2020. július 9.
Samu Anna távozik
Női labdarúgócsapatunk 23 éves kapusa nem a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

Tovább alakul a 2019-ben magyar bajnoki címet és Magyar Kupát nyert, idén pedig a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezont lezáró BL-kvalifikációs párharcban az MTK Hungária FC ellen három mérkőzés alatt diadalmaskodó, így a Bajnokok Ligájában való indulás jogát kiharcoló női labdarúgócsapatunk kerete. Nemrég hivatalossá vált, hogy Marija Aleksic és Diószegi Fanni is távozik a Ferencvárostól, majd bejelentettük a nyári átigazolási időszak első két érkezőjét, a 75-szörös portugál válogatott, portugál bajnok és gólkirály középpályás Vanessa Marques, valamint a korábbi svéd bajnok kanadai kapus, Chandra Bednar érkezését.

Ezúttal újabb távozóról adott hírt a Dörnyei Balázs vezette szakág: csapatunk nem hosszabbítja meg a 23 éves kapus, Samu Anna az előző idény végén lejárt szerződését.

Az 1996-os születésű Samu Anna a Héhalom színeiben kezdte a labdarúgást. 2008-tól, már az U15-ös korosztályban az FTC női szakága elődjének tekinthető Belvárosi Női LC játékosa volt, ő is egyike azoknak a játékosoknak, akik a szakág megalakulásától kezdve a Ferencváros kötelékébe tartoztak. Samu Fradi-mezben 2010-ben, az U17-es bajnokságban szerepelt először, és egészen mostanáig nem is volt más klub játékosa, több mint tíz éven át szolgálta a zöld-fehér színeket. 2015-ben, 2016-ban és 2019-ben magyar bajnok lett, 2020-ban a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd BL-kvalifikációs párharccal lezárt szezonban tagja volt a párharcot sikerrel megvívó együttesnek. A csapat történetének eddigi mindhárom BL-selejtezőjében a keret tagja volt. 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben Magyar Kupát nyert a Fradival, így háromszoros magyar bajnokként és ötszörös kupagyőztesként búcsúzik. A bajnoki élvonalban összesen 139, míg a Magyar Kupában 25 mérkőzésen védte a Ferencváros kapuját.

Samu Annának köszönjük a Ferencvárosi Torna Clubért tett erőfeszítéseit, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk!

Cikkajánló

Török győzelem Gyirmóton

Fenyvesivel a kezdőcsapatban szenvedett 4-1-es vereséget a női labdarúgó-válogatott Törökország ellen.

Kiütéses győzelmet aratott a női válogatott

Nemzeti együttesünk Eb-selejtezőn 5-0-ra verte Azerbajdzsánt.

Újra edzésben női labdarúgócsapatunk

Címvédő női együttesünk visszatért a Kocsis Sándor Sportközpontba.

Nadja Sztanovics távozik női csapatunktól

A montenegrói válogatott labdarúgó tavaly nyár óta erősítette az FTC-Telekomot.

Távozik Bíró Barbara

Két szezon után az ETO FC Győr együttesénél folytatja pályafutását női csapatunk korábbi kapusa.

Budapesten lesz a BL-selejtező, megvannak az ellenfelek

Sorsoltak az UEFA Női Bajnokok Ligájában.

Három játékossal erősített bajnokcsapatunk

Németh Adél, Nagy Vanessza és Zágonyi Barbara és is az FTC-Telekomban folytatja pályafutását.

Távozik Csányi Diána

A svájci első osztályú FC Zürichnél folytatja karrierjét női labdarúgócsapatunk korábbi játékosa.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin