2019. augusztus 29.
U17, U19: fradistákkal a keretben készül a válogatott
A magyar női U17-es és U19-es válogatott is meghatározó ferencvárosi kerettagokkal készül az Eb-selejtezőkre.

Amint arról korábban ITT beszámoltunk, az FTC-Telekom felnőtt női labdarúgócsapatának összesen tizenhárom játékosa kapott válogatott meghívót az Európa-bajnoki selejtezők első fordulójára. A magyar válogatott nyolc, míg a bosnyák együttes három, az észt és a szlovén nemzeti csapat pedig egy-egy fradistával készül soron következő megmérettetésére.

Nem csak a felnőtt mezőnyben számolnak komolyan azonban a Ferencváros labdarúgóival, hanem az utánpótlás-válogatottak keretében is meghatározó szerepet töltenek be a fradisták. Az U17-es és az U19-es együttes is korosztályos Európa-bajnoki selejtezőkre készül, mindkét nemzeti csapat felkészülési találkozókkal hangolt az elmúlt időszakban.

Az U17-es női labdarúgó-válogatott október első hetében kezdi meg szereplését az Eb-selejtező minitornán, ahol szeretné kiharcolni az elitkörbe jutást. Schumi Dorottya szövetségi edző csapata augusztus 19-én és augusztus 22-én is összecsapott a román U17-es válogatottal. Az első felkészülési mérkőzést Gyulán hátrányból fordítva 3-1-re nyerték meg a magyarok, a fradisták közül Mészáros Cecília a kezdőcsapatban kapott helyet, míg Antalicz Alexandra csereként állt be. A párharc második összecsapására több helyen is változtatott a kezdőcsapaton a szövetségi edző, a váradszentmártoni találkozón már az első félidő után 4-1-re vezettek a mieink, és végül 7-3-ra győztek. Mészáros Cecília ezen a meccsen is a kezdőben kapott helyet.

Az U19-es válogatott is Eb-selejtező minitornára készül, Turtóczki Sándor együttese október elején utazik Törökországba, így utolsó előtti felkészülési mérkőzését játszotta augusztus 27-én Telkiben Oroszország ellen. A mieink ugyan megszerezték a vezetést az első félidőben, ám az oroszok egy szabadrúgásgóllal egyenlítettek, így 1-1-es döntetlennel vonulhattak szünetre a felek. A második játékrészben már nem változott az eredmény, ugyanis hiába játszott fölényben a magyar válogatott, csak kapufákig sikerült jutni. A mérkőzésen a Ferencvárost képviselte az élete első felnőtt klubmérkőzésén a Bajnokok Ligája selejtezőjében bemutatkozó kapus, a mindössze 16 éves Böröcz Bettina, míg a mezőnyjátékosok közül ott volt a kezdőben Nagy Virág, Buzás Kata, Papp Luca és Győrik Alexandra. Nagy Virág a 31. percben összefejelt egy orosz játékossal, agyrázkódást kapott, és le kellett cserélni, a helyére érkezett csapattársa, Ott Eszter, míg Czellér Dorottya szintén csereként szállt be a mérkőzésbe. Lecserélt játékosunkat ugyan mentő szállította el, de a hírek szerint szerencsére nincs komolyabb baja.

Az U19-es válogatott pénteken még egy mérkőzést játszik Telkiben az orosz csapattal.

(Fotó: mlsz.hu)

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin