2019. október 8.
U17-es válogatott: csoportelsőként az elitkörben!
A négy fradistával felálló magyar U17-es női labdarúgó-válogatott hibátlanul nyerte Eb-selejtezőcsoportját.

Amint arról korábban beszámoltunk, mind az U17-es, mind az U19-es magyar női labdarúgó-válogatott az Eb-selejtezőcsoportja utolsó mérkőzésétől függetlenül már biztosan kvalifikálta magát a tavaszi elitkörbe, mindkét korosztályos együttes számára már csak a kiemelések szempontjából fontos csoportelsőség volt a tét kedden.

A négy ferencvárosi játékossal a keretében felálló U17-es válogatott kezdte a napot, Schumi Dorottya együttese a szombathelyi mérkőzésen a két meccs után szintén hibátlan Lengyelországgal csapott össze. A magyar csapat jobb gólkülönbségének köszönhetően már egy döntetlennel is a csoport élén végezhetett. A fradisták közül a kezdőcsapatban kapott helyet Németh Diána és az első két selejtezőn négy gólig jutó, a 92. percben lecserélt Mészáros Cecília, míg Antalicz Alexandra az 59. percben csereként állt be, Kocsis Alíz pedig a kispadon kapott helyet. Már az első félidőben is a magyar válogatott uralta a mérkőzést, elsősorban azonban távoli lövésekkel próbáltunk meg túljárni a lengyel kapus eszén. A legnagyobb helyzet a 30. percben adódott a mieink előtt, Mészáros Cecíliától indult az akció, ő tette remek ütemben Siber Glóriának a labdát, aki a tizenhatoson belül kilépő Pápai Emőkét játszotta meg, a támadó hiába húzta azonban el már a kapus mellett is a labdát, éles szögből nem sikerült kapura húznia. Ami nem jött össze az első félidőben, összejött a másodikban, már az 50. percben megvolt a magyar vezetést, az MTK-s Bokor Blanka révén. Az 58. percben a lengyelek közel jártak az egyenlítéshez, egy zúgó kapufa utáni kipattanót azonban a középen érkező játékosuk üres kapura, senkitől sem zavartatva, közvetlen közelről fölé lőtt. A hátralévő időben továbbra is a magyarok támadtak többet, volt néhány jónak tűnő lövés is, újabb gól azonban már nem született. 1-0-s győzelmünk azt jelenti, hogy a magyar U17-es válogatott a csoport első helyén jutott tovább, így jobb kiemelési pozícióból várhatja a tavaszi elitkör sorsolását. Mészáros Cecília és a második félidőben beálló, a szélen játszó Antalicz Alexandra több remek támadásból vette ki a részét, míg a védelem tengelyében Németh Diána elképesztően magabiztos teljesítményt nyújtott, több fontos szerelést mutatott be, a mezőny egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a találkozón.

Mészáros Cecília, Németh Diána, Antalicz Alexandra és Kocsis Alíz

Vezetőedzői elismerés - Németh Júlia a lelátóról köszöntötte nagy sikert elérő játékosait

Az U19-es válogatott a fiatalabbakhoz hasonlóan már biztosan továbbjutott a törökországi selejtezőcsoport utolsó, Dánia elleni meccsétől függetlenül, ám Turtóczki Sándor együttesének csak a győzelem lehetett elegendő a csoportelsőséghez, hiszen az első két meccs alapján a dánoknak jobb volt a gólkülönbségük. A nem kevesebb, mint tíz ferencvárosi kerettag közül ezúttal is Böröcz Bettina kezdett a kapuban, de Ott Eszter, Győrik Alexandra, Nagy Virág, Papp Luca, és a csapatkapitány Pusztai Sára is ott voltak a kezdőben, míg Terestyényi Anna, Czellér Dorottya, Róth Rebeka és Buzás Kata ezúttal a kispadon kezdte a meccset. Nagy Virágot a 88. percben a diósgyőri Vachter Fanni váltotta, míg Buzás Kata ugyanekkor lépett pályára Ploner Szandra helyén. A magyar válogatott nem tudott dominálni, viszont remekül tartotta magát az egész mérkőzés alatt a magasabban jegyzett dán együttes ellen. Hiába volt a dánoknak 15 kapu felé tartó próbálkozása a mieink négy hasonló kísérletével szemben, nem tudták bevenni a jól védő Böröcz Bettina kapuját. A 0-0-s döntetlen azt jelenti, hogy jobb gólkülönbsége miatt Dánia nyerte a csoportot, de a magyar válogatott kalapemelést érdemlő teljesítménnyel, pontazonossággal, magabiztosan jutott tovább a második helyen a tavaszi elitkörbe.

(Borítófotó és a második-harmadik belső fotó: mlsz.hu)

Női labdarúgás, Eb-selejtező minitorna, 3. mérkőzés:
U17 (Szombathely): Magyarország – Lengyelország 1-0
U19 (Törökország): Magyarország – Dánia 0-0

Az U17-es válogatott megnyerte csoportját, míg az U19-es válogatott második helyen jutott tovább az elitkörbe Dánia mögött.

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin