2021. június 4.
Fantasztikus siker! BL-címvédés kapujában a Fradi!
Az FTC-Telekom Waterpolo 14-12-re legyőzte a Bresciát, így szombaton a Pro Recco ellen BL-döntőt játszik.

Varga Zsolt fiai remek játékkal, nyolcgólos sikerrel léptek túl a Marseille-en a csütörtöki negyeddöntőben, így a pénteken este a Jug Dubrovnikot búcsúztató Brescia ellen már a döntőbe jutás volt a tét Belgrádban. A két csapat korábban kétszer találkozott egymással a sorozatban, akkor mindkétszer az olaszok örülhettek, mindkétszer három góllal bizonyultak jobbnak a mieinknél.

A Fradi kapta el jobban a kezdést, az első gólt – a második támadásból – Sedlmayer Tamás szerezte, majd Vogel Soma védett többször is remekül. Az első negyed derekán Jansik Szilárd egy remek bejátszás után volt eredményes, ezzel már kettő volt a Fradi előnye. A folytatásban is kiválóan működött a zöld-fehér védelem, és egy perccel a játékrész vége előtt Varga Dénes ötméteresből háromra növelte előnyünket. Sőt, Jansik az utolsó másodpercben egy kontra végén parádés ejtéssel mattolta Marco Del Lungót.

A második felvonás tehát 4-0-s Fradi-előnnyel vette kezdetét, de várható volt, hogy a meccset álmosan kezdő olaszok formája javulni fog, és így is lett: egy perc elteltével Vincenzo Renzuto révén megszerezte első találatát a Brescia. A következő támadásból Niccolo Gitto bombagóljával már csak két gól volt a csapatok közt. Az ellentámadás Fradi-büntetőt hozott, amelyet ezúttal Giannis Fountoulis váltott gólra. Jacopo Alesiani azonban rögtön betalált, és Maro Jokovic csakhamar egyre csökkentette az előnyünket. Varga Dénes érezte, hogy villanni kell, és egy hatalmas távoli találattal kulcsfontosságú gólt szerzett: 6-4. A negyed felénél Angelosz Vlahopulosz ötméteresével ismét zárkózott a Brescia, ám Varga Dénes egyre jobban belelendült: újabb távoli bombájával tartotta kétgólos előnyét a Ferencváros. A negyed hajrájában Vogel védett kétszer is nagyot, megőrizve ezzel a kétgólos fórt a nagyszünetre.

A harmadik játékrészt Jokovic találata nyitotta, és nem sokkal később Renzuto szélről leadott löketével először egyenlített ki a Brescia. Hamar válaszolt az FTC: Zalánki Gergő lövésével ismét vezetett Varga Zsolt csapata, aki először kért időt. A rövid pihenőt követően Vámos percei következtek: bombagóljaival tartotta kétgólos előnyét a Fradi, ám a negyed vége az olaszoké lett: a tarthatatlan Vlahopulosz 3 másodperccel a dudaszó előtt egalizált.

A záró felvonásban mindkét gárda játékán érződött a feszültség, elég sok volt a pontatlan passz, Varga Dénes azonban klasszishoz méltó teljesítményt nyújtva vezette a Fradit. Olimpiai bajnokunk támadásban és védekezésben is kimagaslóan játszott. Góljára Vincenzo Dolce válaszolt. Egy perccel a vége előtt elrontották meccslabdájukat az olaszok, nem úgy Nicolas Constantin-Bicari, aki bevágta a győztes találatot! Sőt, Vámos Márton üres kapus góljával beállította a 14-12-es végeredményt.

A másik elődöntőben az olasz Pro Recco egy szoros meccsen, 12-10-re verte a Barcelonetát, így a mieinknek a szombati fináléban is olasz ellenfelük lesz.

FÉRFI VÍZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL8, BELGRÁD
ELŐDÖNTŐ
FTC-TELEKOM WATERPOLO–AN BRESCIA (olasz) 14-12 (4-0, 4-6, 3-5, 3-1)
Gólszerzőink: Vámos, Varga Dénes 4-4, Jansik 2, Sedlmayer 1, Fountoulis 1, Zalánki 1, Constantin-Bicari 1-1.

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin