2019. november 2.
Sikerül a címvédés az oroszlánbarlangban?
Ma este az Európai Szuperkupáért játszik az FTC-Telekom, amely negyedszer hódíthatja el a rangos trófeát.

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata csütörtök délután indult útnak Marseille-be az Európai Szuperkupa helyszínére, ahová késő este érkezett meg a 15 fős keret és a szakmai stáb, melyet klubunk alelnöke Nyíri Zoltán is elkísért a francia kikötővárosba. Az előbbre hozott utazásnak köszönhetően a teljes pénteki nap a csapat rendelkezésére állt, amit így két edzéssel, videózással és pihenéssel töltöttünk el.

A Fradi 1978, 1980 és 2018 után negyedszer hódíthatja el az Európai Szuperkupát, míg a Marseille az első francia csapat, amely megküzdhet a rangos trófeáért. Csapatunk egyébként már a meccs előtt történelmet írt azzal, hogy egymás után háromszor játszik döntőt. Erről és a kupa történelméről korábbi cikkünkben olvashatnak bővebben.

A HAZAI PÁLYA ELŐNYE

A labdarúgó meccsekről jól ismerhetjük a marseille-i drukkereket, akik igen forró légkört szoktak teremteni a Stade Vélodrome-ba. Persze a város vízilabdacsapatának uszodájába nem férnek be 60 ezren, de az ultrák közül többen is ki szoktak látogatni a pólósok meccseire. Kanadai játékosunk, Nicolas Constantin-Bicari öt évet játszott Marseille-ben, mely alatt négy bajnoki címet és három Francia Kupát nyert a csapattal. Centerünk sokat mesélt a helyi szurkolók fanatizmusáról és azt is megtudta, hogy telt ház lesz szombat este, így borítékolható a remek hangulat.

A két csapat pontosan két hete már a Bajnokok Ligájában is találkozott. Akkor a Fradi magabiztos, 13-7-es győzelmet aratott a Komjádiban. Varga Zsolt azonban felhívta a figyelmet arra, hogy mekkora pluszt jelenthet a francia együttesnek a szurkolótábora, ezért óva intett mindenkit attól, hogy lebecsüljük ellenfelünket. „Ez egy kétarcú csapat. Láttam a mérkőzésüket a Recco ellen, ami egy teljesen más mérkőzés volt. Azt tudni kell, hogy ők otthon egy oroszlánbarlangban játszanak, ezért biztos vagyok benne, hogy más csapattal fogjuk magunkat szembe találni. Persze egy jó alapot adhat a budapesti meccs, de kérdés, hogy mennyire játszották ki az ütőkártyájukat, illetve az is kérdés, hogy mi hogyan tudunk megbirkózni majd az esélyesség terhével.” - mondta vezetőedzőnk.

Szombat este jön tehát az Európai Szuperkupa döntője, ahol összecsap egymással a címvédő és BL-győztes FTC, valamint a francia klubvízilabda történetének első európai kupáját megnyerő Marseille. A mérkőzés 20:30-kor kezdődik és ITT nézhetik élőben.

Cikkajánló

Esélyt sem adtunk a Szolnoknak

Tizenegy góllal nyert az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a nagy rivális otthonában és őrzi veretlenségét.

Egy Szolnok-FTC mindig rangadó

Újabb idegenbeli mérkőzés vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára, amely nagy riválisához látogat.

Látvány és cukiság – klasszisunkat így még nem fotózták

Bajnokok Ligája-győztes játékosunknak egy „tengeralattjáró” felé is úsznia kellett… – VIDEÓ!

Szavazzunk! Legyen FTC-játékos 2019 legjobbja

Varga Dénesre, Vámos Mártonra és Aaron Youngerre is lehet szavazni a Total Waterpolo versenyében.

Győzelemmel emlékeztünk legendánkra

A vasárnap elhunyt Szívós István emléke előtt adózva magabiztos sikert aratott a magyar válogatott.

„A Pista”, aki miatt a vízilabda szabályait is átírták

Gerendás Györggyel emlékeztünk vissza a vasárnap elhunyt Szívós Istvánra.

Elhunyt Szívós István

Elhunyt az olimpiai bajnok Szívós István, az FTC egykori játékosa, edzője, elnöke és szakosztályvezetője.

Jó kezdés után fontos BL-győzelem idegenben

Grúziai sikerével megőrizte BL-veretlenségét az FTC-Telekom Waterpolo, amely továbbra is első csoportjában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most