2023. június 6.
RangAdó-díjátadó: Két díj női labdarúgóinké
Az FTC-Telekom játékos-edzője, Vágó Fanny és labdarúgónk, Szabó Viktória is elismerésben részesült.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) június 6-án, kedden kihirdette, hogy kiket díjazott a női labdarúgók RangAdó-díjátadó gáláján, amely kizárólag a magyar élvonalban szereplő játékosok teljesítménye előtt tiszteleg. Az MLSZ a 2012/2013-as szezon óta jutalmazza a női élvonal legjobb játékosát, gólkirálynőjét és az „Év felfedezettjét”. Az idén két díjat is az FTC-Telekom futballistái kaptak, Szabó Viktória lett a liga legjobb játékosa, Vágó Fanny pedig a Simple Női Liga NB I gólkirálynője. Két kategória (az év játékosa és felfedezettje) végeredménye a klubok szavazatai alapján dőlt el, minden egyesület részéről a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott három-három futballistára.

- Mindig pluszt ad, amikor egy játékos még egyéni elismerésben is részesül az év során. Nagyon boldog vagyok, hiszen ez azt is jelenti, hogy mellettem vannak a legjobb játékosok, akik ebben segítenek, és kiszolgálnak hétről hétre. Büszke vagyok a csapatra, a stábra és természetesen saját magamra is, hogy ilyen körülmények között is talán a legjobb szezonomat tudhatom magam mögött. Úgy gondolom, hogy ezt a végső eredmények is bizonyítják – nyilatkozta Vágó Fanny, az FTC-Telekom játékos-edzője.

Női labdarúgócsapatunk 100 százalékos teljesítménnyel nyerte meg a bajnokságot: az alapszakaszban mind a 22 mérkőzését megnyerte Vágó Fanny együttese, amely az ETO FC Győr elleni, az egyik fél második győzelméig tartó párharcot összesítésben 2-0-val teljesítette. Vágó Fanny az alapszakaszban 27, a fináléban pedig egy gólt szerzett, így 28 találattal zárt. Vágó harmadszor részesül elismerésben, miután 2021-ben és 2022-ben is őt választották meg a Simple Női Liga legjobbjának, Szabó Viktória azonban ezelőtt még nem kapott díjat a RangAdó-díjátadón.

- Nagyon örültem a díjnak, hiszen megtisztelő egy olyan egyéni elismerést elnyerni, amelyre olyan személyek szavaznak, akik ellen, vagy akik előtt hétről hétre megmutathattam a teljesítményem. Természetesen enélkül a díj nélkül is hatalmas elégedettséggel töltött el a szezon során elért 100 százalékos mutatónk, de nagyon boldog vagyok, hogy ezzel felkerült a “hab a tortára”. Ezúton is meg szeretném köszönni még egyszer azoknak, akik rám szavaztak, valamint a csapatnak, hiszen ők is nagyban hozzásegítettek ehhez a díjhoz – mondta az Év játékosa, Szabó Viktória.

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin