2021. május 7.
Harc Tokióért: „Mindenki engem akar levadászni”
Paratriatlonosunk, Lévay Petra egyre közelebb a paralimpiához, de most jön csak a java - INTERJÚ!

Paratriatlonosunk, Lévay Petra nemrég egy nem mindennapi versenyt nyert meg Rotterdamban. A tokiói paralimpiai részvételért küzdő sportolónk az elmúlt hónapok izgalmairól, változatos és izgalmas élményeiről, a kvalifikációs időszakról és az esélyekről mesélt.

„Egy évig szinte sehol sem versenyezhettünk, erre most három hetet tölthettem a Kanári-szigeteken edzőtáborban, utána pedig meghívtak Hollandiába a SuperLeague-sorozat következő állomására” – kezdte Lévay Petra. „Nagyon örültem a felkérésnek és így többet utaztam négy hét alatt, mint az elmúlt egy évben. Izgalmas és mozgalmas időszak volt, de nincs megállás, május 10-én már Japánban, Yokohamában van jelenésem”.

A rotterdami és a yokohamai verseny között azért jelentős különbség van. Többek között utóbbi már fontos paralimpiai kvalifikációs pontokért zajlik.

„A rotterdami viadal inkább egy jó szórakozás, egy érdekes kitekintő volt. Japánban viszont már minden élesben megy. Az ott elért eredmény a paralimpiai kvalifikációba jelentősen beszámít. Nagyon sok múlik majd rajta, akár be is biztosíthatjuk a helyünket a paralimpiára. Itt vagyunk a hajrában, ezért kemények az edzések, de még sok feladatunk lesz” - tette hozzá sportolónk,aki beszélt arról is, hogy miért volt számára rossz, hogy tavaly elhalasztották a paralimpiát is.

„Örültem volna, ha tavaly megrendezik a játékokat, mert nagyon jó formában és lendületben voltam. Az utolsó versenyemen nagyon jól mentem. Most is azt mondhatom, hogy remek formában vagyok, köszönhetően az edzőimnek, Molnár Gergőnek és dr. Pécsi Annamáriának, az FTC szakosztályvezetőjének. Szerintem még sikerült egy kicsit újítani. Nem gondoltam volna, hogy úszásban tudok fejlődni, de sikerült” – mesélte versenyzőnk.

A paralimpiai kvalifikácó a triatlonosok esetében július 15-ig tart, így mozgalmas hónapok várnak Fradi triatlonosára.

„Mint ismert, a koronavírus miatt tavaly márciusban befagyasztották a kvalifikációt. Május 1-jével indították újra és egészen július 15-ig van lehetőségünk megszerezni a kvótát. Ez valójában másfél hónap, ugyanis június közepétől már nem lesznek versenyek, ellenben a következő hat hétben négyet is megrendeznek. Mentálisan és fizikálisan is megterhelő lesz. Japán mellett még három európai helyszínnel terveznek, de ha meglenne a kvóta, akkor már nem utazunk el a többire. Ha ez összejönne, akkor már jobban koncentrálhatnánk a paralimpiai felkészülésre” – vázolta fel a következő hónapokat Lévay Petra.

Az biztos, hogy nagy küzdelem és harc várható a helyekért, ráadásul kihívóból is akad néhány.

„Irtózatosan izgalmas, már-már vérre menő harc várható, hiszen velem együtt öt, hasonló tudással rendelkező lány van a mezőnyben. A kvalifikációs lista nyolcadik és kilencedik helyét céloztuk meg. Ezek a kijutó helyek. Egyelőre én állok ebből a legjobb pozícióban, ezért mindenki engem akar elkapni, mindenki rám vadászik. Ezáltal ugyan nagyobb rajtam a teher, de igyekszem megbirkózni ezzel is. Van bennem bőven izgalom, hiszen nagyon sok munka van ebben. Olyan furcsa belegondolni, hogy amikor tavaly jelezték, hogy elhalasztják a paralimpiát, akkor milyen távol volt ez az időpont, most pedig itt vagyunk és hat hét alatt minden lepörög, amire vártunk. És akkor a harminc év munkájáról ne is beszéljünk. Gyakorlatilag óvodás korom óta a paralimpiára készülök. Amikor le kellett rajzolni, hogy mi szeretnék lenni, ha nagy leszek, akkor paralimpikonként képzeltem el magam, vagy tanítóként, ugyanis édesanyám pedagógus. Tanító már nem leszek, de paralimpikon még igen” – magyarázta a helyzetét triatlonosunk.

Úgy készültem, hogy triatlonünnepre érkezem Rotterdamba, egy jó kis mókára a nagy menet előtt. (Május közepén indul újra...

Közzétette: Lévay Petra – 2021. április 19., hétfő
Cikkajánló

Balatoni bravúrok

Az FTC triatlonosai remekül szerepeltek a hétvégi 575 Keszthely Triatlon Középtávú Országos Bajnokságon.

Ezüstérem Lengyeltótiból

Triatlonosaink remekül szerepeltek a 2021-es mix váltó csapat országos bajnokságon Lengyeltótiban.

Csapategységből jelesre vizsgáztak az FTC triatlonosai

Szakosztályunk sportolói remekül helytálltak a tiszaújvárosi klubcsapat országos bajnokságon.

Nehéz pálya, mégis korosztályos aranyérmek

Az FTC triatlonosai Pünkösd vasárnapján Tabon versenyeztek a középtávú duatlon országos bajnoki címekért.

Fiatal triatlonosaink a Margitszigeten is remekeltek

Az FTC triatlon szakosztálya remek eredményekkel zárta a Sport XXI Aquatlon 2021 Budapesti Regionális Döntőt.

Újabb apró lépés Tokió felé az FTC magyar bajnokától

Paratriatlonosunk, Lévay Petra Yokohamában versenyezett a paralimpiai kvalifikációs sorozatban.

Egy arannyal és két bronzzal nyitottak a fradisták

A Velencei-tónál három triatlonosunk is dobogóra állhatott a My 575 Challenge Rövidtávú versenyen.

Egyéniben két, csapatban négy fradista érem az ob-n

Kiválóan kezdték triatlonosaink az idei szezont a balatonboglári országos bajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most