2023. november 13.
Vogel Somára szavazhatunk!
A Total Waterpolo 2023-as versenyében az év álomcsapatába is bekerülhet az FTC-Telekom kapusa.

Ismét elindította nagyszabású szavazását a Total Waterpolo nevű nemzetközi szakportál, amely 2017 óta minden év végén keresi az adott esztendő legjobb női és férfi vízilabdázóját (Total Player). A győzteseket a szakmai zsűri, az újságírók és a szurkolók összesített voksai alapján hirdetik ki. A 2023-ban nyújtott teljesítményük alapján 5-5 játékost kell megnevezniük nemenként a világszerte felkért szakembereknek, játékosoknak és vízilabdás hírportál szerkesztőinek. A listán szereplő játékosok helyezésük után 5, 4, 3, 2, 1 pontot kapnak.

ITT SZAVAZHATUNK VOGEL SOMÁRA!

A versenyben nagyon nagy hangsúlyt kap a szurkolók véleménye, ugyanis a közönségszavazat első öt helyezettje 25, 20, 15, 10 és 5 ponttal lesz gazdagabb. A Total Waterpolo által elkészített listán ott van a hölgyeknél Keszthelyi-Nagy Rita, míg a férfiaknál Vogel Soma. Az FTC-Telekom kapusa volt a fukuokai világbajnokság egyik hőse, aki a görögök elleni döntő hajrájában kritikus pillanatban mutatott be emberfeletti védést, majd az ötméterespárbajban négy lövést is hárított. Saját nevelésű játékosunk bekerülhet az év álomcsapatába is.

2019-BEN VARGA DÉNES LETT AZ ÉV LEGJOBBJA

Csapatkapitányunk is kiérdemelte már a rangos elismerést, hiszen négy éve Varga Dénes világklasszis teljesítménnyel vezette a Fradit a klub történetének első Bajnokok Ligája-győzelméig. A koronavírus-járvány sújtotta 2020-as évben minden idők legjobb vízilabdázóját kereste a Total Waterpolo, végül Benedek Tibor kapta a legtöbb szavazatot, az álomcsapatba pedig bekerült csapatkapitányunk is. 2021-ben Dusan Mandics vehette át a díjat Dumitól, hiszen az immár a zöld-fehéreket erősítő szerb klasszis abban az évben BL-t nyert a Pro Reccóval, majd Tokióban olimpiai bajnok lett válogatottjával.

A hagyományoknak megfelelően a korábbi díjazottakat is felkérték a szervezők, így a 2019-es győztes Varga Dénes is szavazhatott, és elmondhatta véleményét. Az FTC csapatkapitánya Zalánki Gergőt tette az első, míg Vogel Somát a harmadik helyre, utóbbit a következő indoklással. „Bár nem mindig kiegyensúlyozott a teljesítménye, Vogelnek az az ereje, hogy a legkritikusabb pillanatokban tudja megcsillogtatni tehetségét és mentális stabilitását.”

VARGA DÉNES JELÖLTJEI:

1. Zalánki Gergő (Magyarország / Pro Recco)

2. Alvaro Granados (Spanyolország / Novi Beograd)

3. Vogel Soma (Magyarország / FTC)

4. Felipe Perrone (Spanyolország / Barceloneta)

5. Ben Hallock (Amerikai Egyesült Államok / Pro Recco)

(Dusan Mandics szavazatait még nem hozták nyilvánosságra)

A 2022-es vb-győztes spanyol válogatott szövetségi kapitánya Jansik Szilárdot rakta a negyedik helyre, David Martin pedig így látja a Fradi játékosát: „Jansik egy igazi csapatjátékos, aki megtestesíti a magyar válogatott szellemiségét. Belead mindent minden egyes mérkőzésen.” A szerb válogatott szövetségi kapitányának listáján is szerepel egy Fradi-kötődésű vb-győztes (5. hely). Varga Dénest a sportág történetének egyik legjobb játékosának tartja Uros Stevanovics.

Visszatérve még a korábbi évek végeredményére, 2022-ben Jansik Szilárd a szurkolói szavazatok alapján a negyedik összességében pedig a hatodik helyen zárt, így a spliti Európa-bajnokság legértékesebb játékosának választott válogatott csapatkapitány bekerült az esztendő álomcsapatába is.

ÚJRA MAGYAR JÁTÉKOS NYERHET

Az eddig nyilvánosságra hozott szavazatok alapján megállapítható, hogy a Pro Recco magyar világbajnoka, Zalánki Gergő utcahosszal vezet a versenyben. Többen is az első helyre tették korábbi játékosunkat, aki amellett, hogy sorozatban másodszor lett BL-győztes az olasz sztárcsapattal, a fukuokai vb legértékesebb férfi vízilabdázójának is megválasztották.

Cikkajánló

Tíz FTC-játékossal készül a magyar válogatott

Kijelölte 27 fős bő keretét Varga Zsolt szövetségi kapitány a 2024-es Európa-bajnokságra és világbajnokságra.

Világklasszisunk egyből rávágta, mi volt a siker kulcsa

Dusan Mandics parádézott a Vasas elleni rangadón, míg Nyéki Balázs mérges volt, de nem a játékosaira - VIDEÓ

Mandics vezérletével legyőztük a Vasast

A kupadöntő után a bajnokságban is nyert legfőbb hazai riválisa ellen az FTC-Telekom Waterpolo.

Jön a bajnokság csúcsrangadója

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas vendégeként játszik vasárnap a Császár-Komjádi Sportuszodában.

Jansik Szilárd: „Így kell tovább mennünk”

Magyar válogatott klasszisunk elégedetten értékelte a Crvena zvezda elleni kiütéses BL-sikert – VIDEÓ!

Megvan a csoportelsőség!

Az FTC-Telekom férfi csapata behozhatatlan előnyre tett szert a Crvena Zvezda elleni győzelemmel a Bl-ben.

A csoportelsőségért játszunk a BL-ben

A már biztos továbbjutó férfi pólósaink az év utolsó hazai mérkőzését játszák a Crvena Zvezda ellen.
...

Az utolsó másodpercben nyertünk

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata Szolnokon őrizte meg az idei szezon hibátlan mérlegét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin