2022. május 28.
„Néhány hete még nem gondoltam, hogy ez sikerülhet”
Világbajnoki ezüstérmes tekézőnk, Hári Boglárka mindent kiadott magából Észtországban – INTERJÚ!

Amint arról korábban beszámoltunk, az FTC fiatal tekézője, Hári Boglárka nagyszerű teljesítményt nyújtott az Észtországban megrendezett felnőtt teke világbajnokságon, ahol végül egy csodálatos ezüstéremmel zárt. Az ünnepélyes díjátadó után a még mindig csak 24 éves versenyző a FradiMédiának mesélt a döntő utáni első gondolatokról.

- Rettentő nagy büszkeséggel tölt el, hogy így teljesítettem ezen a világbajnokságon. Egyáltalán nem vagyok csalódott, boldog vagyok, hogy ilyen nagyszerű eredményt sikerült elérnem.

Nehéz időszak van a friss vb-ezüstérmes Hári Boglárka mögött, akit egy makacs sérülés hosszú-hosszú ideig hátráltatott, és még másfél hónappal ezelőtt sem gondolta, hogy ilyen sikereket érhet el.

- Az elmúlt hónapokban meg sem fordult a fejemben, hogy bármi ehhez hasonló dolog megtörténhet velem, egyáltalán nem számítottam rá. Az utóbbi egy hónapban sikerült mindent rendbe tenni, mind fejben, mind pedig fizikálisan. A világbajnokság előtt az volt az elsődleges célom, hogy ott legyek a legjobb nyolc között. Ehhez képest ezt messze sikerült felülmúlnom.

Fiatal versenyzőnknek ez volt az első egyéni világbajnoksága, így nem csoda, hogy nagy izgalmakkal érkezett meg Észtországba.

- Hihetetlenül izgultam. A selejtezők alatt az első 30 gurításnál remegett a kezem, de szerencsére sikerült megnyugodnom. A meccsek rendkívül idegőrlők voltak, főleg a beugrós része, de az sem volt egyszerű, amikor a saját csapattársam ellen kellett játszanom, mindezt az első egyéni világbajnokságomon. Teljesen más érzés volt ellene játszani. A péntek délutáni, esti meccsek után sikerült megnyugodnom, amikor már biztossá vált, hogy érmes leszek, hogy ott lehetek a dobogó valamelyik fokán. Ahogy mondani szokás: a vége már csak örömjáték volt.

Az elképesztő teljesítmény után természetesen nem maradhattak el a gratuláló üzenetek sem.

- Nagyon sok üzenetet kaptam a döntő után, mindenki gratulált nekem. Próbáltam először édesanyámmal beszélni, aki végig követte a világbajnoki szereplésemet, de voltak még sokan mások, és mind-mind gratuláltak nekem.

A világbajnoki ezüstérem után pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés.

- Úgy érzem kiadtam magamból mindent, nagyon elfáradtam, de azt kell mondanom, hogy minden pillanatért megérte. Most jön a pihenés, egy jó hónapig nem szeretnék tekepályát látni – zárta nevetve gondolatait Hári Boglárka.

Cikkajánló

Veretlenül őszi bajnok az FTC

Női tekecsapatunk minden meccsét megnyerve a tabella éléről várja a tavaszi folytatást.

Ötödik lett az FTC csapata az Európa-kupán

Női tekecsapatunk a müncheni tornán az osztrák, a román és az olasz csapatot is megelőzte.

Kettőből kettő - női csapatunk újabb bajnoki sikere

Tekecsapataink közül a felnőttek győztek, az ifjúsági együtteseink viszont kikaptak a Szuperligában.

Izgalmas meccsen, de Fradi-győzelem az idénynyitón

Tekecsapataink két győzelemmel és két vereséggel indították az új idényt.

Elhunyt Sallai Mátyásné Erzsébet

Az FTC egykori tekézője összesen 12 bajnoki címet nyert klubunk színeiben.

Magyar Kupa-győztes a Ferencváros!

Férfi tekecsapatunk így ismét indulhat a nemzetközi kupaporondon.

Hári Boglárka világbajnoki ezüstérmes!

Klubunk fiatal tekézője nagyszerű teljesítménnyel másodikként zárt Észtországban.

Öt tekésünk készülhet az észtországi vb-re

A május 15-én kezdődő teke világbajnokságon több fradistáért is szoríthatunk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin