2020. február 10.
Hosszabbít a sikeredző: Fodor Szabolcs 2023-ig aláírt
Férfi jégkorongcsapatunk vezetőedzője még két évvel, 2023-ig meghosszabbította jövő nyáron lejáró szerződését.

2018 nyarán új időszámítás kezdődött a Ferencváros férfi jégkorongcsapatának háza táján. A korábbi ferencvárosi nevelés, a játékosként 53 válogatottságig jutó Fodor Szabolcs váltotta Greg Lindqvistet a vezetőedzői székben. A MAC U20-as csapatát pályafutása első felnőtt edzői megbízatásáért elhagyó szakember akkor három évre, 2021 nyaráig szóló megállapodást írt alá, a cél pedig az első három év alatt a fokozatos építkezés volt, és az, hogy a harmadik év végére az FTC újra a magyar jégkorongmezőny meghatározó csapata legyen.

Nos, a történetet mindannyian ismerjük: Fodor Szabolcs, és az általa „felfedezett” másodedző, a kanadai Yul Hennelly, a szakmai stáb keze alatt igazi csodacsapat épült a gondosan válogatott játékoskeretből: a Fradi rögtön az első szezonban elhódította a magyar bajnoki címet, méghozzá 22 év szünet után, az 1997-es, addig utolsó aranyérmet követően ismét. Emellett a csapat története során először az Erste Liga trófeáját is a magasba emelhette, a fináléban öt mérkőzés alatt felülmúlva az egész idényben remek ellenfélnek bizonyuló Sportklub Csíkszeredát. Ezzel azonban nem volt megállás: az immáron címvédő együttes a liga új kiírásában is remekül szerepel, jelenleg az alapszakasz második helye után a középszakaszban mindössze négy meccs alatt előzve jelentős előnnyel vezeti a felsőházi tabellát, és jó eséllyel pályázik idén is az első kiemelésre a rájátszásban. Emellett az FTC-Telekom szenzációs tettet végrehajtva, a szlovák Extraligás MAC Újbuda és az osztrák bázisú EBEL-ben edződő Hydro Fehérvár AV19 legyőzésével 25 év elteltével ismét megnyerte a Magyar Kupát is, így a Szuperkupát leszámítva jelenleg minden magyarországi klubjégkorongos cím birtokosa lett. A Fradi Fodor Szabolcs vezetésével a nemzetközi porondon is letette a névjegyét: egészen a legjobb nyolc csapatig menetelt a második számú európai kupasorozatban, az IIHF Kontinentális Kupában, ahol le tudta győzni a sorozat két évvel korábbi győztesét, idei döntősét, a Nottingham Pantherst is.

Vezetőedzőnk a magyar válogatottnál is letette névjegyét: az idény elején Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány a nemzeti csapat egyik másodedzőjévé nevezte ki, így az ő munkája is benne van abban, hogy a mieink (három ferencvárosi játékossal, a csapatkapitány Nagy Gergővel, Arany Gergellyel és Tóth Richárddal a keretben) Észtország, Románia és Nagy-Britannia legyőzésével hosszú idő után ismét továbbjutottak az olimpiai selejtező aktuális köréből, és augusztus végén már a 2022-es pekingi téli játékokért lépnek jégre Lettországban.

Az eredmények mellett természetesen a szakosztály vezetése sem ment el szó nélkül, hétfőn pedig bejelentették a remek hírt: Fodor Szabolcs plusz két évvel meghosszabbította 2021 nyarán lejáró szerződését, így 2023 júniusáig elkötelezte magát az FTC-Telekom vezetőedzőjeként!

„Természetesen nagyon örülök, hogy így alakult minden. Két évvel ezelőtt elkezdtünk egy építkezést közösen, amit most lehet folytatni. Mindenki életében fontos a folytonosság, a stabilitás, nagyon fontosnak tartom előre tervezni. Még akkor is, ha a magyar jégkorong elmúlt időszakát elnézve ritka, hogy valaki ilyen hosszú távú szerződést kössön. Nagy öröm ez, a kölcsönös bizalom jele. Köszönettel tartozom a klubnak, hogy úgy gondolták, érdemes meglépni ezt, hiszen így tényleg nyugodtan folytatódhat a megkezdett munka és építkezés. Megtisztelő ajánlat volt ez, és remek érzés, hogy részese lehetek ennek az időszaknak, és a Ferencvárosnak” – mondta el új kontraktusával kapcsolatban Fodor Szabolcs vezetőedző.

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin