2019. március 29.
Újabb aranyérem az OB-n!
Verrasztó Dávid aranyérmet szerzett 400 vegyesen. A Fradi úszói emellett ezüstöt és bronzot is szereztek.

A debreceni úszó országos bajnokság első napján három érmet szereztek a mieink: Szilágyi Liliána ezüst-, Biczó Bence és Mihályvári-Farkas Viktória bronzérmet nyert, csütörtökön pedig négy érmet gyűjtöttek be úszóink és meglett az első aranyérmünk is!

Pénteken nem kellett sokat várni az első aranyéremre. Verrasztó Dávid a legjobb idővel jutott be a 400 vegyes döntőjébe. Az első 100 méter után pillangón a 4. helyen volt, de háton feljött a második helyre. Mellúszásban már 50 méter alatt ledolgozta a hátrányát, és innentől kezdve gyorson sem engedte ki a kezéből a vezetést, így már a második számban meglett az első aranyérmünk! Verrasztó ideje 4:12,65 volt.

Mihályvári-Farkas Viktória, 15 éves úszónk a 2. legjobb idővel jutott be a nagyon erős neveket felvonultató 400 vegyes döntőjébe. Féltávnál a 7. helyen fordult, de mellen már feljött az ötödik helyre, amit gyorson meg is tartott, így Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna és György Réka mögött ebben a pozícióban is végzett. A délelőtti idejét 4 másodperccel megjavítva 4:49,77-tel ért célba, kiváló teljesítményt nyújtva!

Verrasztó Evelyn a legjobb idővel jutott be a 100 méter gyors döntőjébe. Az első ötvenen kicsit lemaradt, a táv második felében azonban nagyot hajrázott, így végül bejött a harmadik helyre, és bronzérmet szerzett Jakabos Zsuzsanna és Kurdi Zsófia mögött 0:55,76-os idővel, ami fél másodperccel jobb volt a délelőtti idejénél.

A Szilágyi Liliána, Szokol Szonja, Fehérvári Réka, Verrasztó Evelyn négyes a második legjobb idővel jutott be a 4x 100-as gyorsváltó döntőjébe, ahol féltávig vezettünk, végül ezüstérmet szereztünk a győriek mögött.

A Hímer Krisztián, Szokol Szonja, Szilágyi Liliána, Biczó Bence négyes a 8. idővel jutott be a 4x100 méter MIX vegyesváltó fináléjába, ahol az ötödik helyezést érték el 4:04,45-ös idővel.

A 4x100-as gyorsváltónk a Hímer Krisztián, Mándli Benedek, Kutasi Gergely, Biczó Bence összetételben az 5. idővel kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a 6. helyen végeztek 3:27,69-es idővel.

A 16 éves Török Dominik Márk 200 mellen a 8. idővel jutott be a fináléba. A verseny végéig harcban volt a 7. helyért, ám végül nyolcadik lett, de majdnem egy másodperccel megjavította a délelőtti idejét, 2:18,79-cet úszott.

Cikkajánló

23 érmet, köztük 10 aranyat nyertek úszóink Győrben

Szakosztályunk összesen 23 érmet, köztük 10 aranyat, hat ezüstöt és hét bronzot nyert.

Remek hétvégét zárt úszó utánpótlásunk

Az FTC legkisebb úszói február 20-án és 21-én két versenyen is igazi éremesőt produkáltak.

Verrasztó Dávid hatalmas fölénnyel nyert 400 vegyesen

Klasszisunk mellett Török Dominik Márk 200 méter mellen remekelt az Olimpiai Felkészülési Versenyen.

Biczó Bence bronzérmes 200 pillangón Nizzában

Az FTC úszója két honfitársa mögött végzett a harmadik helyen fő számában a Camille Muffat-emlékversenyen.

Verrasztó Dávid 200 méteren mindent vitt Győrben

Az FTC úszói 16 versenyszámban összesen 11 győzelmet arattak a rangos győri viadalon.

Verrasztó Evelyn három aranya Székesfehérvárról

Az FTC úszói összesen 14 érmet, köztük öt aranyat, három ezüstöt és hat bronzot szereztek.

28 aranyérem a Verrasztó testvérek vezérletével

Az FTC úszói a felnőtt és az utánpótlás korosztályban is taroltak a XV. Diapolo Cikluszáró Úszóversenyen.

Újabb két ezüsttel és egy bronzzal zártuk az úszó ob-t

Verrasztó Evelyn kevéssel maradt le az aranyról, Mihályvári-Farkas Viktória és Szokol Szonja is érmes lett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most