2022. augusztus 12.
Verrasztó: „Mindent bele!”
Úszónk a 400 vegyesen szerzett római Eb-ezüstérem után nyilatkozott a FradiMédiának.

A 36. úszó Európa bajnokságot rendezik Rómában. A nyitónapon Verrasztó Dávid, a Ferencváros úszója megmutatta, 33 évesen is lehet nagyot alkotni a medencében. Az egész úszómezőny legidősebb tagjaként, a legembertpróbálóbb számban, 400 vegyesen szerzett egy szépen csillogó ezüstérmet.

- Nagyon későn kezdtem az évet, gyakorlatilag február óta edzem úgy, ahogy azt én is elvárom magamtól. De azóta teljes erővel – nyilatkozta a FradiMédiának Verrasztó. - A céljaimat ezúttal nem éremben és helyezésben határoztam meg, hanem időeredményben, azt mondtam, ha 04:10 körül úszom, akkor elégedett leszek. Nos, ettől azért elmaradtam, van még mit javítani.

- Pályafutásod során számtalan érmet nyertél már, ennek a medálnak hol a helye?

- Fontos érem volt, az biztos. Nagyon örülök, hogy végre újra érmet tudtam nyerni. Persze, ez benne volt a levegőben, és igen, tudom, voltak hiányzók a mezőnyből, de azért még Európa élmezőnyéhez tartozom, ezt most is meg tudtam mutatni.

- Róma és ez az uszoda, a Foro Italico úgy tűnik kedvenc helyszíned. Itt úsztad pályafutásod legjobb idejét is, és most itt lettél újra Eb-érmes!

- Igen, a kedvenc helyszínemen úsztam most. De van bennem hiányérzet. Szerintem nem versenyeztem jól, nem voltam eléggé magabiztos. Úgy érzem háton nagyobb előnyt kellett volna szereznem, és a mellúszás is jobban ment volna. Nem igazán versenyeztem az elmúlt időszakban és hiába vagyok tapasztalt versenyző, ezt az érzést nem lehet helyettesíteni. Amikor láttam, hogy az olasz meglépett, azért hátrafelé is figyeltem, mert az érmet semmiképpen sem szerettem volna elengedni…

- Kubatov Gábor a Ferencváros elnöke nemrégiben azt írta Facebook-oldalán: „Dávid ismét megmutatta, hogy mekkora sportember: 400 vegyesen 33 évesen is Európa második legjobb úszója!”

- Megtisztelő sorok ezek, jólesik, ha így gondolja. Próbálok mindent megtenni, hogy büszkék legyenek rám, igyekszem a folytatásban is jól teljesíteni.

- Mit ad most ez az érem neked a folytatás szempontjából?

- Az olimpiai érem még hiányzik. Most arra voltam kiváncsi, hol tartok, mennyi van még bennem. Amit a világbajnokságon úszott a mezőny, az brutális. Igaz, az a medence rendkívül gyors is, de amit ott repesztettek, annyit már szerintem nem tudok. Igaz, a 04:08 körüli időre még szerintem képes vagyok, meglátjuk, az mire lehet elég.

- Ezek szerint a párizsi olimpia célkeresztben van?

- Lépésről lépésre haladunk, most ez az Európa-bajnokság is egy állomás volt. Ez az év is hosszú még, van hátra öt hónap és addig is gőzerővel készülők. 

- Az azonban biztos, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem csak 400 vegyesen úszol majd az Eb-n, hanem 200 mellen és pillangón is rajtkőre állsz.

- Az első nap sikere után jó érzések fogtak el, így folytatom az Eb-n. Úgy fogom fel, mint egy nagyon jó edzés. Tudom, hogy mi a legjobb időm, tudom mire vagyok képes, és jön, ami jön. Mindent beleadok…

Cikkajánló

Hat úszónk került be az Eb-keretbe

Három versenyzőnk a medencés, három a nyíltvízi számokban képviselheti az FTC-t a belgrádi kontinensviadalon.

A zárónapra egy váltó-bronz is jutott az ob-n

A 4x200-as férfi gyorsváltónk szállította a hetedik Fradi-érmet az úszók CXXVI. országos bajnokságán.

Egy ezüst és egy bronz az úszó ob harmadik napján

Mihályvári-Farkas Viktória 400 vegyesen lett harmadik, Kutasi Máté 200 mellen ezüstöt szerzett.

Fábián Bettina ezüstérmes 400 gyorson

A Fradi-úszók ezzel négy éremnél járnak a Duna Arénában péntekig zajló országos bajnokságon.

Mihályvári-Farkas Viktória nyert az ob-n

Több úszónk is rajthoz állt a CXXVI. országos bajnokság keddi futamain.

Rekordbajnok úszó, a klubhűség mintaképe

Egerváry Mártánál több bajnoki címet egyetlen női sportoló sem szerzett Fradi-színekben.

Fábián Bettina ezüstérmes a nyíltvízi Világkupán

Úszónk a sorozat nyitóversenyén végzett a második helyen.

Nyári úszótábor a Fradiban – 2024-ben is!

Öt különböző turnusra lehet jelentkezni az FTC nyári úszótáborába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin