2022. szeptember 13.
Két új igazolással végleges női csapatunk kerete
A német és a francia válogatott erősségeivel bővült csapatunk, amely minden kiírásban a döntőt veszi célba.

Mint korábban már hírt adtunk róla, a 2022-23-as bajnoki évadban az FTC Telekom Waterpolo női csapatának játékosa lesz Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Farkas Tamara és Gresó Luca. A bejelentés óta Gurisatti és Leimeter a budapesti világbajnokságon ezüstérmet szerzett, míg a spliti Európa-bajnokságon az ötödik helyen zártak a magyar válogatott tagjaként, ebben a csapatban szerepelt Farkas is.

Az FTC most két újabb olyan játékost tudhat soraiban, akik szintén részt vettek az idén nyáron rendezett világversenyeken, nemzeti csapataik alapemberei voltak:

a német válogatott balkezese, Belén Vosseberg, aki a Spandau 04-től érkezik és a franciák univerzális játékosa, Estelle Millot, aki az Olimpia Nice csapatkapitánya volt, a Ferencvárosban folytatják pályafutásukat.

Belén Vosseberg az Európa-bajnoki csoportmeccsen két távoli akciógóllal vétette észre magát ellenünk, emellett volt egy labdaszerzése is. A franciák elleni, az 5-8. helyért zajlott helyosztón Millot háromszor próbálkozott ellenünk gólszerzéssel, de nem járt sikerrel, ellenben lopott egy labdát és egyszer blokkolt. A magyar válogatott a németeket (26-4) és a franciákat (19-9) is magabiztosan győzte le.

Ez a közelmúlt, a közös jövővel kapcsolatban a női csapat vezetőedzője, Gerendás György így fogalmazott:

- Jobbára gólerős játékosokat igazoltunk idén, ezért két olyan kiegészítő embert kerestünk, akikből kevesebb van a piacon, de jól beilleszthetőek a jövő évi Fradiba. Millot-t kétszer is megnéztük Szegeden a világbajnokság alatt, Franciaország ott játszotta a csoportmeccseit. Meggyőzött minket, hogy úgynevezett vízhordó típusú játékos, aki ugyanannyira tud örülni a gólnak, mint a gólpassznak. A jelenléte kevésbé látványos, de elengedhetetlen, rendkívül hasznos. Vosseberg a német válogatott jelenlegi legjobb játékosa, balkezes, tehát női póló szinten hiányposzton játszik. Tudja, milyen, ha neki kell megoldani egy támadást, a szezon folyamán ez a szerepe biztosan formálódni fog. Mindkét légiós az előttünk álló egy hétben érkezik Budapestre, és csatlakozik a már készülő csapathoz.

Mozgalmas nyáron vannak túl azok a játékosok, akik a Ferencvárosból harcolták ki a kerettagságot; Neszmély Boglárka és Dömsödi Dalma az U19-es Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett válogatottban alkottak maradandót. A felnőtt csapatból Máté Zsuzsanna (aki a 2022-23-as bajnoki évadban a női csapat kapitánya lesz), és a pályafutását Olaszországban (Padova) folytató Vályi Vanda verekedte be magát a budapesti világbajnokságon csodálatos ezüstérmet szerző csapatba, valamint a spliti Európa-bajnokságon ötödik helyen végzett alakulatba. Új igazolásaink közül Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra szintén ott állt a dobogó második fokán a Margitszigeten, de ott voltak Splitben is. Horvátországba utazhatott a felnőtt csapattal Dömsödi Dalma és új erősségünk, Farkas Tamara is. Ők valamennyien pihenőjüket töltik, szeptember 26-án csatlakoznak a felkészüléshez, a keret ekkor válik majd teljessé.

A héten lezajlott a bajnoki alapszakasz sorsolása is, az FTC-Telekom Waterpolo október 15-én játssza első mérkőzését Győrben, a második és a harmadik fordulóban pedig már jön a Dunaújváros és az UVSE. Tehát három hét áll rendelkezésére Gerendás Györgynek és stábjának, hogy éles mérkőzésre hangolja a játékosokat, ami nem sok, de több, mint amennyi az előző szezonban adatott.

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának 2022/2023-as kerete
Kapusok: Gresó Luca, Neszmély Boglárka
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma, Felkai Sára, Farkas Tamara, Gurisatti Gréta, Simon-Illés Anna, Kuna Szonja, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Estelle Millot, Petik Panna, Pőcze Panna, Belén Vosseberg, valamint bajnoki bronzérmes serdülő és ezüstérmes ifjúsági játékosok
Szakmai stáb: Gerendás György (vezetőedző), Fehér András (másodedző), Karácsonyi Vazul (másodedző, technikai vezető), Tóth-Csabai Dóra (szakmai segítő)

"
"
Cikkajánló

Keményen alapozik a magyar női válogatott

Öt FTC-játékossal készül az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra a női vízilabda-válogatott.

Ismét a hajrában nyertünk

Kurucz-Gurisatti gólparádéjával győzött az Ethnikosz ellen női vízilabdacsapatunk az év utolsó BL-mérkőzésén.

BL-rangadóval zárjuk az évet

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata az Ethnikosz Pireuszt látja vendégül szombaton a Népligetben.

Győzelem a BVSC ellen

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata nyerni tudott a bajnokság 9. fordulójában.

A BVSC ellen kezdünk új fejezetet

Az elvesztett Magyar Kupa-döntő után újra a győzelem útjára térne az FTC-Telekom Waterpolo női csapata.

Öt FTC-játékos került be a válogatott keretébe

Huszonhárom játékossal kezdi meg a felkészülést a 2024-es Eb-re és vb-re a magyar női vízilabda-válogatott.

Ez ám a Fradi-sztori! Hármasikrekkel rohamoz csapatunk!

Ismerjék meg a Ditzmann-család történetét, amely nem akármilyen testvérekről szól! - VIDEÓ

Megvan a végső döntés: Lesz Eb!

A férfiak Zágrábban és Dubrovnikban küzdenek majd, női válogatottunk Eindhovenben szerezhet olimpiai kvótát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin