2019. november 3.
Itthon a Szuperkupa-győztes csapat!
Férfi vízilabdázóink tegnap este még óriási csatát nyertek meg, ma délután már a szurkolókkal ünnepeltek.

Mint arról beszámoltunk, férfi vízilabdacsapatunk hatalmas csatában 14-11-re legyőzte a Marseille-t az Európai Szuperkupa döntőjében, így megvédte címét. A csapat vasárnap kora délután érkezett haza Franciaországból, az FTC-MVM Sportközpontban pedig néhány szurkolónk fogadta a hősöket.

„Sem csapat, sem pedig edző életében nagyon ritkán jön el ez a lehetőség. Három próbálkozásból kettőt megnyertünk, idén talán mi voltunk az esélyesebbek. A tavalyi finálé is nagyon nehéz volt, de a mostani mentálisan és pszichésen sokkal többet kivett belőlünk. Azzal tisztában voltunk, hogy a Marseille hazai medencében teljesen más, mint volt két hete itthon, amikor egy könnyebb mérkőzésen nyertünk. Ugyanakkor mindenkinek megvolt a kellő motivációja, hogy újra elhódítsuk a kupát” – kezdte vezetőedzőnk, Varga Zsolt.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, amelyen nem játszottunk a legjobban. A Marseille jól kezdett, mi védekezésben nem koncentráltunk eléggé, ezért sok gólt kaptunk. Mégis felálltunk a nagy hátrányból, megmutattuk, hogy minőségi, szép játékot is tudunk játszani és nagyon elégedettek vagyunk, hogy végül nyertünk. Ez a trófea igazán különleges számomra, hiszen ez még hiányzott a gyűjteményemből, ráadásul ez az első, amelyet a Ferencvárossal nyertem és nagyon büszke és boldog vagyok, hogy ez együtt sikerült” – tette hozzá a világklasszis formában játszó és öt gólt szerző Giannis Fountoulis.

„Nem szokás, hogy az Európai Szuperkupát megvédi egy csapat és ez eddig összesen csak három csapatnak sikerült, ez pedig mindig nehéz. A Marseille otthon nagyon erős csapat, mi mégis hárommal nyertünk. Az már más kérdés, hogy nagyon kalandos úton szereztük meg a trófeát. A szünetre 8-4-es hátránnyal mentünk és akkor Madaras Norbert azt mondta nekem, hogy ha mi lőjük az első gólt, akkor megfordítjuk az állást. Szerencsére mi lőttük és utána minden jól alakult. Ez is megmutatta a csapat erejét, hogy idegenben, mínusz négyről így felállni talán a Fradin kívül senkinek sem sikerült volna. Elszánt együttesről van szó és látható volt, hogy a Fradi-szív már azokban is dobog, mint, az öt gólt szerző Giannis Fountoulis, aki csak néhány hónapja van itt. Eddig is tudtuk, hogy világklasszis, de szombat este végképp megérkezett a csapatba” – mondta Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke.

Cikkajánló

Tájékoztatás a hétvégi utánpótlás fordulóról

Az előírásokat betartva kilátogathatnak nézők a szombati utánpótlás vízilabda mérkőzésekre a Népligetbe.

16 gólos győzelem a címvédőtől!

Második bajnokiját is megnyerte a szeptember végi Magyar Kupa Négyes Döntőre készülő FTC-Telekom Waterpolo.

Kaposvár helyett Népliget

Újra itthon a címvédő! A Szeged után a Debrecent fogadja az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata.

Tízgólos siker, fantasztikus szurkolók

Magabiztos hazai győzelemmel kezdte az új bajnoki szezont az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata.

Hivatalos a Magyar Kupa Négyes Döntők időpontja

Az FTC-Telekom Waterpolo női és férfi csapata is küzdhet a trófea megnyeréséért a Magyar Kupában.

Belépési rend a hazai mérkőzéseinkre

Az előírásokat betartva kilátogathatnak a szurkolók az FTC-Telekom Waterpolo hazai rendezésű mérkőzéseire.

Online-edzés és újrakezdés

A bajnoki rajt előtt beszélgettünk az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzőjével, Varga Zsolttal – INTERJÚ!

Kedvezmény korábbi bérleteseknek! Indul az értékesítés

Támogasd a bérlet megvásárlásával az FTC Vízilabda Szakosztályát. Cserébe ajándékot és kedvezményt adunk.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most