2019. március 29.
Újabb aranyérem az OB-n!
Verrasztó Dávid aranyérmet szerzett 400 vegyesen. A Fradi úszói emellett ezüstöt és bronzot is szereztek.

A debreceni úszó országos bajnokság első napján három érmet szereztek a mieink: Szilágyi Liliána ezüst-, Biczó Bence és Mihályvári-Farkas Viktória bronzérmet nyert, csütörtökön pedig négy érmet gyűjtöttek be úszóink és meglett az első aranyérmünk is!

Pénteken nem kellett sokat várni az első aranyéremre. Verrasztó Dávid a legjobb idővel jutott be a 400 vegyes döntőjébe. Az első 100 méter után pillangón a 4. helyen volt, de háton feljött a második helyre. Mellúszásban már 50 méter alatt ledolgozta a hátrányát, és innentől kezdve gyorson sem engedte ki a kezéből a vezetést, így már a második számban meglett az első aranyérmünk! Verrasztó ideje 4:12,65 volt.

Mihályvári-Farkas Viktória, 15 éves úszónk a 2. legjobb idővel jutott be a nagyon erős neveket felvonultató 400 vegyes döntőjébe. Féltávnál a 7. helyen fordult, de mellen már feljött az ötödik helyre, amit gyorson meg is tartott, így Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna és György Réka mögött ebben a pozícióban is végzett. A délelőtti idejét 4 másodperccel megjavítva 4:49,77-tel ért célba, kiváló teljesítményt nyújtva!

Verrasztó Evelyn a legjobb idővel jutott be a 100 méter gyors döntőjébe. Az első ötvenen kicsit lemaradt, a táv második felében azonban nagyot hajrázott, így végül bejött a harmadik helyre, és bronzérmet szerzett Jakabos Zsuzsanna és Kurdi Zsófia mögött 0:55,76-os idővel, ami fél másodperccel jobb volt a délelőtti idejénél.

A Szilágyi Liliána, Szokol Szonja, Fehérvári Réka, Verrasztó Evelyn négyes a második legjobb idővel jutott be a 4x 100-as gyorsváltó döntőjébe, ahol féltávig vezettünk, végül ezüstérmet szereztünk a győriek mögött.

A Hímer Krisztián, Szokol Szonja, Szilágyi Liliána, Biczó Bence négyes a 8. idővel jutott be a 4x100 méter MIX vegyesváltó fináléjába, ahol az ötödik helyezést érték el 4:04,45-ös idővel.

A 4x100-as gyorsváltónk a Hímer Krisztián, Mándli Benedek, Kutasi Gergely, Biczó Bence összetételben az 5. idővel kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a 6. helyen végeztek 3:27,69-es idővel.

A 16 éves Török Dominik Márk 200 mellen a 8. idővel jutott be a fináléba. A verseny végéig harcban volt a 7. helyért, ám végül nyolcadik lett, de majdnem egy másodperccel megjavította a délelőtti idejét, 2:18,79-cet úszott.

Cikkajánló

Dobogós Dohában Fábián Bettina

Az FTC olimpiai kvótás úszója a csapatversenyben vett részt csütörtökön.

Több mint 100 érmet nyertek fiatal úszóink

A Ferencváros tehetségei taroltak az idei első Budapest Kupán.

Fábián Bettina olimpiai kvótát szerzett

Nyíltvízi úszónk a női 10 km-es számban kvalifikálta magát a párizsi nyári játékokra.

Európa-bajnokink remekeltek a Győr Openen

A nemzetközi úszóversenyen Verrasztó Dávid és Mihályvári-Farkas Viktória is felállhatott a dobogó tetejére.

Fábián Bettina ezüstérmes a Világkupán, így vb-induló!

Az FTC úszója a portugáliai Nyíltvízi Világkupán parádés versenyzéssel nyert ezüstérmet 10 kilométeren.

Remek bronzérem Szlovéniából

Az FTC fiatal úszója 200 méteres pillangóúszásban ért el szép egyéni csúcsot.

Újabb éremdömping az FTC úszóitól - ezúttal 53 a vége

A BVSC Kupán 31, a Veszprém Kupán 22 érmet nyertek a ferencvárosi fiatalok.

Mihályvári-Farkas Viktória bronzérmével zárult az ob

Úszónk 800 méter gyorson állhatott fel a dobogóra a debreceni Rövidpályás Országos Bajnokság utolsó napján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin