2020. június 25.
Óriási FTC-fölény; Klasszisunk a legjobbak között
A Bajnokok Ligájába tartó Fradi és válogatott támadónk több statisztikai mutatóban is toronymagasan nyert.

Mint ismert, a koronavírus-járvány megfékezése érdekében született rendkívüli intézkedések nyomán a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot bajnok, helyezettek, feljutók és kiesők nélkül lezárja. Bár aranyérmet nem osztottak a szezon végén, a szövetség rendelkezése érdekében a lezáráskor a tabella élén végző Ferencváros egy két győzelemig tartó párharcot vívott az MTK-val. Az FTC-Telekom végül 2-1-re legyőzte az MTK Hungária FC-t a Bajnokok Ligája kvalifikációs párharc harmadik mérkőzésén, így a mieink megnyerték a két győzelemig tartó párharcot és ők képviselhetik Magyarországot a legrangosabb európai kupasorozatban.

A bajnokság végeztével a magyar szövetség az InStat statisztikai elemzőrendszer segítségével elkészítette a Simple Női Liga elemzését, amelynek több kategóriájában is a Ferencváros végzett az élen.

A 13 fordulós alapszakasz alapján a Fradi 222 ponttal lett első az InStat Index összesített rangsorában. Dörnyei Balázs csapata szerezte a legtöbb gólt (50), így a legjobb gólátlaggal is büszkélkedhetett (3,9). A meccsenkénti átlag szerint az FTC-Telekom a lehetőségek (13), a kapura tartó lövések (12) és pontos kulcspasszok (14, ez 52 %-nak felel meg) statisztikájában is a legjobb lett.

Magyar válogatott csatárunk, Vágó Fanny parádés egyéni mutatókat produkált. Amellett, hogy 17 góljával a góllövőlista élén zárt, az InStat adatai alapján neki volt a legtöbb helyzete, kapura tartó lövése és pontos kulcspassza is.

Az mlsz.hu-n közzétett elemzés kitért a hárommeccses BL-kvalifikációs párharcra. Az adatokból kiderült, hogy az első és a harmadik győztes találkozón a lehetőségek (13 és 15) és a kapura tartó lövések (7 és 9) kategóriájában is jobbak voltunk az MTK-nál. Az első meccsen a Fradi 461 passzának 77 százaléka volt sikeres, a játékosok pedig 166-szor mentek bele a párharcokba 57 %-os hatékonysággal, sőt labdabirtoklásban is jelentős ferencvárosi fölény (59 %) mutatkozott meg.

A 2020/21-es női Bajnokok Ligája selejtezőtornáit október 7. és 13. között rendezik. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szeptember első hetében tartja meg a torna sorsolását.

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin