2021. június 5.
Nem sikerült a címvédés, ezüstérmesek lettünk a BL-ben
Férfi vízilabdacsapatunk 9-6-ra kikapott a Pro Reccótól a BL-döntőben, Belgrádban.

Ahogy megírtuk, férfi vízilabdacsapatunk heroikus küzdelemben, 14-12-re megverte az olasz Bresciát a Bajnokok Ligája elődöntőjében, és a fináléban egy másik olasz sztárcsapat, a Pro Recco következhetett. A 33-szoros olasz bajnok és nyolcszoros BL-győztes - ezzel a sorozat legsikeresebb csapata- ellenfelünk az elődöntőjében a spanyol Barcelonetát múlta felül 12-10-re. A mieink az elmúlt években háromszor is megmérkőztek a Pro Reccóval, ám egy döntetlen mellett kétszer is alul maradtunk velük szemben. Jobb időzítés nem is lehetett volna adott a visszavágáshoz, mint egy Bajnokok Ligája-döntő, Belgrádban. Azonban már a mérkőzés előtt hátrányba kerültünk, mivel Sedlmayer Tamást a Brescia elleni mérkőzés után eltiltották víz feletti ütésért, és mindennek a tetejébe másik játékost se lehetett a helyére behívni, vagyis összesen 12 játékos állhatott Varga Zsolt rendelkezésére. Azonban reménykedhettünk benne, hogy az a bizonyos Fradi-szív a nehéz pillanatokban, ezúttal Belgrádban, újra megdobban majd, és a meccs végén, 2019 után, megvédve BL-címünket, újra Európa trónjára ülhetünk - a 2019/2020-as szezont a koronavírus-járvány miatt törölték-.

I. negyed

Az első ráúszást a fehér sapkában játszó Pro Recco hozta el. Az olaszok rögtön emberelőnybe kerültek, ám Vogel Soma védeni tudott. A zöldsapkás Fradi is eljutott az olasz kapuhoz, ám Giannis Fountoulis lövését védeni tudta a Recco kapusa. Megvoltak tehát az első pengeváltások, gól azonban nem született ezekből. Végül Dusan Mandic góljával előnybe került ellenfelünk, ám rögtön egyenlítettünk is Nicolas Constantin-Bicari találatával (1-1). Egy jól kivédekezett emberhátrány után Vigvári Vendel is feliratkozott a gólszerzőink közé (1-2). Ezt követően az olaszok ismét betaláltak Pietro Figloli révén, emberelőnyből, és sajnos amíg mi nem éltünk a kettős emberelőnnyel, addig a 37 éves Figoli újra betalált a másik oldalon (3-2). A Recco horvát válogatott kapusa, Marko Bijacs több nagy védéssel keserítette meg az életünket, míg Vogel Soma ziccert védett az első negyed végén, amit 3-2-re megnyert a Pro Recco.

II. negyed

Ezúttal is a nyolszoros BL-győztes hozta el a labdát, ám az első támadásukat sikerült megakasztanunk. Figloli kiállítása után Vigvári lőtte be kegyetlenül  a harmadik Fradi-gólt (3-3). Aaron John Younger azonban gyorsan újra vezetéshez juttatta az olaszokat Vigvári kiállítása után (4-3). Közel járt ellenfelünk a kétgólos előnyhöz, ám Vogel a legjobbkor mutatta be a harmadik védését a meccsen, míg Francesco Di Fulvio kiállítása után Vámos Márton lőtt gyönyörű gólt a szélről(4-4). A másik oldalon az imént még kiállított Di Fulvio góllal tette jóvá hibáját, labdája épphogy, de átcsorgott a gólvonalunkon (5-4), ám Nikola Jaksic tett róla, hogy a Recco ne lógjon meg (5-5). Egy perccel a nagyszünet előtt Vogel óriásit mentett, és elszedte a labdát Aicarditól, majd pár másodperccel később Di Fulvio próbálkozását is védte kapusunk, így két negyed után 5-5 állt az eredményjelzőn. Beszédes adat, hogy 10-10 kiállítást osztottak ki a játékvezetők a találkozó feléig.

III. negyed

Ismét a Recco vezethette az első akciót, és sajnos Fountoulis kipontozódott, megkaptuk a 11. emberhátrányt, amit egy szerencsés góllal Gonzalo Echenique ki is használt (6-5). Nem sokkal később Echenique hatalmas góllal növelte először kétgólosra a Recco előnyét (7-5). Sajnos a kétes labdák, mindig úgy pattantak, hogy azok inkább az ellenfelünknek kedvezzenek, Varga Zsolt ki is kérte az idejét. Azonban továbbra sem állt mellénk a szerencse, az olasz blokk a kapufára tolta a kísérletünket igaz, Vogelen sem múlt semmi, aki ismét nagyot védett. A támadásaink továbbra is akadoztak, Zalánki lövése sem talált utat a hálóba, így még mindig gól nélkül álltunk a harmadik negyedben. Még a a dudaszó előtt Vogel védett egy nagyot, így kétgólos hátrányból várhattuk a záró nyolc percet.

IV. negyed

Ugyan a Recco 4-0-ra megnyerte a ráúszást, ám a záró felvonásban sem mentek vele semmire. A másik oldalon rögtön megvolt az esélyünk a zárkózásra, ám Vigvári - igaz kapott egy nagy pofont - csak a kapu oldalát találta el. Öt perccel a döntő vége előtt az olaszok szoros emberfogásra váltottak, és Zalánki lövését Bijacs megfogta. Az ellentámadásból Mandic meglőtte csapata nyolcadik gólját, és ezzel már hárommal ment a Recco négy és fél perccel a meccs vége előtt sőt, Di Fulvio úgy tűnt, végleg lezárta a döntőt (9-5). A 16 perces gólcsendünket Bicari csavargólja törte meg (9-6). Két perccel később az utolsó szalmaszálat ragadtuk meg Mandic kiállítása után, ám Vámos lövése kimaradt és a kipattanó sem hozzánk került. Varga Zsolt kikérte a második idejét is 01.15-el a találkozó vége előtt. Vámos még büntetőhöz jutott, ám Bijacs ezt is kivédte, ezzel a Pro Recco 9-6-ra megnyerte a döntőt. Ám a Fradi így is büszke lehet magára, hiszen a járványtól és a sérülésektől is terhelt csapatunk kiválóan küzdött és lett Európa második legjobb csapata.

Egy ilyen nehéz szezon után az ezüst is szépen csillog

FÉRFI VÍZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL8, BELGRÁD
DÖNTŐ
PRO RECCO (olasz) - FTC-Telekom Waterpolo 9-6 (3-2, 2-3, 2-0, 2-1)
Gólszerzőink: Constantin-Bicari 2, Vigvári 2, Vámos, Jaksic

Cikkajánló

Három fradista is ott van az Eb-re készülő csapatban

Az U15-ös férfi vízilabda-válogatott három fradistával, Budvában vesz részt egy nemzetközi tornán.

Sztárcsapat is vár a fradistákra az olimpia előtt

A magyar férfi vízilabda-válogatott hat fradistával a soraiban megkezdte a felkészülést az olimpiára - VIDEÓ!

Megvan a Fradi jövő évi kerete! BL-győztes is érkezik

Új és távozó játékosokat jelentett be az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata – VIDEÓ!

Fantasztikus siker! BL-címvédés kapujában a Fradi!

Az FTC-Telekom Waterpolo 14-12-re legyőzte a Bresciát, így szombaton a Pro Recco ellen BL-döntőt játszik.

Legyőztük a Marseille-t, pénteken a döntőért játszunk

Férfi vízilabdázóink 14-6-os sikert arattak és bejutottak a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé.

Elhunyt egykori bajnok pólósunk, Molnár Róbert

Az FTC vízilabdacsapatának egykori bajnok és kupagyőztes játékosa tragikus hirtelenséggel távozott közülünk.

A Fradi ifi pólósainak sikere, és ami mögötte van

Riport az FTC pólós utánpótlásáról, a jelen sikereiről, a tervekről és az előttünk álló változásokról – VIDEÓ!

A fejlődés útján az utánpótlás; Szűcs Levente érkezett

Remek szezont zárt vízilabda utánpótlásunk, ahol új edzőkkel folytatódik a munka Nyéki Balázs irányításával.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most