2024. április 24.
A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!
35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

A Balmazújvárosban rendezett MOL Magyar Kupa-elődöntőben szakmai stábunk a Varga Á. - Botka, Abena, Cissé, Civic - Abu Fani, Maiga, Zachariassen - Traoré, Varga B., Marquinhos kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. A debreceni nyolcaddöntő során kiállított, így eltiltását töltő vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics, akárcsak a DVTK ellen, a legjobb nyolc között, ezúttal is a lelátóról követte nyomon az eseményeket. A kispadon ideiglenesen a Nenad Szakics – Leandro de Almeida páros vezette a Ferencvárost.

I. félidő

A találkozót a hazaiak kezdték Bogár játékvezető sípszavára. A pályára klasszikus zöld-fehér szerelésében kifutó, a múlt hét végén bajnoki címet ünneplő együttesünk igyekezett már a mérkőzés elején magához ragadni a kezdeményezést. A mieink első nagy gólszerzési lehetősége Varga Barnabás előtt adódott az ötödik percben. Támadónk életerős lövését Fejér bravúrral hárította. A Nyíregyháza először a 15. percben okozott veszélyt a kapunk előtt: Kovácsréti próbálkozását védte Varga Ádám. Sajnos Kristoffer Zachariassen egy ütközést követően megsérült, és nem tudta folytatni a játékot, a helyére Makreckis érkezett a pályára. A 23. percben ismét helyzetbe került csapatunk: a nemrég becserélt Makreckis húzott el a jobb szélen, a beadását követően Marquinhos emelkedett a legmagasabbra, de fejese a kapu mellé ment. Három perccel később Varga Ádám védett hatalmasat Kovácsréti lövését követően. A 36. percben Gresó lőtt mellé. A meccs első sárga lapos figyelmeztetését Marquinhos kapta a 43. percben. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, de egyik gárdának sem sikerült a kapuba találnia, így 0-0-s döntetlennel mehettek szünetre az együttesek.

II. félidő

Együttesünk cserélt a félidőben: Botka helyére Loncar érkezett a pályára. Az első gólszerzési lehetőség a második játékrészben Traoré előtt adódott, de szélsőnk lövése nem találta el a kaput. Az 51. percben a hazaiak kerültek nagy helyzetbe, de Gresó lövése után Varga Ádám szépen védett. A hazaiak ezt követően szögletből veszélyeztettek, kapusunk a léc alól tolta ki a labdát. Az 57. percben büntetőhöz jutott csapatunk! Varga Barnabással szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. A tizenegyest a sértett végezte el, de a jobb oldalra tartó labdát hárítani tudta Fejér. Abu Fani szögletből célozta meg Fejér kapuját, de a hazaiak hálóőre hárította középpályásunk lövését. A 62. percben Beke próbálkozását védte Varga Ádám. A kihagyott büntetőnk megbosszulta magát: a 68. percben ugyanis megszerezték a vezetést a hazaiak. Kovácsréti lépett ki a védők közül, és a bal alsó sarokba lőtt (1-0). Csapatunk ezt követően kettőzött erővel igyekezett bevenni a hazaiak hálóját. Szakmai stábunk igyekezett cserékkel felfrissíteni a támadójátékot, Szevikjan és Kodro is érkezett a pályára, majd Ramírez is jött.. A 78. percben utóbbi került nagy helyzetbe, de csatárunk lövését védte a hazaiak kapusa. A 85. percben Varga készített le Cissének, aki egy testcsel után megszerezte az egyenlítő találatot (1-1)! Nem kellett sokat várni, hogy a vezetést is megszerezzük, Szevikjan balról, éppen a tizenhatoson kívülről hatalmas gólt szerzett, ezzel összejött a fordítás (1-2)! Kodro előtt adódott ezután lehetőség, de  nem sikerült megszereznie harmadik találatunkat. A másik oldalon Sigér Ákos a hosszabbítás perceiben még megpróbált egyenlíteni, de nem talált kaput, majd Novák fejesét kellett védenie Vargának.

Ezzel pedig eldőlt, hogy két év után újra FTC-Paks találkozót rendeznek a MOL Magyar Kupa döntőjében a Puskás Arénában!

MOL Magyar Kupa, elődöntő

Nyíregyháza-FTC 1-2 (0-0)

Balmazújváros, Városi Stadion, 2200 néző. V.: Bogár

Nyíregyháza: Fejér - Baki, Alaxai, Gengeliczki - Nagy D., Kesztyűs, Farkas, Nagy B. - Gresó (Novák, 73.), Beke, Kovácsréti (Sigér, 77.)
Vezetőedző: Tímár Krisztián

FTC: Varga Á. - Botka (Loncar, 46.), Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 80.) - Abu Fani, Maiga (Szevikjan, 73.), Zachariassen (Makreckis, 16.) - Traoré (Kodro, 73.), Varga B., Marquinhos
Megbízott edző: Nenad Szakics

Sárga lapok: Alaxai (57.), illetve Marquinhos (43.), Abu Fani (64.), Varga B. (79.)

Gólok: Kovácsréti (68.), illetve Cissé (85.), Szevikjan (90.)

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnokhoz méltón kell játszanunk”

Vezetőedzőnk szerint a formát illetően nem szabad kiindulni a DVTK legutóbbi, súlyos vereségéből.

Fradi Shop-kitelepülés a MOL Magyar Kupa-döntőn

Ajándéktárgyakat, FTC 125-ös termékeket és a Bajnokcsapat 35-ös kollekció darabjait is beszerezhetik.

Ferencváros 125: Különleges, születésnapi kollekció

Többek között pólót, zászlót, sálat, telefontokot, kulcstartót és könyvet is vásárolhatnak drukkereink.

„Megható, hogy az én mezem is megőrzésre kerül”

Folytatjuk tízéves hagyományunkat, így két kiemelkedő játékosunk meze is kiállításra kerül a Fradi Múzeumban.

Nagy érdeklődés övezte játékosaink bérletárusítását

Férfi labdarúgócsapatunk tagjai idén is árultak bérleteket a Groupama Aréna Jegypénztárában.

Tájékoztató vendégszurkolók részére

Fontos információk a DVTK-FTC mérkőzésre érkező szurkolóinknak.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Szigeti Ferenc

Életének 95. évében elhunyt férfi labdarúgócsapatunk egykori játékosa, Szigeti Ferenc.

Zajlik a licit a DVSC elleni dedikált meccslabdákra

Abena első góljának labdája 80 ezer forintnál jár.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin