2019. november 2.
Sikerül a címvédés az oroszlánbarlangban?
Ma este az Európai Szuperkupáért játszik az FTC-Telekom, amely negyedszer hódíthatja el a rangos trófeát.

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata csütörtök délután indult útnak Marseille-be az Európai Szuperkupa helyszínére, ahová késő este érkezett meg a 15 fős keret és a szakmai stáb, melyet klubunk alelnöke Nyíri Zoltán is elkísért a francia kikötővárosba. Az előbbre hozott utazásnak köszönhetően a teljes pénteki nap a csapat rendelkezésére állt, amit így két edzéssel, videózással és pihenéssel töltöttünk el.

A Fradi 1978, 1980 és 2018 után negyedszer hódíthatja el az Európai Szuperkupát, míg a Marseille az első francia csapat, amely megküzdhet a rangos trófeáért. Csapatunk egyébként már a meccs előtt történelmet írt azzal, hogy egymás után háromszor játszik döntőt. Erről és a kupa történelméről korábbi cikkünkben olvashatnak bővebben.

A HAZAI PÁLYA ELŐNYE

A labdarúgó meccsekről jól ismerhetjük a marseille-i drukkereket, akik igen forró légkört szoktak teremteni a Stade Vélodrome-ba. Persze a város vízilabdacsapatának uszodájába nem férnek be 60 ezren, de az ultrák közül többen is ki szoktak látogatni a pólósok meccseire. Kanadai játékosunk, Nicolas Constantin-Bicari öt évet játszott Marseille-ben, mely alatt négy bajnoki címet és három Francia Kupát nyert a csapattal. Centerünk sokat mesélt a helyi szurkolók fanatizmusáról és azt is megtudta, hogy telt ház lesz szombat este, így borítékolható a remek hangulat.

A két csapat pontosan két hete már a Bajnokok Ligájában is találkozott. Akkor a Fradi magabiztos, 13-7-es győzelmet aratott a Komjádiban. Varga Zsolt azonban felhívta a figyelmet arra, hogy mekkora pluszt jelenthet a francia együttesnek a szurkolótábora, ezért óva intett mindenkit attól, hogy lebecsüljük ellenfelünket. „Ez egy kétarcú csapat. Láttam a mérkőzésüket a Recco ellen, ami egy teljesen más mérkőzés volt. Azt tudni kell, hogy ők otthon egy oroszlánbarlangban játszanak, ezért biztos vagyok benne, hogy más csapattal fogjuk magunkat szembe találni. Persze egy jó alapot adhat a budapesti meccs, de kérdés, hogy mennyire játszották ki az ütőkártyájukat, illetve az is kérdés, hogy mi hogyan tudunk megbirkózni majd az esélyesség terhével.” - mondta vezetőedzőnk.

Szombat este jön tehát az Európai Szuperkupa döntője, ahol összecsap egymással a címvédő és BL-győztes FTC, valamint a francia klubvízilabda történetének első európai kupáját megnyerő Marseille. A mérkőzés 20:30-kor kezdődik és ITT nézhetik élőben.

Cikkajánló

Az FTC edzője lesz a világ egyik legsikeresebb pólósa

Visszatér a Népligetbe korábbi vízilabdázónk Slobodan Nikic, aki az FTC utánpótlásában kapott csapatot.

Vízilabda toborzó a Fradiban

Pólózz a Fradiban a bajnokok között! Jelentkezz most, ha Te is szeretnél a hozzánk tartozni.

Kilenc Fradi-pólós a válogatott összetartáson

Bár nem lesz nyáron világesemény, de közös edzésekkel készül a kibővített Eb-győztes válogatottunk.

Gór-Nagy Miklós külgazdasági attasé lesz New Yorkban

Az FTC-Telekom Waterpolo csapatából tavaly visszavonuló klasszist igazán megtisztelő feladatra kérték fel.

Törölték a bajnokságot! - hivatalos

A címvédő FTC közleményben reagál az MVLSZ döntésére, mely szerint véget ért a 2019/20-as bajnoki szezon.

„További egy évre mi vagyunk a címvédők!”

Az FTC-Telekom Waterpolo edzője, Varga Zsolt és kapitánya, Varga Dénes nyilatkozott a törölt BL-szezonról.

Törölték a Bajnokok Ligája idei szezonját!

Vége a 2019/20-as szezonnak, idén már nem védheti meg címét a BL-ben az FTC-Telekom Waterpolo csapata.

A Fradi egyik legsikeresebb sportolójának titka

Tartalmas kisfilmünkben Kárpáti Györggyel, legendás sportolónkkal foglalkozunk – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most