2022. augusztus 13.
„Viki igazi példaképe lesz a fradista fiataloknak”
Úszónk, Mihályvári-Farkas Viktória edzője szerint az Eb-aranyéremmel megvalósult a nagy álmuk.

Az FTC úszója, Mihályvári-Farkas Viktória óriási úszással Európa-bajnok lett 400 méter vegyesen Rómában. A fantasztikus teljesítmény után az FTC ügyvezető alelnökével, Nyíri Zoltánnal és Viki edzőjével, Kutasi Gergellyel beszélgettünk.

„Nagyon  büszke vagyok Vikire, mert most megmutatta mindazt, ami a fradisták jelmondata: Küzdeni mindig, feladni soha! Alig pár hónapja a budapesti világbajnokságon ezt a számot elizgulta, nagyon maga alatt volt, most pedig elképesztő erőről tett tanúbizonyságot. Már délelőtt, az előfutamok során is nagyon jól úszott, majd este legyőzte egész Európát. Viki 12 éves kora óta úszik a Fradiban és most megmutatta, hogy ilyen fiatalon milyen csoda erő rejlik benne, hogy a mélypontokról hogyan képes visszakapaszkodni. Igazi példaképe lesz a fiataloknak és minden fradistának és ezzel a sikerével most azt üzente, hogy bármikor lehet egy rossz napod, egy rossz versenyed, ha sokat dolgozol, alázatos vagy és élsz a sport adta újabb lehetőséggel, akkor bármit elérhetsz” – mondta klubunk ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán Mihályvári-Farkas Viktória aranyérméről és teljesítményéről.

Viki edzőjét, Kutasi Gergelyt Rómában értük el telefonon.

„Ez egy nagy visszaigazolása annak a munkának, amit az elmúlt időszakban, főleg a világbajnokság után beletettünk a felkészülésbe. Reggel még mindketten izgultunk, de ahogy tudatosult bennünk a délelőtti előfutam után, hogy ebben még több is van, lélekben megnyugodtunk. A délutánt ilyenkor szisztematikusan építjük fel. Evés, alvás, pihenés, ráhangolódás a versenyre. Teljes extázisban éltem meg a medence széléről a döntőt, tudtam, ha 200 méternél egy vonalban van a többiekkel, akkor nyerni fog. Ebben az évben számos hullámvölgyünk volt, sok jó és sok nehéz pillanatunk, de most nagyon boldogok vagyunk. A vasárnap nem lesz egyszerű, mert 11 órakor már következik az 1500 méteres gyorsúszás, igyekszünk ott is mindent megtenni, bár tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. Innentől kezdve már minden örömúszás, felszabadultak lehetünk és amiért jöttünk, az álmunkért, azt megvalósítottuk” – tette hozzá Kutasi Gergely.

Mihályvári-Farkas Viktóriának még két száma van az Európa-bajnokságon. Vasárnap 11 órától 1500 méter gyorson indul, majd augusztus 17-én, szerdán 400 méter gyorson fejezi be a kontinensviadalt.

 

Cikkajánló

Fábián Bettina ezüstérmes a Világkupán, így vb-induló!

Az FTC úszója a portugáliai Nyíltvízi Világkupán parádés versenyzéssel nyert ezüstérmet 10 kilométeren.

Remek bronzérem Szlovéniából

Az FTC fiatal úszója 200 méteres pillangóúszásban ért el szép egyéni csúcsot.

Újabb éremdömping az FTC úszóitól - ezúttal 53 a vége

A BVSC Kupán 31, a Veszprém Kupán 22 érmet nyertek a ferencvárosi fiatalok.

Mihályvári-Farkas Viktória bronzérmével zárult az ob

Úszónk 800 méter gyorson állhatott fel a dobogóra a debreceni Rövidpályás Országos Bajnokság utolsó napján.

Jó az öreg a háznál: ob-győztes Verrasztó Dávid

35 éves úszónk nagy hajrával nyerte meg klubtársa, Kutasi Máté előtt a 200 méteres mellúszást Debrecenben.

Negyedik helyen a férfi vegyesváltó

Érem nélkül maradtunk a rövidpályás úszó ob második napján.

Mihályvári-Farkas Viktória új egyéni csúccsal második

Szerdától szombatig tart az úszók rövidpályás országos bajnoksága.

Két verseny, összesen 57 érem az FTC úszóitól

Fiatal sportolóink Hódmezővásárhelyen nemzetközi versenyen és a Budapest Kupán is taroltak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin