2019. szeptember 10.
Remek szezonkezdet: három korosztály, három győzelem
U14-es, U16-os és U19-es női labdarúgócsapatunk is magabiztos győzelemmel kezdte a 2019/20-as bajnoki idényt.

U19
FTC - DLA-DEAC 6-0 (4-0)
Gólszerzőink: Mészáros Cecília (3), Győrik Alexandra, Antalicz Alexandra, Barta Viktória Szilvia

Új vezetőedzővel vágott neki a 2019/20-as idénynek legidősebb korosztályos csapatunk. A nyáron a Ferencvárosba igazoló, játékospályafutását is itt folytató, több mint százszoros válogatott Vágó Fanny vette át az U19-es csapat irányítását, és edzői minőségében a debreceniek ellen mutatkozott be a kispadon. A bajnokság első fordulójában, az FTC Női Labdarúgó Központban lejátszott mérkőzésen ugyan már a legelején nem hagytak kétséget a zöld-fehérek afelől, hogy melyik jelenleg a jobb együttes, ám a vezetést csak a 26. percben sikerült megszerezni, a tavaly még az U16-os csapattal bajnoki címet nyerő, egy korosztállyal feljebb ezen a meccsen bemutatkozó Mészáros Cecília révén. Ezzel viszont kiszakadt a gólzsák, a félidő lefújásáig még háromszor találtunk be a debreceni kapuba, majd a második félidőben Mészáros teljessé tette mesterhármasát, és a 65. percben csereként beálló Barta Viktória is mindössze egy perc alatt gólt tudott szerezni, így a vége rendkívül magabiztos, 6-0-s győzelem lett. Érdekesség, hogy a kezdőcsapat tagjaként játszott az a Róth Rebeka és Böröcz Bettina, akik a felnőtt keretnek is a tagjai, így Vágónak nemcsak játékosai, de egyben csapattársai is. Az idén augusztusban mindössze 16 évesen a felnőttcsapat kapujában egy győztes, kapott gól nélküli Bajnokok Ligája-meccsen bemutatkozó Böröcz hálója ezúttal is érintetlen maradt, igaz, a szünetben Halla Petra váltotta.

U16
DVSC-DLA - FTC 0-7 (0-2)
Gólszerzőink: Kocsis Alíz Gizella (3), Miszlai Jázmin (2), Tenyei-Tóth Rebeka, Ezer Anna

Az előző idényt korosztályos bajnoki aranyéremmel záró U16-os együttes alapos átalakuláson ment keresztül. Olyan kulcsemberek kerültek fel az U19-es keretbe, mint Halla Petra, Hodászi Eszter, vagy a 2004-es korosztályból Németh Diána, Mészáros Cecília és Antalicz Alexandra, akik az U17-es magyar válogatott tagjaként a héten páros felkészülési mérkőzést játszanak Bosznia-Hercegovina ellen. A helyükre érkezett Ascher Dóra, Ezer Anna, Miszlai Jázmin, Horváth Zóra, Szirovicza Réka, Tenyei- Tóth Rebeka és Hevesi Júlia Rebeka. A játékospályafutását júniusban ötödik Magyar Kupa-aranyérmével, és harmadik felnőtt bajnoki címével lezáró Németh Júlia tanítványai Debrecenben kezdték meg a 2019/20-as szezont. A végül mesterhármasig jutó Kocsis Alíz révén már a nyolcadik percben sikerült megszerezni a vezetést, majd az újonc Miszlai Jázmin is betalált, majd Kocsis meglőtte önmaga második, csapata harmadik gólját, így háromgólos előnnyel fordult a Fradi. A második játékrészben még négy találat követte az első kettőt, a szintén újonc Tenyei-Tóth Rebeka és Ezer Anna is feliratkozott a góllövők közé.

"A felkészülésünk nagyon jól sikerült. Keményen dolgoztunk azon, hogy a rajtra összecsiszolódjunk, fizikálisan és taktikailag pedig készen álljunk a megmérettetésekre. Az eredmény ellenére, a mérkőzés elején kapkodva, bizonytalanul játszottunk. Nem alakítottunk ki egyértelmű fölényt, ami miatt idegesen játszottunk. A második félidőben sokat léptünk előre csapatjátékban, főleg támadásban voltunk hatékonyabbak, kreatívak, és sok szép gólt szereztünk. Ezzel jött a felszabadultabb, magabiztosabb játék. Örülök, hogy mindenki bemutatkozhatott, és sikerélményekkel térhettünk haza. Közösségként jól vizsgáztunk, játékban azonban még van min javítanunk. Szombaton 11.00-kor hazai pályán fogadjuk a Hatvan együttesét, akik nyáron megerősítették a keretüket, úgyhogy egy harcos, jó színvonalú mérkőzésre számítok" - nyilatkozta a mérkőzésről Németh Júlia vezetőedző.

U14
FTC - Kecskeméti LC KTE SI 7-0 (4-0)
Gólszerzőink: Angyal Dorottya, Vas Hajna, Nyul Petra Alexandra (2), Sinka Napsugár (2), Szabó Virginia Elizabet

Ahogy az az utánpótlásban megszokott, az idei szezonban már a felnőtt csapat mellett pályaedzői feladatokat is ellátó Szeitl Szilvia U14-es együttesének kerete is átalakuláson esett át az új idény rajtja előtt. A Fradi a korosztályos bajnokság dél-keleti csoportjában a Kecskemét csapatát fogadta az első fordulóban. Egy percig nem volt kérdés, melyik csapat húzza be a győzelmet, már a 11. percben megvolt a vezetés Angyal Dorottya révén, végül négygólos előnnyel fordultunk, amit a második játékrészben még hárommal sikerült megtoldani, így a vége 7-0-s siker lett. Érdekesség, hogy a 30. percben Murár Viktória helyére beálló Nyul Petra Alexandra mindössze nyolc perc alatt két gólt tudott szerezni, de Sinka Napsugár is duplával zárta a meccset.

A Fradi a következő mérkőzésén a Gyula és környéke GYSCE csapatát fogadja szeptember 21-én 11 órától a Bihari úton.

Cikkajánló

U16: újabb magabiztos győzelem

U16-os együttesünk a fárasztó út ellenére is biztos győzelmet aratott, és második a tabellán.

Folytatódott a jó szereplés

U19-eseink két, U16-osaink és U14-eseink egy mérkőzést nyertek az elmúlt időszakban.

U14: gólzáporos győzelem

Az elmúlt héten női labdarúgó utánpótlásunk két csapata játszott bajnoki mérkőzést.

U19, U16, U14: újabb remek győzelmek!

Női labdarúgó utánpótlásunk mindhárom korosztályban folytatta sikeres szereplését.

Győzelmek minden korosztályban!

U14-eseink két, U16-osaink és U19-eseink pedig egy bajnokit nyertek az elmúlt időszakban.

Két győzelem és egy vereség a hétvége mérlege

U14-es csapatunk rangadót veszített, az U16-osok és az U19-esek folytatták a hibátlan menetelést.

Nincs megállás: két korosztály, két győzelem!

U14-es és U16-os női labdarúgócsapatunk is hibátlan a korosztályos bajnokságok idei kiírásában.

Lányaink folytatták a menetelést

U16-os és U19-es női labdarúgócsapatunk is gólfesztivált rendezett a Hatvan csapatai ellen.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most