2020. július 9.
Samu Anna távozik
Női labdarúgócsapatunk 23 éves kapusa nem a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

Tovább alakul a 2019-ben magyar bajnoki címet és Magyar Kupát nyert, idén pedig a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezont lezáró BL-kvalifikációs párharcban az MTK Hungária FC ellen három mérkőzés alatt diadalmaskodó, így a Bajnokok Ligájában való indulás jogát kiharcoló női labdarúgócsapatunk kerete. Nemrég hivatalossá vált, hogy Marija Aleksic és Diószegi Fanni is távozik a Ferencvárostól, majd bejelentettük a nyári átigazolási időszak első két érkezőjét, a 75-szörös portugál válogatott, portugál bajnok és gólkirály középpályás Vanessa Marques, valamint a korábbi svéd bajnok kanadai kapus, Chandra Bednar érkezését.

Ezúttal újabb távozóról adott hírt a Dörnyei Balázs vezette szakág: csapatunk nem hosszabbítja meg a 23 éves kapus, Samu Anna az előző idény végén lejárt szerződését.

Az 1996-os születésű Samu Anna a Héhalom színeiben kezdte a labdarúgást. 2008-tól, már az U15-ös korosztályban az FTC női szakága elődjének tekinthető Belvárosi Női LC játékosa volt, ő is egyike azoknak a játékosoknak, akik a szakág megalakulásától kezdve a Ferencváros kötelékébe tartoztak. Samu Fradi-mezben 2010-ben, az U17-es bajnokságban szerepelt először, és egészen mostanáig nem is volt más klub játékosa, több mint tíz éven át szolgálta a zöld-fehér színeket. 2015-ben, 2016-ban és 2019-ben magyar bajnok lett, 2020-ban a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd BL-kvalifikációs párharccal lezárt szezonban tagja volt a párharcot sikerrel megvívó együttesnek. A csapat történetének eddigi mindhárom BL-selejtezőjében a keret tagja volt. 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben Magyar Kupát nyert a Fradival, így háromszoros magyar bajnokként és ötszörös kupagyőztesként búcsúzik. A bajnoki élvonalban összesen 139, míg a Magyar Kupában 25 mérkőzésen védte a Ferencváros kapuját.

Samu Annának köszönjük a Ferencvárosi Torna Clubért tett erőfeszítéseit, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk!

Cikkajánló

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin