2019. október 28.
Hokiderbi másodszor: hazai jégen az Újpest ellen
Férfi hokisaink az új idény második Hokiderbijére készülnek, az Újpest látogat a Pesterzsébet Jégcsarnokba.

Nem mindennapi két héten vannak túl férfi jégkorongozóink, hiszen az IIHF Kontinentális Kupában elképesztő teljesítményt nyújtva, három meccsből hármat megnyerve, csoportelsőként jutottak tovább a következő, Dániában esedékes harmadik körbe. A dél-tiroli kiruccanás után két nap pihenő következett, majd kezdődött minden elölről, már az Erste Liga következő meccsére kellett készülni, a Fehérvári Titánok látogattak a fővárosba. A találkozó nagyszerűen indult, hiszen már negyvenkét másodperc után megszereztük a vezetést, de gyorsan jött a fehérvári válasz. Csaknem ugyanez a forgatókönyv játszódott le a mérkőzés további részében, de a legvégén Pulli góljára már nem volt válaszuk a vendégeknek, így ha nehezen is, de győzelemmel tértünk vissza az Erste Ligába.

A folytatás azonban nem lesz egyszerű, hiszen bajnoki címvédő csapatunk az ősi rivális Újpestet fogadja a Pesterzsébet Jégcsarnokban. A két csapat idén egyszer már összemérte erejét, akkor a Megyeri úton egy végletekig izgalmas összecsapást hoztak a felek, de végül üres kapus utolsó perces egyenlítés után a hosszabbításban a mieink diadalmaskodtak, Nagy Gergő elképesztő bombájának köszönhetően. A derbi után a lilák előbb a Csíkszerda, majd a Gyergyó vendégszeretetét élvezhették. Előbbi összecsapás a miénkhez hasonlóan hosszabbításba torkollott, de a csíkiak is legyőzték az újpestieket, majd másnap a Gyergyónak sem jelentettek akadályt.

Ezt követően előbb a DEAC vendégeként, négy vesztes mérkőzés után sikerült ismét győzniük, majd hazai pályán a Vasast hiába sikerült büntetőkkel felülmúlniuk, a gyenge szereplés Szilassy Zoltán vezetőedző állásába került. Nem sült el túl jól az edzőváltás, hiszen Székesfehérváron futottak bele egy hatosba, hogy aztán a Hokiklubot egy ötössel küldjék haza a Megyeri útról, ahonnan három nappal később a Gyergyó három ponttal távozott. Október 10-én a Brassó látogatott a lilák otthonába, ahol az erdélyiek a hosszabbításban szenvedtek vereséget. Ősi riválisunk ezt követően Székesfehérvárra látogatott, és visszavágott a korábbi vereségért, 4-2-es győzelemmel fordultak rá a DAB-ra és a Csíkszeredára. Előbb az újvárosiak, majd a csíkiak is három ponttal távoztak Újpestről, de az Acélbikákkal még kétszer összefutottak: a Magyar Kupában és az Erste Ligában is a lilák örülhettek.

A mieink a ritteni hőstett után ha nehezen is, de legyőzték a Fehérvári Titánokat, így önbizalommal telve várhatjuk az esti összecsapást. Rendkívül fontos lenne a három pont megszerzése, hiszen három meccsel kevesebbet játszva, 13 pontos a hátrányunk az éllovas Csíkszeredával szemben, ráadásul a dobogó harmadik fokán álló DAB is egy pontra közelített meg minket.

Este 18.00-tól jön tehát az idény második Hokiderbije, ezúttal a Pesterzsébet Jégcsarnokból. Jegyek még online elővételben, valamint a helyszínen, 17.00-tól is vásárolhatóak a megszokott, 1200 forintos egységáron.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 15. forduló
FTC-Telekom – UTE
2019. október 28. hétfő, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: ITT , valamint személyesen a jégcsarnok jegypénztárában, 17.00-tól

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin