2019. március 29.
Újabb aranyérem az OB-n!
Verrasztó Dávid aranyérmet szerzett 400 vegyesen. A Fradi úszói emellett ezüstöt és bronzot is szereztek.

A debreceni úszó országos bajnokság első napján három érmet szereztek a mieink: Szilágyi Liliána ezüst-, Biczó Bence és Mihályvári-Farkas Viktória bronzérmet nyert, csütörtökön pedig négy érmet gyűjtöttek be úszóink és meglett az első aranyérmünk is!

Pénteken nem kellett sokat várni az első aranyéremre. Verrasztó Dávid a legjobb idővel jutott be a 400 vegyes döntőjébe. Az első 100 méter után pillangón a 4. helyen volt, de háton feljött a második helyre. Mellúszásban már 50 méter alatt ledolgozta a hátrányát, és innentől kezdve gyorson sem engedte ki a kezéből a vezetést, így már a második számban meglett az első aranyérmünk! Verrasztó ideje 4:12,65 volt.

Mihályvári-Farkas Viktória, 15 éves úszónk a 2. legjobb idővel jutott be a nagyon erős neveket felvonultató 400 vegyes döntőjébe. Féltávnál a 7. helyen fordult, de mellen már feljött az ötödik helyre, amit gyorson meg is tartott, így Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna és György Réka mögött ebben a pozícióban is végzett. A délelőtti idejét 4 másodperccel megjavítva 4:49,77-tel ért célba, kiváló teljesítményt nyújtva!

Verrasztó Evelyn a legjobb idővel jutott be a 100 méter gyors döntőjébe. Az első ötvenen kicsit lemaradt, a táv második felében azonban nagyot hajrázott, így végül bejött a harmadik helyre, és bronzérmet szerzett Jakabos Zsuzsanna és Kurdi Zsófia mögött 0:55,76-os idővel, ami fél másodperccel jobb volt a délelőtti idejénél.

A Szilágyi Liliána, Szokol Szonja, Fehérvári Réka, Verrasztó Evelyn négyes a második legjobb idővel jutott be a 4x 100-as gyorsváltó döntőjébe, ahol féltávig vezettünk, végül ezüstérmet szereztünk a győriek mögött.

A Hímer Krisztián, Szokol Szonja, Szilágyi Liliána, Biczó Bence négyes a 8. idővel jutott be a 4x100 méter MIX vegyesváltó fináléjába, ahol az ötödik helyezést érték el 4:04,45-ös idővel.

A 4x100-as gyorsváltónk a Hímer Krisztián, Mándli Benedek, Kutasi Gergely, Biczó Bence összetételben az 5. idővel kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a 6. helyen végeztek 3:27,69-es idővel.

A 16 éves Török Dominik Márk 200 mellen a 8. idővel jutott be a fináléba. A verseny végéig harcban volt a 7. helyért, ám végül nyolcadik lett, de majdnem egy másodperccel megjavította a délelőtti idejét, 2:18,79-cet úszott.

Cikkajánló

39 érmet nyertek a fradisták a BVSC uszodájában

Úszó szakosztályunk fiatal versenyzői 12-12 arany és ezüst mellett 15 bronzot szereztek a XVIII. BVSC Kupán.

Székelyi Dániel világbajnoki résztvevő!

Hosszútávúszó magyar bajnokunk a Seychelle-szigeteki Világkupán elért eredményével kijutott a vb-re.

Tarolt az FTC: Verrasztóék 21 érmet nyertek Ostravában

A Fradi hat úszója 11 aranyat és 5-5 ezüst-, illetve bronzérmet szerzett az ostravai nemzetközi...

Felnőtt érem és utánpótlás bajnoki címek!

Az FTC úszói kiválóan szerepeltek a békéscsabai Hosszútávúszó Medencés Országos Bajnokságon.

Hatalmas ferencvárosi éremeső négy versenyről

Úszó szakosztályunk fiatal tehetségei 73 (!) éremmel zárták a hétvégi hazai és nemzetközi versenyeket.

Az Újpesttől érkezett a Fradiba, majd világbajnok lett!

Úszónk, Mihályvári-Farkas Viktória még csak 15 éves, de már a felnőttek között is magyar bajnok – VIDEÓ!

Végső búcsú Novák Ilonától

Csütörtök délelőtt utolsó útjára kísérték olimpiai bajnok úszónkat, Novák Ilonát – VIDEÓ!

Éremeső a Tüskeuszodában

Utánpótláskorú úszóink az elmúlt hétvégén két budapesti versenyen is remekeltek.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most