2019. július 24.
A bronzéremért Ausztrália ellen játszhatunk
Nem jött össze a bravúr Spanyolország ellen, 16-10-re kikapott válogattunk a vb-elődöntőben.

A magyar női vízilabda-válogatott az Olaszország elleni hősies győzelem után Spanyolországgal játszott a Kvangdzsuban megrendezett világbajnokság elődöntőjében. A spanyolok Hollandiát verték meg a legjobb nyolc között 12-8-ra. Azt már tudtuk, hogy Egyesült Államok csapata fogja várni a győztest, miután 7-2-re nyertek Ausztrália ellen.

Az első negyedben mindkét oldalon gondok akadtak a védelmekkel, lyukasak voltak a blokkok, ennek köszönhetően potyogtak a gólok a két csapat részéről. A spanyoloktól Roser Tarragó fogott ki nagy napot, aki már az első játékrészben három találatig jutott. Gangl Edina minden lövésen rajta volt, de rendre bepattant a kezéről a labda a kapunkba. Leimeter Dórának köszönhettük, hogy meccsben tudtunk maradni, ő szerezte az első találatunkat, majd a negyed utolsó másodpercében is betalált, így 5-3-ra felzárkóztunk.

A második nyolc perc hasonlóan alakult, mint az előző: ellenfelünk szinte minden támadását góllal fejezte be, míg a mieink próbáltak felzárkózni – kevés sikerrel. Bíró Attila bevállalt egy kapuscserét, Magyari Alda váltotta Ganglt, ám neki sem sikerült megállítania a távoli lövéseket. Már négy góllal is meglépett a spanyol együttes (10-6), de a félidő végén Gyöngyössy Anikó centermunkájának és Gurisatti Gréta megúszásának hála ismét két gólra zárkóztunk fel, így tovább élt a remény a döntőbe jutásra. Hihetetlen félidei eredmény, máskor négy negyed alatt nem esik ennyi gól: 10-8.

Új félidő, új esélyek, a ráúszást mi nyertük, és hatalmas lehetőségünk nyílt arra, hogy egy gólra feljöjjünk. A nagy helyzetünk kimaradt, ellenben Judith Forca a másik oldalon háromszor is betalált, mellette Bea Ortiz is belőtt egyet a visszacserélt Gangl Edina kapujába, így ötgólosra nőtt a spanyol fór. (14-9)

Ismét sikerült elhoznunk a ráúszást, de mégsem Bíró Attila csapata tudta megszerezni az első gólt. A magyar lányok teljesen elfáradtak az utolsó percekre, ezt ki is használta az ellenfél, és már hét góllal is megléptek tőlünk (16-9). A mérkőzésen legeredményesebb játékosunk, Leimeter Dóra állította be a végeredményt. 16-10-re nyert, és döntőbe jutott Miki Oca spanyol válogatottja.

Ami az olaszok ellen megvolt - masszív védelem -, az ma nagyon hiányzott a játékunkból, ráadásul sok labdát adtunk el, ezt megbosszulták a szinte hiba nélkül játszó spanyolok. Zsinórban nyolcadik alkalommal szenvedtünk vereséget Spanyolországtól nagy tornán, viszont nem ért véget a világbajnokság számunkra. Pénteken a bronzéremért szállunk medencébe Ausztrália ellen.

18. FINA VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU

NŐI VÍZILABDA, Elődöntő

Spanyolország–Magyarország 16–10 (5–3, 5–5, 4–1, 2–1)

Gólszerzőink: Leimeter 4, Gurisatti 2,  Keszthelyi 2, Parkes, Gyöngyössy

 

Az elődöntő másik meccse:

Egyesült Államok–Ausztrália 7-2

"
"
Cikkajánló

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fiatalokkal a csapatban nyertünk a Népligetben

18-7-es magabiztos győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata a Szeged elleni bajnokin.

Kezdődik az alapszakasz hajrája

Szerda este a Szegedet fogadja a Népligetben az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Vereség az UVSE ellen

Női vízilabdacsapatunk 15-9-re kikapott az UVSE vendégeként.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin