2019. október 8.
U17-es válogatott: csoportelsőként az elitkörben!
A négy fradistával felálló magyar U17-es női labdarúgó-válogatott hibátlanul nyerte Eb-selejtezőcsoportját.

Amint arról korábban beszámoltunk, mind az U17-es, mind az U19-es magyar női labdarúgó-válogatott az Eb-selejtezőcsoportja utolsó mérkőzésétől függetlenül már biztosan kvalifikálta magát a tavaszi elitkörbe, mindkét korosztályos együttes számára már csak a kiemelések szempontjából fontos csoportelsőség volt a tét kedden.

A négy ferencvárosi játékossal a keretében felálló U17-es válogatott kezdte a napot, Schumi Dorottya együttese a szombathelyi mérkőzésen a két meccs után szintén hibátlan Lengyelországgal csapott össze. A magyar csapat jobb gólkülönbségének köszönhetően már egy döntetlennel is a csoport élén végezhetett. A fradisták közül a kezdőcsapatban kapott helyet Németh Diána és az első két selejtezőn négy gólig jutó, a 92. percben lecserélt Mészáros Cecília, míg Antalicz Alexandra az 59. percben csereként állt be, Kocsis Alíz pedig a kispadon kapott helyet. Már az első félidőben is a magyar válogatott uralta a mérkőzést, elsősorban azonban távoli lövésekkel próbáltunk meg túljárni a lengyel kapus eszén. A legnagyobb helyzet a 30. percben adódott a mieink előtt, Mészáros Cecíliától indult az akció, ő tette remek ütemben Siber Glóriának a labdát, aki a tizenhatoson belül kilépő Pápai Emőkét játszotta meg, a támadó hiába húzta azonban el már a kapus mellett is a labdát, éles szögből nem sikerült kapura húznia. Ami nem jött össze az első félidőben, összejött a másodikban, már az 50. percben megvolt a magyar vezetést, az MTK-s Bokor Blanka révén. Az 58. percben a lengyelek közel jártak az egyenlítéshez, egy zúgó kapufa utáni kipattanót azonban a középen érkező játékosuk üres kapura, senkitől sem zavartatva, közvetlen közelről fölé lőtt. A hátralévő időben továbbra is a magyarok támadtak többet, volt néhány jónak tűnő lövés is, újabb gól azonban már nem született. 1-0-s győzelmünk azt jelenti, hogy a magyar U17-es válogatott a csoport első helyén jutott tovább, így jobb kiemelési pozícióból várhatja a tavaszi elitkör sorsolását. Mészáros Cecília és a második félidőben beálló, a szélen játszó Antalicz Alexandra több remek támadásból vette ki a részét, míg a védelem tengelyében Németh Diána elképesztően magabiztos teljesítményt nyújtott, több fontos szerelést mutatott be, a mezőny egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a találkozón.

Mészáros Cecília, Németh Diána, Antalicz Alexandra és Kocsis Alíz

Vezetőedzői elismerés - Németh Júlia a lelátóról köszöntötte nagy sikert elérő játékosait

Az U19-es válogatott a fiatalabbakhoz hasonlóan már biztosan továbbjutott a törökországi selejtezőcsoport utolsó, Dánia elleni meccsétől függetlenül, ám Turtóczki Sándor együttesének csak a győzelem lehetett elegendő a csoportelsőséghez, hiszen az első két meccs alapján a dánoknak jobb volt a gólkülönbségük. A nem kevesebb, mint tíz ferencvárosi kerettag közül ezúttal is Böröcz Bettina kezdett a kapuban, de Ott Eszter, Győrik Alexandra, Nagy Virág, Papp Luca, és a csapatkapitány Pusztai Sára is ott voltak a kezdőben, míg Terestyényi Anna, Czellér Dorottya, Róth Rebeka és Buzás Kata ezúttal a kispadon kezdte a meccset. Nagy Virágot a 88. percben a diósgyőri Vachter Fanni váltotta, míg Buzás Kata ugyanekkor lépett pályára Ploner Szandra helyén. A magyar válogatott nem tudott dominálni, viszont remekül tartotta magát az egész mérkőzés alatt a magasabban jegyzett dán együttes ellen. Hiába volt a dánoknak 15 kapu felé tartó próbálkozása a mieink négy hasonló kísérletével szemben, nem tudták bevenni a jól védő Böröcz Bettina kapuját. A 0-0-s döntetlen azt jelenti, hogy jobb gólkülönbsége miatt Dánia nyerte a csoportot, de a magyar válogatott kalapemelést érdemlő teljesítménnyel, pontazonossággal, magabiztosan jutott tovább a második helyen a tavaszi elitkörbe.

(Borítófotó és a második-harmadik belső fotó: mlsz.hu)

Női labdarúgás, Eb-selejtező minitorna, 3. mérkőzés:
U17 (Szombathely): Magyarország – Lengyelország 1-0
U19 (Törökország): Magyarország – Dánia 0-0

Az U17-es válogatott megnyerte csoportját, míg az U19-es válogatott második helyen jutott tovább az elitkörbe Dánia mögött.

Cikkajánló

Kiütöttük a MOL Fehérvárt a kupában!

Női labdarúgócsapatunk 8-0-ra nyert a MOL Fehérvár ellen Székesfehérváron.

Európa-szerte selejtezőket játszottak a fradisták

A magyar mellett a bosnyák, a szlovén és az észt válogatottban is pályára lépett ferencvárosi labdarúgó.

U17, U19: gólzáporos győzelmekkel irány az elitkör!

Újabb Fradi-gólokkal nyert 10-0-ra illetve 6-1-re a magyar U17-es és U19-es női válogatott – továbbjutottak!

Biztató első félidő után öttel nyert a vb-bronzérmes

Női labdarúgó-válogatottunk EB-selejtezőn 5-0-ra kikapott a vb-bronzérmes Svédországtól.

Eb-selejtezők: négy Fradi-gól és két fontos győzelem

A magyar U17-es és U19-es női válogatott is fradisták tevékeny részvételével aratott fontos győzelmet.

Apró megtorpanás: pontot vesztettünk Szombathelyen

Női labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a Haladás-Viktória otthonában, és továbbra is második.

Másodosztályú csapatot kaptunk a női Magyar Kupában

Az FTC-Telekom Székesfehérváron vendégszerepel a hazai kupasorozat 3. fordulójában.

Marozsán ajándéka is inspirálja, BL-döntőbe vágyik

A Juventus is hívta a 19 évesen már bajnok, kupagyőztes és felnőtt válogatott Csiki Annát – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most