2019. július 15.
Újabb remek igazolás: szlovén válogatott védő érkezett!
Női futballcsapatunk megállapodott a BL-rutinnal rendelkező, szlovén válogatott védővel, Kristina Ermannal.

Tovább erősödik a Bajnokok Ligája augusztus 7-13 között esedékes selejtezőjére készülő, bajnoki és Magyar Kupa-címvédő női labdarúgócsapatunk kerete! A szakvezetés mindenben megállapodott a rutinos, szlovén válogatott védővel, Kristina Ermannal.

Kristina Erman 1993 június 28-án született, pályafutását 17 évesen a ZNK Krkában kezdte, innen igazolt 2012-ben a ZNK Pomurjéhoz. 2014-ben légiósnak állt: Olaszországba, közelebbről a festői szardíniai Torres csapatához igazolt. Innen a Riviera di Romagnához vezetett az útja, majd 2015-ben már a holland Twente játékosa volt. Érdekesség, hogy az ebben az évben először magyar bajnokságot nyerő Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjában épp a Twente ellen bukta el a főtáblára jutást, Erman pedig pályára lépett akkor a Fradi ellen. 2017-ben ismét országon belül váltott, a PSV Eindhoven női csapatának játékosa lett. Innen érkezett a Ferencvárosba.

„Kristina személyében rutinos, BL-tapasztalattal, és a válogatott fellépések miatt komoly nemzetközi rutinnal rendelkező játékost sikerült megszereznünk. Több olyan labdarúgóm van, aki a saját bőrén tapasztalhatta 2015-ben kemény, megalkuvást nem ismerő játékstílusát. A pályán egy igazi harcos, azt várom tőle, hogy sokat tegyen hozzá a védekezésünkhöz, elsősorban a balhátvéd pozíciójában” – nyilatkozta az új szerzeményről Dörnyei Balázs vezetőedző.

„Tudtam, hogy nagyszerű csapathoz érkezem. A Fradi a bajnoki címvédő, és a kupát is ők nyerték Magyarországon. Ezen túl is nagyon jókat hallottam az együttesről, így nem sokat gondolkodtam, amikor megérkezett a megkeresés. Természetesen az az elsőszámú célom, hogy megvédjük a magyar bajnoki címet, de komoly kihívás lesz megkísérelni bejutni a Bajnokok Ligája főtáblájára is. Minden női labdarúgó álma ez, de úgy érzem, ezzel a csapattal most ez is sikerülhet, ha jól tudom, először a csapat történetében. Fantasztikus lenne, de mindannyian ezért fogunk dolgozni. Találkoztam már az új csapattársaimmal, nagyon kedvesek, nagyon sokat segítenek. A magyar nyelv még nagyon furcsa számomra, de remélem, hamar belerázódok majd. Ami a játékomat illeti, kemény, harcos, és stabil játékosnak mondhatom magam, általában megnyerem a párharcaimat. Emellett mindent megteszek a győzelemért a pályán, ezt megígérhetem a szurkolóknak is!” – mondta el bemutatkozásként új hátvédünk.

Kristina Erman Vágó Fanny, Czellér Dorottya, Selma Kapetanovic, valamint Terestyényi Anna után csapatunk ötödik új szerzeménye.

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin