2024. március 12.
Győzelem a harmadik negyeddöntős meccsen
Němec duplájával bajnok hokisaink 4-1-re nyertek Debrecenben, „meccslabdához” jutva ezzel.

Két győzelemmel a háta mögött érkezett kedden Debrecenbe magyar bajnok hokicsapatunk, hogy folytassák a négy nyert meccsig tartó negyeddöntős párharcot. Az első összecsapás során még közel tudott kerülni hozzánk a DEAC és csak egygólos különbséggel nyertünk, a második találkozón viszont már jobban kijött a két csapat közti különbség és 6-1-es ferencvárosi győzelem született. Továbbra sem állt a szakmai stáb rendelkezésére sérülés miatt Lauri Kärmeniemi, Galajda Zsombor, Vladimír Roth és Arany Gergely, visszatért azonban egy meccs kihagyás után Turbucz Martin. A kapuban ezúttal is Nagy Kristóf kezdett.

Az előző mérkőzésektől eltérően kicsit lassabb tempóban kezdődött a találkozó. Ahogy mentek bele a meccsbe a csapatok, úgy gyorsult a tempó és a DEAC egyre nagyobb nyomást helyezett a harmadunkra. Azonban a hazaiak kapujában kezdő Szelesnek is volt mit védenie. Egy kontratámadás során jutott Yanick Trucotte a kapuig egy védővel a nyomában, a DEAC játékosa azonban az utolsó pillanatban elesett, támadónk pedig egy cselt követően beemelte a pakkot a kapuba (0-1). A gólt követően Farkas volt szabálytalan, a kétperces előnyüket viszont nem sikerült kihasználniuk a vendégeknek sőt, Brady és Němec még támadni is tudott, amiből majdnem meg lett a második Fradi-gól.

A szünet után a mieinknek tudtak többet támadni, agresszívebben jött ki a Fradi az öltözőből. A folyamatos támadásoknak meg is lett az eredménye, Boros lőtte a kapu előtti sűrűbe a korongot, ami szerencsésen Nolan La Porte korcsolyájáról a kapuba pattant (0-2). Majd jöhetett egy újabb hazai emberelőny. A debrecenieknek ezúttal sikerült felállni a speciális játékhoz és fél perc alatt ki is használták második előnyüket, Dominik Novotny szépített az álláson (1-2). A Ferencvárosnak is adódott még helyzete egy kiállítás révén, de nem tudtuk kihasználni, így maradt az egygólos Fradi-vezetés a harmadik harmadra.

Kiállítással kezdett a DEAC a szünet után, amit az utolsó másodpercben gólra is váltott csapatunk, Kestilä közeli próbálkozásába ért bele Erik Němec a kapu előtt (1-3). A folytatásban Németh és Turcotte is meglátogatta a büntetőpadot, hazai részről pedig mindkettő kihasználatlanul maradt. Nem úgy a mi részünkről. Az első harmadban látott módon lépett el Brady és Němec Turcotte kiállítása alatt, akik az utolsó pillanatig passzolgattak, végül Němecé lett az érdem, hogy befejezze az emberhátrányos támadást (1-4). Az utolsó perceket még meghúzta a DEAC az szépítés reményében, de semmi sem akart már összejönni.

Ezzel a győzelemmel „meccslabdához” jutott a Fradi, így szerdán a továbbjutásért léphetnek majd jégre.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 3.mérkőzés
DEAC – FTC-Telekom 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

DEAC: Szeles (Hetényi) – Kloz, Dobmayer, Koblar, Novotny, Szmirnov – Mingazov, Jakabfy S., Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev – Jakabfy Cs., Usnyev, Bucskin, Mihalik G., Mihalik A. – Domán, Mazzag, MolnárRétfavi, Hári, Vezetőedző: Artyom Vaszjunyin

FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Boros, Hrabal, Németh, Brady, Nagy G. – Seregély, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Marva, Bán, Turbucz, Farkas, Tóth G. – Haranghy, Turcotte, Tóth A., Banga, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Novotny (30:35, Koblar, Bucsin) illetve Turcotte (08:37), La Porte (24:48, Boros, Hrabal), Němec (44:02 EE, Kestilä, Hrabal), Němec (53:46 EH, Brady)

Kapura lövések: (16:9, 6:17, 9:12) 31:38
Védések: (8:16, 16:5, 10:9) 34:30
Kiállítás percek: (0:2, 2:2, 2:4) 4:8

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin