2020. december 28.
Tornászaink az év locsolkodását mutatták be – VIDEÓ!
Ez történt szakosztályainkkal idén áprilisban, májusban és júniusban - VIDEÓK!

Bár a koronavírus-járvány miatt tavasszal megállt a sportélet, idővel újraindultak az edzések és a versenyek, amelyek után több sportágban is kiválóan teljesítettek a ferencvárosi versenyzők. Négyrészes összeállításunkban idén is felidézzük egyéni és kisebb szakosztályaink teljesítményét. A második részben áprilistól júniusig tekintjük át a történéseket.


Atlétika

A vírusjárvány első, tavaszi hulláma sajnos kihatással volt a hazai és a nemzetközi versenyekre, így több, már megszokott, hagyományos viadal elmaradt. Atlétáink közül először fiatal gerelyhajítóink versenyeztek júniusban a Gödöllői EAC gyermek, újonc, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt gerelyhajító viadalán, ahol három érmet nyertek.

Ebben a hónapban olimpikon középtávfutó klasszisunkat, Kazi Tamás és családját ismerhették meg a Fradi TV nézői.

Kajak-kenu

Szakosztályunknál ebben az időben nem csak az alapozás, hanem a szakmai erősítés is középpontba került. A Budapest Honvédtól szerződtetett utánpótlásedző, Kassai Álmos 18 fős versenyzői csoportjával együtt igazolt az FTC-Rekontirhoz.

Rövidpályás gyorskorcsolya

Nemcsak az FTC szakosztályát, hanem a teljes sportágat leterítette a koronavírus. A nemzetközi szövetség a világbajnokság elmaradása után már több nemzetközi viadal, köztük a Világkupa-sorozat törléséről is hírt adott, így sportolóinknak a felkészülés maradt. A FradiMédia stábja a holtidőben meglátogatta Liu Shaolin Sándort, aki nagy örömmel mutatta meg kiskutyáját, Dinnyét.

Teke

Májusban a magyar szövetség bejelentette, hogy a vírusjárvány miatt hivatalosan is befejezettnek tekinti a férfi és női Szuperliga küzdelmeit és nem hirdetett győztest egyik nemben sem.

A hónap végén ünnepelte 70. születésnapját kilencszeres világbajnok, korábbi világklasszis tekézőnk, Csányi Béla, akivel pályafutásáról és németországi életéről is beszélgettünk a vele készített interjúban.

Torna

Női és férfi tornaszakosztályunk növendékei is gyorsan átálltak az otthoni edzésekre a pandémia alatt. A fiúk áprilisban például igen kreatív módon mutatták meg, hogy érdemes locsolkodni húsvétkor. 

A Magyar Torna Szövetség felhívására az FTC-Telekom férfi tornászai is indultak az online tornaversenyen, amelyen a 24 lehetséges aranyéremből 13-at megnyertek.

Triatlon

Szakosztályunk a tavaszi alapozást követően a nyáron csapot bele a versenyszezonba. Június végén a kaposvári eXtremMan-versenyen az FTC triatlonosai kilenc érmet, köztük négy aranyat, egy ezüstöt és négy bronzot szereztek a hétvége során.

Sorozatunk harmadik részében a júliusi, augusztusi és szeptemberi sikerekre emlékezünk vissza.

Cikkajánló

Nem jött össze Riminiben az olimpiai kvalifikáció

Balázs Krisztián nyújton érte el a legjobb eredményét az Eb-n, ezen a szeren 14. lett.

Sikeres szereplés a torna Világkupán

Závory Szilárd a VK döntőjében szerepelhetett.

Antalyában remekelt tornászunk

Závory Szilárd a Challenge Világkupa törökországi versenyén, gyűrűn szerzett ötödik helyet.

Két bronzérem férfi tornászaink hétvégi mérlege

Ifi-kadet összeállításunk csapatban, Péli Dominik egyéniben végzett a harmadik helyen.

Balázs Krisztiánnal negyedik a tornacsapat Antalyában

A magyar válogatott öt csapatból zárt negyedikként a törökországi nemzetközi férfi csapatversenyen.

Székely Zója magyar bajnok!

Klubunk tornásza felemáskorláton diadalmaskodott, de gerendán és ugrásban is remekül szerepelt.

Két FTC-ezüstérem a női torna Szuper CSB-n

Versenyzőink csapatban és egyéniben is a második helyen végeztek.

Balázs Krisztián dupla az országos bajnokság döntőjében

Versenyzőnk korláton és nyújtón végzett az élen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin