2019. november 2.
Sikerül a címvédés az oroszlánbarlangban?
Ma este az Európai Szuperkupáért játszik az FTC-Telekom, amely negyedszer hódíthatja el a rangos trófeát.

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata csütörtök délután indult útnak Marseille-be az Európai Szuperkupa helyszínére, ahová késő este érkezett meg a 15 fős keret és a szakmai stáb, melyet klubunk alelnöke Nyíri Zoltán is elkísért a francia kikötővárosba. Az előbbre hozott utazásnak köszönhetően a teljes pénteki nap a csapat rendelkezésére állt, amit így két edzéssel, videózással és pihenéssel töltöttünk el.

A Fradi 1978, 1980 és 2018 után negyedszer hódíthatja el az Európai Szuperkupát, míg a Marseille az első francia csapat, amely megküzdhet a rangos trófeáért. Csapatunk egyébként már a meccs előtt történelmet írt azzal, hogy egymás után háromszor játszik döntőt. Erről és a kupa történelméről korábbi cikkünkben olvashatnak bővebben.

A HAZAI PÁLYA ELŐNYE

A labdarúgó meccsekről jól ismerhetjük a marseille-i drukkereket, akik igen forró légkört szoktak teremteni a Stade Vélodrome-ba. Persze a város vízilabdacsapatának uszodájába nem férnek be 60 ezren, de az ultrák közül többen is ki szoktak látogatni a pólósok meccseire. Kanadai játékosunk, Nicolas Constantin-Bicari öt évet játszott Marseille-ben, mely alatt négy bajnoki címet és három Francia Kupát nyert a csapattal. Centerünk sokat mesélt a helyi szurkolók fanatizmusáról és azt is megtudta, hogy telt ház lesz szombat este, így borítékolható a remek hangulat.

A két csapat pontosan két hete már a Bajnokok Ligájában is találkozott. Akkor a Fradi magabiztos, 13-7-es győzelmet aratott a Komjádiban. Varga Zsolt azonban felhívta a figyelmet arra, hogy mekkora pluszt jelenthet a francia együttesnek a szurkolótábora, ezért óva intett mindenkit attól, hogy lebecsüljük ellenfelünket. „Ez egy kétarcú csapat. Láttam a mérkőzésüket a Recco ellen, ami egy teljesen más mérkőzés volt. Azt tudni kell, hogy ők otthon egy oroszlánbarlangban játszanak, ezért biztos vagyok benne, hogy más csapattal fogjuk magunkat szembe találni. Persze egy jó alapot adhat a budapesti meccs, de kérdés, hogy mennyire játszották ki az ütőkártyájukat, illetve az is kérdés, hogy mi hogyan tudunk megbirkózni majd az esélyesség terhével.” - mondta vezetőedzőnk.

Szombat este jön tehát az Európai Szuperkupa döntője, ahol összecsap egymással a címvédő és BL-győztes FTC, valamint a francia klubvízilabda történetének első európai kupáját megnyerő Marseille. A mérkőzés 20:30-kor kezdődik és ITT nézhetik élőben.

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin