2019. november 15.
Illés: „Ilyen meccsekért érdemes keményen edzeni.”
Derbi után és rangadó előtt beszélgettünk az FTC-Telekom Waterpolo játékosával, aki öt gólt lőtt az UVSE-nek.

Fantasztikus játékkal 12-12-es döntetlent ért el az FTC-Telekom Waterpolo női csapata az UVSE ellen a Népligeti uszodában. A veretlenség megtartása mellett arra is büszkék lehetettek a mieink, hogy megszakították a címvédő három éves győzelmi sorozatát az ob I-ben. A csütörtök esti derbi után és a Dunaújváros elleni szombati rangadó előtt beszélgettünk a Fradi játékosával, Illés Annával.

- Gondolom, egy ilyen összecsapás után nehezen ment az elalvás.

- Nekem ilyenkor nem az elalvással van gondom, hanem a reggeli felkeléssel. Amikor csörgött az ébresztő, akkor tudtam volna még aludni, annyira fáradtnak éreztem magam.  

 

- Milyen volt a hangulat az öltözőben?

- Megmondom őszintén nem tudom, mert a sajtótájékoztató miatt később értem az öltözőbe, így többen is elmentek már mire végeztem. A közös csoportunkban beszélgettünk még este és több biztató üzenet is érkezett. Tudjuk, hogy ennél képesek vagyunk jobb játékra is.

 

- Ez jól hangzik, főleg ha azt vesszük, hogy a Magyar Kupa elődöntőben FTC-UVSE meccset rendeznek majd december 7-én a Komjádiban.

- Nem verhetetlen az UVSE! Nagyon örültünk annak, hogy megtörtük a 66 meccses győzelmi sorozatát. Ez önbizalmat adhat a következő mérkőzésre, ráadásul sokat segít majd, hogy van róluk videónk, így ki tudjuk elemezni, hogy hogyan játszanak ellenünk.

 

- A háromgólos előny elvesztése miatt nem csalódás az eredmény? Akár a győzelem is meg lehetett volna.

- Szerintem ott a negyedik negyedben jött ki, hogy az UVSE magja 5-6 éve együtt játszik. A miénk ezzel szemben egy újonnan épülő csapat, aminek ez a harmadik szezonja. Az utolsó pár perc az összeszokottságon múlt. De nézhetjük onnan is, hogy 6-4-re vezettek és ott úgy tűnt, hogy jön a szokásos UVSE meccs, amikor lassan, de biztosan felőrli ellenfelét a címvédő és behúzza a győzelmet. Akkor azonban kénytelenek voltak cserélni és csak 1-2 ember maradt bent a kezdő csapatból. Ezek után sikerült egy 7-2-es periódust produkálnunk.

 

- Négyből négy büntetőt is értékesítettél, az utolsóval pedig fél perccel a vége előtt vezettünk 12-11-re. Mennyire nehéz egy meccsen belül ilyen sokszor odamenni, ráadásul döntő szituációban a válogatott elsőszámú kapusa ellen?

- Nem gondolkodtam azon, hogy mi múlik ezen az ötméteresen. A harmadiknál még ajánlgattam a többieknek, hogy vállalják el, de a negyediknél már egyből úsztam oda. Nem szabad ilyenkor gondolkodni. Az nagy előny volt, hogy nemrég a Magyar Kupában 10 másodperccel a vége előtt lőttem egy büntetőt az Egernek. Marci mondta a meccs után (Benczúr Márton, az UVSE vezetőedzője – a szerk.), hogy már várta, hogy kihagyjak egyet, de mondtam neki, hogy arra várhat.

 

- Nem sok időtök van pihenni, hiszen szombaton Dunaújvárosban játszotok.

- Egészen eddig a hétig biztos mérkőzéseink voltak, amiket hozni kellett, de most egymás után jönnek a rangadók. Tudtuk a szezon elején, hogy mi vár ránk ebben az időszakban, úgyhogy ennek megfelelően készültünk. Azt gondolom, hogy ilyen meccseken öröm játszani, és ilyen meccsekért érdemes keményen edzeni, mert ezek számítanak az ember életében.

 

- Milyen meccsre számítasz tekintve, hogy friss a tapasztalatotok ellenük?

- Biztosan kemény és izgalmas meccs lesz. A Magyar Kupában sokáig vezettünk, majd néhány figyelmetlenségnek köszönhetően 8-6-ra kikaptunk. Örülök, hogy van róluk anyagunk, mert vissza tudjuk nézni a rossz momentumokat. Péntek délután videózunk, szombaton pedig jöhet a meccs idegenben.

Hajrá, Fradi!

NŐI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 8. forduló, 2019.11.16., szombat 17:00

Dunaújváros, Fabó Éva Sportuszoda

DUE-Maarsk Graphics – FTC-Telekom Waterpolo

Tv-közvetítés: Nincs

"
"
Cikkajánló

Máté Zsuzsanna: „Amikorra kell, csúcsformában leszünk.”

Ráhangolódás után keményen készül a budapesti világbajnokságra a női válogatott, a keretben 5 FTC-játékossal.

Edzőként is a maximumra törekszik Tóth-Csabai Dóra

Bajnoki bronzérmes csapatunk kapitánya játékospályafutása után az utánpótlásban is a csúcs felé tart edzőként.

Női póló: öt játékosunk lehet ott a vb-n

Bíró Attila válogatottjában öt ferencvárosi játékos küzdhet meg helyéért az idei nyár csúcseseményére.

Tudásszomj és kalandvágy

Két sikeres év után Vályi Vanda úgy érzi, most jött el az ideje új kultúrát megismernie.

30 személyi hibás meccsen győzelem a görögök ellen

Az 5. helyért játszhat szombaton a válogatott a világliga európai selejtezőjében.

Vízből a partra, de továbbra is aktívan

Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya boldog emlékeket visz magával a Népligetből

„Két rémisztő oka van, amiért idén nem kaptam pirosat”

Női vízilabdacsapatunk vezetőedzője, Gerendás György exkluzív környezetben mesélt az elmúlt szezonról - VIDEÓ

Mozgalmas nyár vár Dömsödi Dalmára

Bajnoki bronzérmes centerünk a felnőttválogatottságra hajt, de addig még több fontos meccsen is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most