2019. december 3.
Rangadó a jótékonyság jegyében
2019 utolsó hazai meccsére készül az FTC-Telekom Waterpolo, amely a Horvát Kupa-győztest fogadja szerda este.

Egy magyar-horvát vízilabda meccs mindig nagy csatákat szokott hozni, elég csak az elmúlt néhány év összecsapásaira gondolni, amelyekre rendre a végjátékban került sor. 2017-ben a margitszigeti világbajnokság döntőjét vívta ez a két válogatott, sajnos azonban Horvátország örülhetett. 2018-ban szintén Budapesten, de már a Duna Arénában rendezett Világliga Szuperdöntőjében a legjobb négy közé jutásért játszottunk ellenük és nyertünk büntetők után. 2019 tavaszán ismét a magyarok győztek, de már egy fináléban, ráadásul Zágrábban sikerült elhódítani az Európa Kupa aranyérmet. Legutóbb pedig a világbajnokság bronzmeccsén találkoztunk velük Dél-Koreában, ahol végül a horvátok állhattak fel a dobogóra.

Ugyan most nem válogatott, hanem klubmeccset rendeznek a Császár-Komjádi Sportuszodában, de érdemes lesz kilátogatni az FTC-Mladost Zagreb Bajnokok Ligája rangadóra. Szerda esti ellenfelünkről ITT írtunk bővebben. A hétszeres BL-győztes zágrábiak önbizalommal telve érkeznek Budapestre, hiszen a Pro Recco ellen drámai körülmények között értek el döntetlen, két hete pedig megnyerték a Horvát Kupát nagy riválisukkal szemben. A Fradi vezetőedzője, Varga Zsolt is az olaszok elleni produkciójukat említette meg.

„Láttuk játszani az ellenfelet, kiemelném a Pro Recco elleni mérkőzésüket, amely az egyik legjobb meccsük volt ebben a szezonban, szerintem. Szinte végig irányították a játékot és döntetlent tudtak elérni. Tradicionális horvát vízilabdát játszanak: masszív a védekezésük, két erős centerük van, jó a kapusuk, "össze van rakva" ez a csapat és évről évre erősebbek. Jól ismerjük egymást, nyilván ők is videón elemeznek minket, ráadásul személyes találkozásaink is voltak, például amikor még nem volt meg a BL-főtábla csoportbeosztása, együtt is készültünk.” – mondta vezetőedzőnk.

A LEN a forduló meccsének nevezte ezt a mérkőzést, amelyet az FTC veretlenül vár BL-csoportja éléről, míg a Mladost Zagreb a negyedik helyen áll csupán három ponttal lemaradva a címvédőtől. Ez lesz csapatunk utolsó hazai mérkőzése 2019-ben, úgyhogy reméljük, minél többen jönnek majd ki a 19 órakor kezdődő mérkőzésre, hogy együtt szurkoljunk a Fradinak!

SEGÍTSÜNK EGYÜTT!!!

Két jótékonysági akciót is szeretnénk a meccsre kilátogatók figyelmébe ajánlani. Tavaly nagy sikert aratott a „Hozz magaddal egy Mikuláscsomagot!” kezdeményezésünk, hiszen több száz csomag gyűlt össze. Éppen ezért arra kérünk mindenkit, hogy a Mikulás-nap előtt most se érkezzen üres kézzel. Ezúttal a Kuckó Alapítvány által támogatott gyermekotthon egyikét lepnénk meg szurkolóink segítségével.

Karácsony közeledtével a Green Monsters szervez immár 10-ik alkalommal gyűjtést, idén pedig csatlakozik az FTC BL-győztes férfi csapata is. A szerdai meccsen, a Komjádi uszoda aulájában lesz kihelyezve egy doboz, így mindenki tetszése szerinti összeggel járulhat hozzá a jótékonysági akcióhoz.

A befolyt összegből műszaki cikket, orvosi és egyéb eszközöket szeretnénk vásárolni a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika beteg gyermekei és dolgozói számára.

Fogjunk össze, mutassuk meg, hogy mire képes a Fradi-család!!!

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 6. forduló, 2019.12.04., szerda 19:00

Budapest, Császár-Komjádi Béla Sportuszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO - MLADOST ZAGREB

Kapunyitás: 18:00

Jegy: 1500 Ft

Tv-közvetítés: Duna World / m4sport.hu

Cikkajánló

Fradi-OSC már az elődöntő jegyében

A Vasas legyőzése után alig két nappal folytatódik az erőltetett menet az FTC férfi vízilabdacsapatának.

„Meccsről meccsre készülünk a BL-re”

Nyéki Balázs vezetőedző és a háromgólos Vigvári Vendel értékeltek a Vasas legyőzését követően – VIDEÓ!

Győztes rangadóval őrizzük veretlenségünket

Magabiztos, 15-12-es sikert aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas elleni hazai bajnokin.

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin