2019. március 29.
Újabb aranyérem az OB-n!
Verrasztó Dávid aranyérmet szerzett 400 vegyesen. A Fradi úszói emellett ezüstöt és bronzot is szereztek.

A debreceni úszó országos bajnokság első napján három érmet szereztek a mieink: Szilágyi Liliána ezüst-, Biczó Bence és Mihályvári-Farkas Viktória bronzérmet nyert, csütörtökön pedig négy érmet gyűjtöttek be úszóink és meglett az első aranyérmünk is!

Pénteken nem kellett sokat várni az első aranyéremre. Verrasztó Dávid a legjobb idővel jutott be a 400 vegyes döntőjébe. Az első 100 méter után pillangón a 4. helyen volt, de háton feljött a második helyre. Mellúszásban már 50 méter alatt ledolgozta a hátrányát, és innentől kezdve gyorson sem engedte ki a kezéből a vezetést, így már a második számban meglett az első aranyérmünk! Verrasztó ideje 4:12,65 volt.

Mihályvári-Farkas Viktória, 15 éves úszónk a 2. legjobb idővel jutott be a nagyon erős neveket felvonultató 400 vegyes döntőjébe. Féltávnál a 7. helyen fordult, de mellen már feljött az ötödik helyre, amit gyorson meg is tartott, így Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna és György Réka mögött ebben a pozícióban is végzett. A délelőtti idejét 4 másodperccel megjavítva 4:49,77-tel ért célba, kiváló teljesítményt nyújtva!

Verrasztó Evelyn a legjobb idővel jutott be a 100 méter gyors döntőjébe. Az első ötvenen kicsit lemaradt, a táv második felében azonban nagyot hajrázott, így végül bejött a harmadik helyre, és bronzérmet szerzett Jakabos Zsuzsanna és Kurdi Zsófia mögött 0:55,76-os idővel, ami fél másodperccel jobb volt a délelőtti idejénél.

A Szilágyi Liliána, Szokol Szonja, Fehérvári Réka, Verrasztó Evelyn négyes a második legjobb idővel jutott be a 4x 100-as gyorsváltó döntőjébe, ahol féltávig vezettünk, végül ezüstérmet szereztünk a győriek mögött.

A Hímer Krisztián, Szokol Szonja, Szilágyi Liliána, Biczó Bence négyes a 8. idővel jutott be a 4x100 méter MIX vegyesváltó fináléjába, ahol az ötödik helyezést érték el 4:04,45-ös idővel.

A 4x100-as gyorsváltónk a Hímer Krisztián, Mándli Benedek, Kutasi Gergely, Biczó Bence összetételben az 5. idővel kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a 6. helyen végeztek 3:27,69-es idővel.

A 16 éves Török Dominik Márk 200 mellen a 8. idővel jutott be a fináléba. A verseny végéig harcban volt a 7. helyért, ám végül nyolcadik lett, de majdnem egy másodperccel megjavította a délelőtti idejét, 2:18,79-cet úszott.

Cikkajánló

Nagy csata a világklasszissal, két érem lett a Fradié!

Székelyi Dániel ezüst-, míg Gálicz Péter bronzérmes lett a Lupa-tavi Európa-bajnoki tesztversenyen.

Csúcson a váltóval: Európa-bajnok lett a fradista!

Úszónk, Gálicz László a magyar válogatott tagjaként aranyérmes lett a Junior Nyíltvízi Európa-bajnokságon.

Öccse után a báty is Eb-bronzérmes lett!

Úszónk, Gálicz Péter is harmadik helyen végzett a csehországi Nyíltvízi Európa-bajnokságon.

Eb-bronzérmes a fradista!

Az FTC úszója, Gálicz László harmadik helyen végzett 5 kilométeren a Nyíltvízi Junior Európa-bajnokságon.

Nincs döntő a vb utolsó napján

Az FTC három úszójáért is szurkolhattunk a dél-koreai vizes világbajnokság utolsó versenynapján.

Verrasztóék egy helyet javítottak, hatodikként végeztek

A magyar 4x200-as női váltó Verrasztó Evelynnel hatodikként zárt a döntőben a kvangdzsui vizes vb-n.

Magyar világbajnok, Szilágyi a hatodik 200 pillangón

Az FTC versenyzője sokáig a negyedik helyen haladt, végül hatodikként zárt a kvangdzsui világbajnokságon.

Megvan a döntő és a tokiói kvóta Verrasztó Evelynéknek!

Az FTC úszóját is soraiban tudó női 4x200-as gyorsváltó bejutott a fináléba, egyben olimpiai kvótát szerzett.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most