

Vágó Fanny: „Élvezzük a játékot!”

Vágó Fannyval győztes mentalitásáról, edzésmódszerekről, az elmúlt időszakról és új célokról beszélgettünk.

Gólgála az örökrangadón: 7-1-re kiütöttük az MTK-t!

Női labdarúgócsapatunk a kupasiker után a bajnokságban is nagy különbségű sikert aratott a rangadón.

Örökrangadóval folytatjuk a bajnokságot

Az MTK elleni bajnoki előtt vezetőedzőnk, Vágó Fanny osztotta meg várakozásait.

A távozó középpályás: „A Fradi az én magyar családom”

Búcsúinterjú a női focistákkal két aranyat nyerő Betsy Brandonnal, aki a nyáron különleges dolgot tett.

Címvédőhöz méltó siker! Idegenben ütöttük ki az MTK-t

Női labdarúgócsapatunk 4-0-ra nyert az örökrangadón, így továbbjutott a Magyar Kupában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most