2019. július 15.
Újabb remek igazolás: szlovén válogatott védő érkezett!
Női futballcsapatunk megállapodott a BL-rutinnal rendelkező, szlovén válogatott védővel, Kristina Ermannal.

Tovább erősödik a Bajnokok Ligája augusztus 7-13 között esedékes selejtezőjére készülő, bajnoki és Magyar Kupa-címvédő női labdarúgócsapatunk kerete! A szakvezetés mindenben megállapodott a rutinos, szlovén válogatott védővel, Kristina Ermannal.

Kristina Erman 1993 június 28-án született, pályafutását 17 évesen a ZNK Krkában kezdte, innen igazolt 2012-ben a ZNK Pomurjéhoz. 2014-ben légiósnak állt: Olaszországba, közelebbről a festői szardíniai Torres csapatához igazolt. Innen a Riviera di Romagnához vezetett az útja, majd 2015-ben már a holland Twente játékosa volt. Érdekesség, hogy az ebben az évben először magyar bajnokságot nyerő Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjában épp a Twente ellen bukta el a főtáblára jutást, Erman pedig pályára lépett akkor a Fradi ellen. 2017-ben ismét országon belül váltott, a PSV Eindhoven női csapatának játékosa lett. Innen érkezett a Ferencvárosba.

„Kristina személyében rutinos, BL-tapasztalattal, és a válogatott fellépések miatt komoly nemzetközi rutinnal rendelkező játékost sikerült megszereznünk. Több olyan labdarúgóm van, aki a saját bőrén tapasztalhatta 2015-ben kemény, megalkuvást nem ismerő játékstílusát. A pályán egy igazi harcos, azt várom tőle, hogy sokat tegyen hozzá a védekezésünkhöz, elsősorban a balhátvéd pozíciójában” – nyilatkozta az új szerzeményről Dörnyei Balázs vezetőedző.

„Tudtam, hogy nagyszerű csapathoz érkezem. A Fradi a bajnoki címvédő, és a kupát is ők nyerték Magyarországon. Ezen túl is nagyon jókat hallottam az együttesről, így nem sokat gondolkodtam, amikor megérkezett a megkeresés. Természetesen az az elsőszámú célom, hogy megvédjük a magyar bajnoki címet, de komoly kihívás lesz megkísérelni bejutni a Bajnokok Ligája főtáblájára is. Minden női labdarúgó álma ez, de úgy érzem, ezzel a csapattal most ez is sikerülhet, ha jól tudom, először a csapat történetében. Fantasztikus lenne, de mindannyian ezért fogunk dolgozni. Találkoztam már az új csapattársaimmal, nagyon kedvesek, nagyon sokat segítenek. A magyar nyelv még nagyon furcsa számomra, de remélem, hamar belerázódok majd. Ami a játékomat illeti, kemény, harcos, és stabil játékosnak mondhatom magam, általában megnyerem a párharcaimat. Emellett mindent megteszek a győzelemért a pályán, ezt megígérhetem a szurkolóknak is!” – mondta el bemutatkozásként új hátvédünk.

Kristina Erman Vágó Fanny, Czellér Dorottya, Selma Kapetanovic, valamint Terestyényi Anna után csapatunk ötödik új szerzeménye.

Cikkajánló

Dörnyei: „A lényegi kérdések nem most dőltek el”

Női labdarúgócsapatunk vezetőedzője értékelt az MTK ellen 1-0-ra elveszített bajnoki örökrangadó után.

Hiába a helyzetek és a fölény, vereség az örökrangadón

Női labdarúgóink bár nagy fölényben voltak, végül 1-0-s vereséget szenvedtek a nagy rivális MTK otthonában.

Női NB I, 1. forduló: MTK-FTC 1-0

Hiába a nyomasztó fölény, kimaradt minden helyzetünk, így az MTK nyerte az örökrangadót.

„Mentálisan nagyon nehéz lesz az MTK elleni meccs”

Csapatkapitányunk számolt be a hangulatról a BL-selejtező után, az első bajnoki előtt.

Tizenhárom fradista a válogatottakban

Markó Edina nyolc ferencvárosira számít az Eb-selejtezőre készülő keretben, légiósaink is meghívót kaptak.

Megvan a szombati rangadó pontos időpontja

Női labdarúgócsapatunk rangadóval, az MTK ellen kezdi meg az NB I-et szombaton.

Dörnyei Balázs: „Büszke vagyok a játékosaimra!”

Női csapatunk vezetőedzőjének nehéz értékelése a drámai búcsúval véget érő BL-selejtező után – VIDEÓ!

Nagyon közel jártunk, de nem sikerült a BL-be jutni

Fordulatos mérkőzésen kétszer is vezettünk, mégsem sikerült a továbbjutás a BL-csoportkörébe.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most