2020. december 13.
Szenzáció: Balázs Krisztián junior Európa-bajnok!
Az FTC-Telekom kiválósága nyújtón győzött a mersini Európa-bajnokság szerenkénti döntőiben.

Újabb szenzációs eredményt ért el Balázs Krisztián a törökországi Mersinben zajló felnőtt és junior torna Európa-bajnokságon. Az FTC-Telekom fiatal kiválósága a juniorok mezőnyében pénteken megszerzett egyéni összetett bronzérem után ezúttal a szerenkénti döntőkben brillírozott,

nyújtón 13,366 pontot szerezve Európa-bajnoki aranyérmet szerzett!

Junior vb-bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok versenyzőnk ezen kívül még három fináléban volt érdekelt, korláton a 4., gyűrűn a 6., míg lovon a 7. helyen zárta a szerenkénti döntőket.

- Hú, még nem tudom felfogni, hogy sikerült, többnyire még nem érzékelem, de megfogom, és tudom, hogy itt a nyakamban az Eb-arany. Nagyon boldog vagyok – kezdte értékelését a friss Európa-bajnok Balázs Krisztián a Magyar Torna Szövetség sajtócsapatának. - Nem volt egyszerű a reggel, hiszen az szervezetem nem volt felkészülve a korai, 6.30-as kelésre, mivel eddig jóval később kezdődött a verseny. Az egy kicsit megnyomott, persze reggeliztem is valamit. Az az igazság, hogy még a selejtezőnapon meghúztam a derekamat az ugrásnál, azóta fáj, de tudtam reggel, hogy nagy nap vár rám, így megpróbáltam ezt is kizárni. A melegítés jól sikerült, lovon megcsináltam a gyakorlatot, a lényeg, hogy nem estem le, de nekem nem ez a legerősebb szerem. Gyűrűn jobbra számítottam, de van egy elem, amit a közelmúltban kellett megváltoztatnunk, azt nem tudtam olyan jól kigyakorolni, ezért ott volt hibám. De tudtam, hogy jön a két legfontosabb szerem, így félre tudtam tenni mindent. Persze egy kicsit bezavart, hogy nem a rendes szersorrend volt, vagyis engem nyújtón szólítottak először, utána jött csak a korlát, pedig mindig a nyújtó az utolsó szer, így is készültem mindig. A nyújtógyakorlatom jól sikerült, de a pontszámról inkább nem beszélnék, emiatt ugyanis elég feszült lettem, amikor megláttam. Aztán a korláthoz szólítottak, éppen akkor volt a nyújtón legnagyobb riválisom, az ukrán Kovtun Illia, és pont láttam, hogy hibázott, így már biztos voltam benne, hogy meglesz az arany nyújtón. Felszabadultan tudtam így korlátozni, de hiába, mert az első elemet elrontottam, amit egyébként még álmomból fölkeltve is meg tudok csinálni, így itt nem lett érem. De ha választanom kellett volna, hogy két ezüst, vagy egy arany, akkor ez utóbbit választottam volna. Nagyon hosszú hét volt, fejben és fizikálisan is elfáradtam, de nagyon örülök, hogy ilyen szép eredménnyel zártam a junior korosztályt. Nagyon köszönök mindenkinek minden támogatást, a családomnak, az edzőknek, a barátoknak, gyúrónak, orvosoknak, szövetségnek és még sorolhatnám. Nagyon örülök, hogy az Európa-bajnokságon is megszereztem a teljes éremkollekciót, arany, ezüst, bronz, ugyanúgy, mint korábban az ifi olimpián. Így nyugodt szívvel veszek búcsút ettől a korosztálytól, és remélem, a felnőttek között is hasonlóan sikeres pályafutás vár majd rám, én mindent megteszek érte.

- Nagyon boldog vagyok, hiszen minden versenyszámban éremmel zártuk a kontinensviadalt. A csapatversenyben ezüst-, az egyéni összetettben bronz, a szerenkénti finálékban pedig két érmet is szereztünk. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, kivétel nélkül mindenki jól teljesített, persze becsúsztak hibák, de Kiki nagyságát mutatja, hogy azon a szeren, akkor, amikor kell, elő tud húzni a kalapból egy ilyen teljesítményt. Büszke vagyok a teljes csapatra és a stábra is. - értékelt Puskás Jenő utánpótlás szövetségi kapitány, egyben az FTC-Telekom férfi torna szakosztályának vezetője.

(Fotók: Magyar Torna Szövetség)

Cikkajánló

Nem jött össze Riminiben az olimpiai kvalifikáció

Balázs Krisztián nyújton érte el a legjobb eredményét az Eb-n, ezen a szeren 14. lett.

Sikeres szereplés a torna Világkupán

Závory Szilárd a VK döntőjében szerepelhetett.

Antalyában remekelt tornászunk

Závory Szilárd a Challenge Világkupa törökországi versenyén, gyűrűn szerzett ötödik helyet.

Két bronzérem férfi tornászaink hétvégi mérlege

Ifi-kadet összeállításunk csapatban, Péli Dominik egyéniben végzett a harmadik helyen.

Balázs Krisztiánnal negyedik a tornacsapat Antalyában

A magyar válogatott öt csapatból zárt negyedikként a törökországi nemzetközi férfi csapatversenyen.

Székely Zója magyar bajnok!

Klubunk tornásza felemáskorláton diadalmaskodott, de gerendán és ugrásban is remekül szerepelt.

Két FTC-ezüstérem a női torna Szuper CSB-n

Versenyzőink csapatban és egyéniben is a második helyen végeztek.

Balázs Krisztián dupla az országos bajnokság döntőjében

Versenyzőnk korláton és nyújtón végzett az élen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin