2020. július 9.
Samu Anna távozik
Női labdarúgócsapatunk 23 éves kapusa nem a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

Tovább alakul a 2019-ben magyar bajnoki címet és Magyar Kupát nyert, idén pedig a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezont lezáró BL-kvalifikációs párharcban az MTK Hungária FC ellen három mérkőzés alatt diadalmaskodó, így a Bajnokok Ligájában való indulás jogát kiharcoló női labdarúgócsapatunk kerete. Nemrég hivatalossá vált, hogy Marija Aleksic és Diószegi Fanni is távozik a Ferencvárostól, majd bejelentettük a nyári átigazolási időszak első két érkezőjét, a 75-szörös portugál válogatott, portugál bajnok és gólkirály középpályás Vanessa Marques, valamint a korábbi svéd bajnok kanadai kapus, Chandra Bednar érkezését.

Ezúttal újabb távozóról adott hírt a Dörnyei Balázs vezette szakág: csapatunk nem hosszabbítja meg a 23 éves kapus, Samu Anna az előző idény végén lejárt szerződését.

Az 1996-os születésű Samu Anna a Héhalom színeiben kezdte a labdarúgást. 2008-tól, már az U15-ös korosztályban az FTC női szakága elődjének tekinthető Belvárosi Női LC játékosa volt, ő is egyike azoknak a játékosoknak, akik a szakág megalakulásától kezdve a Ferencváros kötelékébe tartoztak. Samu Fradi-mezben 2010-ben, az U17-es bajnokságban szerepelt először, és egészen mostanáig nem is volt más klub játékosa, több mint tíz éven át szolgálta a zöld-fehér színeket. 2015-ben, 2016-ban és 2019-ben magyar bajnok lett, 2020-ban a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd BL-kvalifikációs párharccal lezárt szezonban tagja volt a párharcot sikerrel megvívó együttesnek. A csapat történetének eddigi mindhárom BL-selejtezőjében a keret tagja volt. 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben Magyar Kupát nyert a Fradival, így háromszoros magyar bajnokként és ötszörös kupagyőztesként búcsúzik. A bajnoki élvonalban összesen 139, míg a Magyar Kupában 25 mérkőzésen védte a Ferencváros kapuját.

Samu Annának köszönjük a Ferencvárosi Torna Clubért tett erőfeszítéseit, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk!

Cikkajánló

Fölényes győzelem a Sturm Graz ellen

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-1-re nyert felkészülési mérkőzésen osztrák ellenfele ellen.

Fölényes győzelem a harmadik edzőmeccsen

Az FTC-Telekom szombaton a szlovák Spartak Myjavát verte meg 12-3-ra.

A Bordeaux-ban folytatja korábbi támadónk

Shameeka Fishley 12 mérkőzést játszott női labdarúgócsapatunkban, ezeken 10 gólt szerzett.

Tízgólos győzelem második edzőmeccsünkön

Női labdarúgócsapatunk már az első negyvenöt perc után 7-0-ra vezetett a Temesvár ellen.

Egygólos vereség az első edzőmeccsen

Női labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a cseh Sparta Praha elleni első tavaszi felkészülési mérkőzésen.

Sorsoltak a Simple Női Kupában

Női labdarúgócsapatunk a Szent Mihály együttesét fogadja a kupa 5. fordulójában.

Kilenc felkészülési mérkőzés a programban

Cseh, osztrák, szlovák, szerb, szlovén és román csapattal is találkozunk a felkészülés során.

Túl a teszteken női labdarúgóink

Egészségügyi és fizikai tesztekkel folytatódott a 2023-as esztendő a Ferencváros női labdarúgói számára.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin