2019. november 3.
Itthon a Szuperkupa-győztes csapat!
Férfi vízilabdázóink tegnap este még óriási csatát nyertek meg, ma délután már a szurkolókkal ünnepeltek.

Mint arról beszámoltunk, férfi vízilabdacsapatunk hatalmas csatában 14-11-re legyőzte a Marseille-t az Európai Szuperkupa döntőjében, így megvédte címét. A csapat vasárnap kora délután érkezett haza Franciaországból, az FTC-MVM Sportközpontban pedig néhány szurkolónk fogadta a hősöket.

„Sem csapat, sem pedig edző életében nagyon ritkán jön el ez a lehetőség. Három próbálkozásból kettőt megnyertünk, idén talán mi voltunk az esélyesebbek. A tavalyi finálé is nagyon nehéz volt, de a mostani mentálisan és pszichésen sokkal többet kivett belőlünk. Azzal tisztában voltunk, hogy a Marseille hazai medencében teljesen más, mint volt két hete itthon, amikor egy könnyebb mérkőzésen nyertünk. Ugyanakkor mindenkinek megvolt a kellő motivációja, hogy újra elhódítsuk a kupát” – kezdte vezetőedzőnk, Varga Zsolt.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, amelyen nem játszottunk a legjobban. A Marseille jól kezdett, mi védekezésben nem koncentráltunk eléggé, ezért sok gólt kaptunk. Mégis felálltunk a nagy hátrányból, megmutattuk, hogy minőségi, szép játékot is tudunk játszani és nagyon elégedettek vagyunk, hogy végül nyertünk. Ez a trófea igazán különleges számomra, hiszen ez még hiányzott a gyűjteményemből, ráadásul ez az első, amelyet a Ferencvárossal nyertem és nagyon büszke és boldog vagyok, hogy ez együtt sikerült” – tette hozzá a világklasszis formában játszó és öt gólt szerző Giannis Fountoulis.

„Nem szokás, hogy az Európai Szuperkupát megvédi egy csapat és ez eddig összesen csak három csapatnak sikerült, ez pedig mindig nehéz. A Marseille otthon nagyon erős csapat, mi mégis hárommal nyertünk. Az már más kérdés, hogy nagyon kalandos úton szereztük meg a trófeát. A szünetre 8-4-es hátránnyal mentünk és akkor Madaras Norbert azt mondta nekem, hogy ha mi lőjük az első gólt, akkor megfordítjuk az állást. Szerencsére mi lőttük és utána minden jól alakult. Ez is megmutatta a csapat erejét, hogy idegenben, mínusz négyről így felállni talán a Fradin kívül senkinek sem sikerült volna. Elszánt együttesről van szó és látható volt, hogy a Fradi-szív már azokban is dobog, mint, az öt gólt szerző Giannis Fountoulis, aki csak néhány hónapja van itt. Eddig is tudtuk, hogy világklasszis, de szombat este végképp megérkezett a csapatba” – mondta Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke.

Cikkajánló

Az FTC edzője lesz a világ egyik legsikeresebb pólósa

Visszatér a Népligetbe korábbi vízilabdázónk Slobodan Nikic, aki az FTC utánpótlásában kapott csapatot.

Vízilabda toborzó a Fradiban

Pólózz a Fradiban a bajnokok között! Jelentkezz most, ha Te is szeretnél a hozzánk tartozni.

Kilenc Fradi-pólós a válogatott összetartáson

Bár nem lesz nyáron világesemény, de közös edzésekkel készül a kibővített Eb-győztes válogatottunk.

Gór-Nagy Miklós külgazdasági attasé lesz New Yorkban

Az FTC-Telekom Waterpolo csapatából tavaly visszavonuló klasszist igazán megtisztelő feladatra kérték fel.

Törölték a bajnokságot! - hivatalos

A címvédő FTC közleményben reagál az MVLSZ döntésére, mely szerint véget ért a 2019/20-as bajnoki szezon.

„További egy évre mi vagyunk a címvédők!”

Az FTC-Telekom Waterpolo edzője, Varga Zsolt és kapitánya, Varga Dénes nyilatkozott a törölt BL-szezonról.

Törölték a Bajnokok Ligája idei szezonját!

Vége a 2019/20-as szezonnak, idén már nem védheti meg címét a BL-ben az FTC-Telekom Waterpolo csapata.

A Fradi egyik legsikeresebb sportolójának titka

Tartalmas kisfilmünkben Kárpáti Györggyel, legendás sportolónkkal foglalkozunk – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most