2022. augusztus 13.
„Viki igazi példaképe lesz a fradista fiataloknak”
Úszónk, Mihályvári-Farkas Viktória edzője szerint az Eb-aranyéremmel megvalósult a nagy álmuk.

Az FTC úszója, Mihályvári-Farkas Viktória óriási úszással Európa-bajnok lett 400 méter vegyesen Rómában. A fantasztikus teljesítmény után az FTC ügyvezető alelnökével, Nyíri Zoltánnal és Viki edzőjével, Kutasi Gergellyel beszélgettünk.

„Nagyon  büszke vagyok Vikire, mert most megmutatta mindazt, ami a fradisták jelmondata: Küzdeni mindig, feladni soha! Alig pár hónapja a budapesti világbajnokságon ezt a számot elizgulta, nagyon maga alatt volt, most pedig elképesztő erőről tett tanúbizonyságot. Már délelőtt, az előfutamok során is nagyon jól úszott, majd este legyőzte egész Európát. Viki 12 éves kora óta úszik a Fradiban és most megmutatta, hogy ilyen fiatalon milyen csoda erő rejlik benne, hogy a mélypontokról hogyan képes visszakapaszkodni. Igazi példaképe lesz a fiataloknak és minden fradistának és ezzel a sikerével most azt üzente, hogy bármikor lehet egy rossz napod, egy rossz versenyed, ha sokat dolgozol, alázatos vagy és élsz a sport adta újabb lehetőséggel, akkor bármit elérhetsz” – mondta klubunk ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán Mihályvári-Farkas Viktória aranyérméről és teljesítményéről.

Viki edzőjét, Kutasi Gergelyt Rómában értük el telefonon.

„Ez egy nagy visszaigazolása annak a munkának, amit az elmúlt időszakban, főleg a világbajnokság után beletettünk a felkészülésbe. Reggel még mindketten izgultunk, de ahogy tudatosult bennünk a délelőtti előfutam után, hogy ebben még több is van, lélekben megnyugodtunk. A délutánt ilyenkor szisztematikusan építjük fel. Evés, alvás, pihenés, ráhangolódás a versenyre. Teljes extázisban éltem meg a medence széléről a döntőt, tudtam, ha 200 méternél egy vonalban van a többiekkel, akkor nyerni fog. Ebben az évben számos hullámvölgyünk volt, sok jó és sok nehéz pillanatunk, de most nagyon boldogok vagyunk. A vasárnap nem lesz egyszerű, mert 11 órakor már következik az 1500 méteres gyorsúszás, igyekszünk ott is mindent megtenni, bár tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. Innentől kezdve már minden örömúszás, felszabadultak lehetünk és amiért jöttünk, az álmunkért, azt megvalósítottuk” – tette hozzá Kutasi Gergely.

Mihályvári-Farkas Viktóriának még két száma van az Európa-bajnokságon. Vasárnap 11 órától 1500 méter gyorson indul, majd augusztus 17-én, szerdán 400 méter gyorson fejezi be a kontinensviadalt.

 

Cikkajánló

Fábián Bettina ezüstérmes a nyíltvízi Világkupán

Úszónk a sorozat nyitóversenyén végzett a második helyen.

Tarolt a Fradi! Mindhárom női versenyzőnk a dobogón

Mihályvári-Farkas Viktória, Balogh Vivien és Fábián Bettina remekelt 10 kilométeren.

Dobogós Dohában Fábián Bettina

Az FTC olimpiai kvótás úszója a csapatversenyben vett részt csütörtökön.

Több mint 100 érmet nyertek fiatal úszóink

A Ferencváros tehetségei taroltak az idei első Budapest Kupán.

Fábián Bettina olimpiai kvótát szerzett

Nyíltvízi úszónk a női 10 km-es számban kvalifikálta magát a párizsi nyári játékokra.

Európa-bajnokink remekeltek a Győr Openen

A nemzetközi úszóversenyen Verrasztó Dávid és Mihályvári-Farkas Viktória is felállhatott a dobogó tetejére.

Fábián Bettina ezüstérmes a Világkupán, így vb-induló!

Az FTC úszója a portugáliai Nyíltvízi Világkupán parádés versenyzéssel nyert ezüstérmet 10 kilométeren.

Remek bronzérem Szlovéniából

Az FTC fiatal úszója 200 méteres pillangóúszásban ért el szép egyéni csúcsot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin