2022. augusztus 14.
Friss Európa-bajnok úszónk: „Megdolgoztam a sikerért”
Mihályvári-Farkas Viktória még nem is igazán tudta feldolgozni, hogy Eb-t nyert.

Amint arról beszámoltunk, az FTC úszója, Mihályvári-Farkas Viktória elképesztő teljesítménnyel Európa-bajnok lett Rómában 400 méter vegyesen. Fiatal versenyzőnk vasárnap is versenyzett, 1500 méter gyorson kvalifikálta magát a hétfői döntőbe. Ezt követően adott interjút a FradiMédiának.

- Bírja még a telefonod? Gondolom folyamatosan érkeznek a gratuláló hívások, üzenetek...

- Telefonon kevésbé keresnek, viszont elég sok üzenetet kaptam. Jólesik az a rengeteg szeretet, amit most kapok, igyekszem válaszolni az üzenetekre, ahogy időm engedi.

- Kit hívtál először?

- Ez érdekesen alakult, tegnap nem jutottam el addig sem, hogy a szüleimmel beszéljek telefonon. A döntő után doppingvizsgálatra kellett mennem, a szállásra pedig 22 óra előtt értem vissza – gyorsan vacsoráztam, aztán lefeküdtem pihenni, hiszen vasárnap újra versenyeztem. A családommal is csak néhány üzenetet váltottunk, vasárnap fogunk tudni bővebben beszélgetni.

- Friss Európa-bajnokként ébredni igazán különleges érzés lehet. Tudtál pihenni az éjszaka?

- Egy ilyen siker után nagyon nehéz elaludni. Éreztem, hogy fáradt vagyok, és tudtam, hogy vasárnap versenyezni fogok, ezért pihennem kell, de annyira dolgozott bennem az öröm és az adrenalin, hogy szinte fel sem tűnt a fáradtság. Vasárnap reggel annál inkább… Egyébként egész jól aludtam, időben fel is tudtam kelni, de aztán mennem kellett pakolni, reggelizni, bemelegíteni és versenyezni, így nem is nagyon volt még időm belegondolni, hogy Európa-bajnok vagyok.

- Aki látta a szombat délelőtti úszásod, már sejthette, hogy este akár még több is lehet benne. Hittél a sikerben?

- Az előfutam után már eljátszottam a gondolattal, hogy nyerhetek, mert láttam az ellenfeleim délelőtti úszását, abból, illetve a saját teljesítményemből is ki tudtam indulni. Abban reménykedtem, hogy a mellet össze tudom rakni kicsit jobban, ez sikerült is. Gyorsúszásban is javultam, ez pedig elég volt a győzelemhez.

- Hogy érzed, a szombaton nyert aranyérem kicsit kárpótol a budapesti világbajnokságért?

- Ez egy nagyon-nagyon jó kárpótlás. Továbbra is tartom magam a hitvallásomhoz, hiszek abban, hogy amit az élet elvesz, azt máshol többszörösen visszaadja. Nem jutottam be a vb-n a döntőbe, de most Európa-bajnok lettem 400 vegyesen, ezek után abszolút azt érzem, hogy visszakaptam valamit az élettől. Kemény és sok munka áll mögöttem a világbajnokság óta, megdolgoztam a sikerért, nagyon örülök neki.

- Európa-bajnokként a te neved is felkerül majd az FTC-MVM Népligeti sportközpont Eb-győzteseit jegyző márványtáblájára. Ilyen fiatalon mit jelent ez számodra?

- Ez szombaton nekem is eszembe jutott. Én is el szoktam sétálni azok előtt a márványtáblák előtt, mindig nagy öröm felnézni rájuk. Az volt az álmom, hogy én is felkerüljek rá egyszer. Hatalmas megtiszteltetés, hogy ott szerepelhet majd a nevem, minden nap büszkeséggel fog eltölteni, hogy ott lehetek, az a tábla mindig emlékeztetni fog a szombati versenyre és az úszásomra.

- Mit vársz magadtól a folytatásban, 1500 és 400 gyorson?

- A hétfői 1500 méteres versenyen igazság szerint nem nagyon gondolkodnék, mert tavaly nagyon elrontottam azzal, hogy egy kicsit túlgondoltam. Mindent meg fogok tenni, próbálok kizárólag magamra koncentrálni, a saját iramomat úszni. Ezt követően, szerdán vár még a 400 gyors is, majd meglátjuk, mire leszek képes.

- Veled kapcsolatban tudható, hogy nagyon szeretsz fotózni – a kint tartózkodásod alatt belefér a programodba, hogy egy városnézéssel egybekötött fotózás erejéig felfedezd Rómát?

- Ezt egyelőre nem látom, a hétfői döntő előtt biztosan nem lesz erre lehetőségem, de utána megpróbálkozom majd egy kisebb városnézéssel. Korábban nem jártam még Rómában, jó lenne kicsit megnézni a várost, vagy legalább néhány nevezetességét. Nagyon remélem, hogy ez is összejön még!

Cikkajánló

Eb-győztes úszónk: „Inkább fociztam volna, de…”

Mészáros Dániel anyukájával együtt mesélt a gyerekkori élményekről. Volt, amire nem számítottunk – VIDEÓ

„Ezt már soha, senki nem veheti el tőlünk”

Európa-bajnok úszóink meghatódtak, amikor meglátták nevüket a népligeti márványtáblán – VIDEÓ

Junior vb: Fábián Bettina a váltóval is világbajnok!

Az FTC úszója szombaton egyéniben, vasárnap csapatban nyert aranyat.

Micsoda siker! Fábián Bettina világbajnok 10 km-en!

Fiatal úszónk szoros csatában, két másodperccel előzte meg a célban spanyol riválisát.

Az MKB Bank különdíjat adott át az Eb-győztesnek

Mihályvári-Farkas Viktória a római Eb-n arany- és ezüstérmet szerzett, különdíjat kapott az MKB Banktól.

Gálicz László ezüstérmes lett a vb zárónapján

Az FTC úszója újabb remek egyéni csúccsal és egy szépen csillogó ezüsttel zárta le a perui ifi úszó vb-t.

Folytatódik a Mészáros-parádé! Újabb vb-ezüst Peruból

Úszónk, Mészáros Dániel már harmadik érmét nyerte a limai Junior Úszó Világbajnokságon.

Mészáros Dániel világbajnok Peruban!

Úszónk a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó tagjaként lett első a Limában zajló junior vb-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin