2022. június 3.
Nem sikerült, a Pro Recco jutott be a BL-döntőbe
A bronzéremért játszhat szombaton az FTC-Telekom Waterpolo.

Magyar bajnok és kupagyőztes férfi vízilabdacsapatunk, az FTC-Telekom Waterpolo a csütörtöki, Jug Dubrovnik elleni, 14-13-ra megnyert mérkőzés után péntek este a Pro Recco elleni elődöntővel folytatta szereplését a Bajnokok Ligája belgrádi rendezésű nyolcasdöntőjében. Az már a fináléba jutásért rendezett meccs előtt eldőlt, hogy a győztes a házigazda Novi Belgrád ellen játszhat majd az aranyért.

Első negyed

A legelső ráúszásnál a Pro Recco szerezte meg a labdát. Az olaszoké volt az első gólszerzési lehetőség is, 40 másodpercnél azonban Vogel Soma védésének köszönhetően maradt a 0-0. Sajnos nem sokáig, 5 perc 21 másodperccel a negyed vége előtt ugyanis Benjamin Hallock révén megszerezte a vezetést a Pro Recco.

Erre féltávnál érkezett a válasz, 4 perc volt hátra, amikor Nemanja Ubovic góljával egyenlítettünk (1-1). Hamarosan Daniil Merkulov blokkról bepattanó lövése is utat talált a hálóba, így a hajrához közeledvén 2-1-re vezettünk, ezt követően Vogel Soma fontos védéssel őrizte meg a fórt. Az állás később már nem változott.

Eleinte még volt ok az örömre

Második negyed

A játékszert másodszor is a Pro Recco vette magához, Varga Dénes viszont blokkolta az olasz csapat támadását. Az ellentámadás nem sikerült, a következő Recco-lövést viszont kettős emberelőnyben is sikerült kivédekezni! A második negyed feléhez érve még mindig nem láthattak gólt a nézők (ez a tény inkább az FTC-t dícsérte), 3 perc 52-vel a vége előtt azonban Aleksandar Ivovic megtörte a gólcsendet – felzárkózott a Pro Recco (2-2).

Gyors gólváltás következett: Fekete Gergő közelről szerzett találatával az FTC-Telekom Waterpolo vezetett 3-2-re, majd Gonzalo Echenique is eredményes tudott lenni (3-3). Alig két perc volt hátra, amikor Ivovic megszerezte önmaga második, csapata negyedik gólját, ezzel újra a Recco vette át a vezetést (4-3). Merkulov által erre is volt válaszunk (4-4). A végszó Zalánki Gergőé volt, 18 másodperccel az első félidő befejezése előtt az olaszok magyarja ötösből vette be Vogel Soma kapuját, kialakítva az első játékrész 5-4-es végeredményét.

 

Harmadik negyed

Harmadjára is a Recco vezethette az első támadást, ám hamar a zöldsapkás Fradié lett a labda. Két és fél perc után mégis az ellenfél volt eredményes, Luka Loncar gólja egyben azt is jelentette, hogy először húzott el két góllal a Pro Recco (6-4). Három és féllel a vége előtt Giacomo Cannella 7-4-re alakította az állást, eggyel később pedig Aaron Younger 8-4-re, így nem nagyon volt mit tenni, Varga Zsolt időt kért.

A rövid szünet után az addig gólképtelen Ferencváros gólcsendjét Vámos Márton törte meg (8-5), mindez azonban sokat nem segített, tekintve, hogy a fordulást követően Hallock visszaállította a négygólos differenciát. Az utolsó nyolc percnek 9-5-ös hátrányban mehettünk neki.

Három negyed után nehéz helyzetben volt az FTC

 

Negyedik negyed

A negyedik negyed is úgy kezdődött, mint a korábbiak, a Pro Reccoé lett a labda. Viszonylag sokáig tartotta magát a gól nélküli állás, 3 perc 13 másodperccel a vége előtt azonban Francesco di Fulvio eldöntött mindent: 10-5-re vezetett a Bajnokok Ligája címvédője. A legvégén még Vogel Soma ziccert fogott, Varga Dénes és Vámos Márton pedig betalált, ám mindez a tényen már nem változtatott. Az elfáradt együttes benyomását keltő FTC-Telekom Waterpolo 10-7-re kikapott, így a BL előző két kiírásával ellentétben nem jutott be a fináléba. Helyette a bronzmeccsen szerepelhet majd szombaton 17.00-tól a Brescia ellen.

Vezetőedzőnk, Varga Zsolt értékelése: 

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája

Elődöntő

Pro Recco (olasz)–FTC-Telekom Waterpolo 10-7 (1-2, 4-2, 4-1, 1-2)

Az FTC gólszerzői: Merkulov, Vámos 2-2, Ubovic, Fekete, Varga D. 1-1

Cikkajánló

„Játszottunk magunkért, egymásért, a szurkolókért”

A hetedik hely megszerzése után Varga Dénes és Nagy Ádám értékelt - VIDEÓ!

Montenegró legyőzésével a 7. helyen zártuk a vb-t

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-6-ra győzte le Montenegrót a hetedik helyért vívott harcban.

„Ilyenkor én is magamba nézek, mert ez nem tetszik”

Az USA elleni vb-meccs után Varga Dénes értékelt a FradiMédia kamerája előtt.

Ötméteresdráma, a 7. helyért játszhatunk a vb-n

Hullámzó meccsen az élesebb Egyesült Államok játszhat az 5. helyért.

„Ismertem őket, Soma meg engem, ki is védte a lövésem”

Fradisták egymás ellen, azaz magyar-olasz pólórangadó, amelyből az olasz Damonte jött ki győztesen - VIDEÓ

Vereség a Vb-negyeddöntőben

Helyenként kapkodó, türelmetlen játékkal sajnos csak az 5. helyért folytathatja férfiválogatottunk.

Veretlenül csoportelső a magyar válogatott

Bizonytalan kezdés után látványos játékkal győzelem Georgia ellen. A csoportelsőségért jár a plusz pihenőnap.

Pazar szezon, nyaralás, festés – videó

Varga Zsolttal a duplázásról, a szezon nehéz pillanatairól és a feltöltődésről is beszélgettünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most