2022. augusztus 13.
„Viki igazi példaképe lesz a fradista fiataloknak”
Úszónk, Mihályvári-Farkas Viktória edzője szerint az Eb-aranyéremmel megvalósult a nagy álmuk.

Az FTC úszója, Mihályvári-Farkas Viktória óriási úszással Európa-bajnok lett 400 méter vegyesen Rómában. A fantasztikus teljesítmény után az FTC ügyvezető alelnökével, Nyíri Zoltánnal és Viki edzőjével, Kutasi Gergellyel beszélgettünk.

„Nagyon  büszke vagyok Vikire, mert most megmutatta mindazt, ami a fradisták jelmondata: Küzdeni mindig, feladni soha! Alig pár hónapja a budapesti világbajnokságon ezt a számot elizgulta, nagyon maga alatt volt, most pedig elképesztő erőről tett tanúbizonyságot. Már délelőtt, az előfutamok során is nagyon jól úszott, majd este legyőzte egész Európát. Viki 12 éves kora óta úszik a Fradiban és most megmutatta, hogy ilyen fiatalon milyen csoda erő rejlik benne, hogy a mélypontokról hogyan képes visszakapaszkodni. Igazi példaképe lesz a fiataloknak és minden fradistának és ezzel a sikerével most azt üzente, hogy bármikor lehet egy rossz napod, egy rossz versenyed, ha sokat dolgozol, alázatos vagy és élsz a sport adta újabb lehetőséggel, akkor bármit elérhetsz” – mondta klubunk ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán Mihályvári-Farkas Viktória aranyérméről és teljesítményéről.

Viki edzőjét, Kutasi Gergelyt Rómában értük el telefonon.

„Ez egy nagy visszaigazolása annak a munkának, amit az elmúlt időszakban, főleg a világbajnokság után beletettünk a felkészülésbe. Reggel még mindketten izgultunk, de ahogy tudatosult bennünk a délelőtti előfutam után, hogy ebben még több is van, lélekben megnyugodtunk. A délutánt ilyenkor szisztematikusan építjük fel. Evés, alvás, pihenés, ráhangolódás a versenyre. Teljes extázisban éltem meg a medence széléről a döntőt, tudtam, ha 200 méternél egy vonalban van a többiekkel, akkor nyerni fog. Ebben az évben számos hullámvölgyünk volt, sok jó és sok nehéz pillanatunk, de most nagyon boldogok vagyunk. A vasárnap nem lesz egyszerű, mert 11 órakor már következik az 1500 méteres gyorsúszás, igyekszünk ott is mindent megtenni, bár tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. Innentől kezdve már minden örömúszás, felszabadultak lehetünk és amiért jöttünk, az álmunkért, azt megvalósítottuk” – tette hozzá Kutasi Gergely.

Mihályvári-Farkas Viktóriának még két száma van az Európa-bajnokságon. Vasárnap 11 órától 1500 méter gyorson indul, majd augusztus 17-én, szerdán 400 méter gyorson fejezi be a kontinensviadalt.

 

Cikkajánló

„Ezt már soha, senki nem veheti el tőlünk”

Európa-bajnok úszóink meghatódtak, amikor meglátták nevüket a népligeti márványtáblán – VIDEÓ

Junior vb: Fábián Bettina a váltóval is világbajnok!

Az FTC úszója szombaton egyéniben, vasárnap csapatban nyert aranyat.

Micsoda siker! Fábián Bettina világbajnok 10 km-en!

Fiatal úszónk szoros csatában, két másodperccel előzte meg a célban spanyol riválisát.

Az MKB Bank különdíjat adott át az Eb-győztesnek

Mihályvári-Farkas Viktória a római Eb-n arany- és ezüstérmet szerzett, különdíjat kapott az MKB Banktól.

Gálicz László ezüstérmes lett a vb zárónapján

Az FTC úszója újabb remek egyéni csúccsal és egy szépen csillogó ezüsttel zárta le a perui ifi úszó vb-t.

Folytatódik a Mészáros-parádé! Újabb vb-ezüst Peruból

Úszónk, Mészáros Dániel már harmadik érmét nyerte a limai Junior Úszó Világbajnokságon.

Mészáros Dániel világbajnok Peruban!

Úszónk a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó tagjaként lett első a Limában zajló junior vb-n.

Mészáros Dániel vb-ezüstérmes Peruban

Sportolónkat a perui ifjúsági világbajnokságon, 200 m gyorson csak a román David Popovici tudta megelőzni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin