2024. január 29.
Hét FTC-játékossal indul a címvédésért a pólóválogatott
Csapatunk világbajnoka, Német Toni felépült vállműtétje után, és bekerült a vb-keretbe.

Kihirdette a dohai világbajnokságra utazó 15 fős keretét a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt. Az már nem meglepő, hogy a nemzeti együttes gerincét az FTC-Telekom adja, hiszen ezúttal hét játékosunk szerepel a névsorban:

Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Varga Dénes és Vogel Soma.

Az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy a vállműtétje miatt a szezon első felét kihagyó Német Toni felépül-e a vb-re. A Fradi centere a Magyar Kupa-győzelem után 143 nappal visszatért, és a franciák elleni felkészülési mérkőzésen bizonyította, hogy számíthatnak rá, így végül bekerült a csapatba.

HÁROM VÁLTOZÁS A VB-GYŐZTES CSAPATHOZ KÉPEST

Nehéz dolga volt Varga Zsoltnak, ugyanis az Európa-bajnokságon többen is remek teljesítménnyel rukkoltak elő, ezért várható volt, hogy változtatni fog a szövetségi kapitány a tavalyi vb-győztes csapathoz képest. Bányai Márknak, Kovács Péternek és Tátrai Dávidnak sikerült meggyőznie a szakmai stábot, így ők hárman első világbajnokságukra készülnek, míg a fukuokai hősök közül kimaradt két fradista, Molnár Erik és Vigvári Vendel, illetve a Vasas kapusa, Lévai Márton.

„A tizenöt fő kijelölésénél egyértelműen az döntött, hogy ki van a legjobb formában a kerettagok közül, természetesen szem előtt tartva azt is, hogy közülük ki illeszkedik a legjobban a csapatstruktúrába és a stratégiánkba” - mondta Varga Zsolt a waterpolo.hu oldalnak.

TEHER NÉLKÜL A CÍMVÉDÉSÉRT

Kijelenthető, hogy nyomás nélkül játszhat a magyar csapat Dohában, ugyanakkor a legtöbb játékos arról beszélt az elmúlt napokban, hogy szeretnének újra világbajnokságot nyerni, ami kevesebb, mint fél évvel az olimpia előtt adna még egy nagy lökést a társaságnak. A csoportkörben két papíron könnyebb mérkőzés között egy hatalmas rangadó vár a mieinkre az olaszok ellen, akik biztosan ezer fokon égnek majd, hiszen még nem biztosították helyüket az ötkarikás játékokra.

MENETREND – világbajnoki csoportkör (magyar idő szerint)

február 5. 18:30 | Románia - Magyarország

február 7. 18:30 | Magyarország - Olaszország

február 9. 8:30 | Kazahsztán – Magyarország

Az első hely ráadásul automatikus negyeddöntőt érne, ahol várhatóan a francia-ausztrál párharc győztesével kellene vívni a legjobb négy közé jutásért. Ezzel szemben a csoport másodikja nehezebb ágra kerülne, hiszen játszania kell a nyolcaddöntőben az Egyesült Államok-Szerbia-Montenegró-Japán csoport harmadik helyezettjével, és ha ezt a kört sikerrel veszi, akkor akár Görögországgal is szembe találhatja magát a nyolc között.  

Az Eb-bronzérmes olaszok egyik legjobbja volt Di Somma (Fotó: LEN \ Derencsényi István)

17 FTC-JÁTÉKOS LESZ A VB-N

Ahogy már megírtuk, a női pólóválogatott hat játékosunkkal harcol a párizsi indulásért, míg a férfi tornán a hét magyar mellett négy légiósunk is szerepet kap majd. A vb-ezüstérmes és már biztos olimpiai résztvevő görögöknél ott lesz Sztilianosz Argiropulosz, míg a kvótáért küzdő szerbeknél Dusan Mandicsra, az olaszoknál pedig Edoardo Di Sommára és Luca Damontéra vár nagy feladat.

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT VB-KERETE

Kapusok: Bányai Márk (Szolnok), Vogel Soma (FTC-Telekom)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (CN Marseille), Fekete Gergő (FTC-Telekom), Jansik Szilárd (FTC-Telekom), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (CN Marseille), Nagy Ádám (FTC-Telekom), Német Toni (FTC-Telekom), Pohl Zoltán (FTC-Telekom), Tátrai Dávid (BVSC), Varga Dénes (FTC-Telekom), Vámos Márton (Olympiakosz Pireusz), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco)

Cikkajánló

Jansik-hatossal győzelem a BL-rajt előtt

Továbbra is őrzi szezonbeli veretlenségét az FTC, amely Szegeden nyert 11-8-ra.

Reccóban tettük le a tavaszi menetelés alapjait

A BL-címvédővel készült az FTC-Telekom Waterpolo a bajnokság folytatására és az Olympiakosz elleni rangadóra.

Indul a jegyértékesítés a dupla rangadóra

Március 9-én a Komjádi uszodában játszik egymás után BL-meccset az FTC női és férfi vízilabdacsapata.

Új időpontja van a BL négyes döntőjének

Egy nappal korábban kezdődik, így június 5-e és 7-e között rendezik meg a Final Fourt Máltán.

Kisorsolták az olimpiai csoportokat

A női és férfi vízilabda-válogatottnak is könnyebb a csoportja, de ez nehézséget jelenthet a későbbiekben.

VB 2024: Megvan a hetedik hely

Férfiválogatottunk ötméteresekkel 18-16-ra megnyerte utolsó mérkőzését Montenegró ellen a vb-n.

VB 2024: Vereség a szerbek ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott, így a 7. helyért játszik a dohai vb-n.

VB 2024: az ötödik helyért játszhatunk

A magyar férfi vízilabda-válogatott vereséget szenvedett a nagyot hajrázó Franciaországtól.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin