2022. augusztus 12.
Verrasztó: „Mindent bele!”
Úszónk a 400 vegyesen szerzett római Eb-ezüstérem után nyilatkozott a FradiMédiának.

A 36. úszó Európa bajnokságot rendezik Rómában. A nyitónapon Verrasztó Dávid, a Ferencváros úszója megmutatta, 33 évesen is lehet nagyot alkotni a medencében. Az egész úszómezőny legidősebb tagjaként, a legembertpróbálóbb számban, 400 vegyesen szerzett egy szépen csillogó ezüstérmet.

- Nagyon későn kezdtem az évet, gyakorlatilag február óta edzem úgy, ahogy azt én is elvárom magamtól. De azóta teljes erővel – nyilatkozta a FradiMédiának Verrasztó. - A céljaimat ezúttal nem éremben és helyezésben határoztam meg, hanem időeredményben, azt mondtam, ha 04:10 körül úszom, akkor elégedett leszek. Nos, ettől azért elmaradtam, van még mit javítani.

- Pályafutásod során számtalan érmet nyertél már, ennek a medálnak hol a helye?

- Fontos érem volt, az biztos. Nagyon örülök, hogy végre újra érmet tudtam nyerni. Persze, ez benne volt a levegőben, és igen, tudom, voltak hiányzók a mezőnyből, de azért még Európa élmezőnyéhez tartozom, ezt most is meg tudtam mutatni.

- Róma és ez az uszoda, a Foro Italico úgy tűnik kedvenc helyszíned. Itt úsztad pályafutásod legjobb idejét is, és most itt lettél újra Eb-érmes!

- Igen, a kedvenc helyszínemen úsztam most. De van bennem hiányérzet. Szerintem nem versenyeztem jól, nem voltam eléggé magabiztos. Úgy érzem háton nagyobb előnyt kellett volna szereznem, és a mellúszás is jobban ment volna. Nem igazán versenyeztem az elmúlt időszakban és hiába vagyok tapasztalt versenyző, ezt az érzést nem lehet helyettesíteni. Amikor láttam, hogy az olasz meglépett, azért hátrafelé is figyeltem, mert az érmet semmiképpen sem szerettem volna elengedni…

- Kubatov Gábor a Ferencváros elnöke nemrégiben azt írta Facebook-oldalán: „Dávid ismét megmutatta, hogy mekkora sportember: 400 vegyesen 33 évesen is Európa második legjobb úszója!”

- Megtisztelő sorok ezek, jólesik, ha így gondolja. Próbálok mindent megtenni, hogy büszkék legyenek rám, igyekszem a folytatásban is jól teljesíteni.

- Mit ad most ez az érem neked a folytatás szempontjából?

- Az olimpiai érem még hiányzik. Most arra voltam kiváncsi, hol tartok, mennyi van még bennem. Amit a világbajnokságon úszott a mezőny, az brutális. Igaz, az a medence rendkívül gyors is, de amit ott repesztettek, annyit már szerintem nem tudok. Igaz, a 04:08 körüli időre még szerintem képes vagyok, meglátjuk, az mire lehet elég.

- Ezek szerint a párizsi olimpia célkeresztben van?

- Lépésről lépésre haladunk, most ez az Európa-bajnokság is egy állomás volt. Ez az év is hosszú még, van hátra öt hónap és addig is gőzerővel készülők. 

- Az azonban biztos, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem csak 400 vegyesen úszol majd az Eb-n, hanem 200 mellen és pillangón is rajtkőre állsz.

- Az első nap sikere után jó érzések fogtak el, így folytatom az Eb-n. Úgy fogom fel, mint egy nagyon jó edzés. Tudom, hogy mi a legjobb időm, tudom mire vagyok képes, és jön, ami jön. Mindent beleadok…

Cikkajánló

„Ezt már soha, senki nem veheti el tőlünk”

Európa-bajnok úszóink meghatódtak, amikor meglátták nevüket a népligeti márványtáblán – VIDEÓ

Junior vb: Fábián Bettina a váltóval is világbajnok!

Az FTC úszója szombaton egyéniben, vasárnap csapatban nyert aranyat.

Micsoda siker! Fábián Bettina világbajnok 10 km-en!

Fiatal úszónk szoros csatában, két másodperccel előzte meg a célban spanyol riválisát.

Az MKB Bank különdíjat adott át az Eb-győztesnek

Mihályvári-Farkas Viktória a római Eb-n arany- és ezüstérmet szerzett, különdíjat kapott az MKB Banktól.

Gálicz László ezüstérmes lett a vb zárónapján

Az FTC úszója újabb remek egyéni csúccsal és egy szépen csillogó ezüsttel zárta le a perui ifi úszó vb-t.

Folytatódik a Mészáros-parádé! Újabb vb-ezüst Peruból

Úszónk, Mészáros Dániel már harmadik érmét nyerte a limai Junior Úszó Világbajnokságon.

Mészáros Dániel világbajnok Peruban!

Úszónk a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó tagjaként lett első a Limában zajló junior vb-n.

Mészáros Dániel vb-ezüstérmes Peruban

Sportolónkat a perui ifjúsági világbajnokságon, 200 m gyorson csak a román David Popovici tudta megelőzni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin