2024. április 23.
Elvették szezonbeli veretlenségünket
Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Tudtuk, hogy a szezon egyik, ha nem a legnehezebb idegenbeli mérkőzése vár ránk Athénban, és ez be is bizonyosodott már az első percekben. Az Olympiakosz valósággal nekiesett az FTC férfi vízilabdacsapatának a BL-rangadón, ugyanakkor emberfeletti védekezést mutattunk be az első negyedben! Volt, hogy egy hazai támadáson belül háromszor is sikerült blokkolni, emellett Vogel Soma is több bravúrt bemutatott. Amikor már bent láttuk a labdát, valahogy sikerült védenie kapusunknak. Jansik Szilárd remek labdaszerzése után megszereztük a vezetést (0-1), és hét percen át gól nélkül tudtuk tartani az Olympiakoszt, amely az első negyed végén tudott csak betalálni. Sokáig 1-1 állt az eredményjelzőn, a vízben pedig óriási harc zajlott minden labdáért. Több elmaradt kiállítás borzolta a Fradi kispadját, ezt pedig tetézett egy könnyen befújt ötméteres is, amit korábbi játékosunk, Vámos Márton értékesített (2-1). Rögtön az ellentámadásból vágott nagy gólt Dusan Mandics (2-2), de nem tudtunk fordítani, mert többször is elkapkodtuk azt a kevés emberelőnyt, amit kaptunk. A görögök átvették az irányítást, és 5-2-re elléptek a félidő előtt.

Jól jött számunkra a nagyszünet, hiszen a harmadik negyed elején rövid időn belül sikerült zárkózni. Először a védőjét maga mögött hagyó Jansik kapott a jobb szélről passzt, amibe finoman beleütött, Varga Dénes pedig könyörtelenül belőtte (5-3). A következő akciónál Mandics faragott a hátrányon (5-4) és felcsillant a remény, hogy elkaphatjuk a görögöket. Sajnos, nem tudtunk egyenlíteni, a hazaiak pedig újra visszaállították a háromgólos különbséget (7-4). Az utolsó játékrészt 8-5-ös hátrányból kezdtük, és Argiropulosz találatával (8-6) megint azt érezhettük, hogy érkezik majd a megállíthatatlan Fradi-roham, de az Olympiakosz ismét elhúzott (10-6). Mi elől rengeteg hibát követtünk el az utolsó passzoknál, illetve a sorsdöntő szituációkban – mint például Nagy Ádám akciójánál, amikor egyedül vitte a kapura, és hátulról ketten ugrottak rá - elmaradtak a játékvezetői ítéletek, ezt pedig ezen a meccsen nem bírtuk el. Di Somma és Fekete góljával másfél perccel a vége előtt még 10-8-ra feljöttünk, de nem tudtunk csodát tenni.

Nyéki Balázs együttese 33 megnyert meccs után elszenvedte első vereségét a szezonban, de vezetőedzőnk is azt mondta a rangadó után, hogy ennek a pillanatnak is el kellett jönnie, és „jó”, hogy erre most került sor, és nem egy döntőben. Az FTC-nek ugyanis még mindig a saját kezében van a sorsa, és a hátralévő két csoportmérkőzésen a Császár-Komjádi Sportuszodában harcolhatja ki helyét a BL Final Fourban. Május 3-én a Bresciát, május 14-én pedig a Barcelonetát fogadjuk.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Negyeddöntős csoportkör, 4. forduló – 2024.04.23. kedd 17:00 (magyar idő szerint)

Görögország, Athén

OLYMPIAKOSZ (görög) – FTC-TELEKOM (magyar) 10-8 (1-1, 4-1, 3-3, 2-3)

Gólszerzőink: Mandics 2, Jansik, Varga D., Argiropulosz, Di Somma, Fekete, Pohl 1-1

Cikkajánló

Ez ám az ajándék: „Ma a csillagok is a Fradinak álltak”

Férfi vízilabdázóink végletekig kiélezett meccsen nyertek a BL-ben és bejutottak a Final4-ba – VIDEÓ

Bejutottunk a FINAL FOURBA!!!

A klub 125. születésnapján óriási csatában nyert az FTC férfi vízilabdacsapata a Brescia ellen.

A továbbjutásért küzdünk a klub 125. születésnapján

Az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata a Brescia elleni győzelemmel akár be is juthat a BL négyes döntőjébe.

Kitelepülés: Vízilabdás BL-élmény a Fradi Shoppal

Számos népszerű FTC-termék közül lehet válogatni a Fradi Shop kitelepülésén.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin