2020. szeptember 30.
Kezdődik a tánc: csúcsrangadó a Tüskecsarnokban!
A jégkorong Erste Liga előző idényének két megosztott győztese csap össze egymással szerda este.

Ha ismerjük magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk szezon előtti felkészülési időszakának hányattatásait és azt, milyen mértékben is borította fel a koronavírus-járvány a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb előszezonbeli terveit, bátran mondhatjuk, elégedettek lehetünk azzal, amit a Fraditól a 2020/21-es Erste Liga-szezon első két mérkőzésén láttunk. A csapat mit sem vesztett megalkuvást nem tűrő, bátor, harcos karakteréből, és bár vezetőedzőnk elmondta, az erőnléttel és a taktikai felkészültséggel még lehetnek gondok, és muszáj az első egy-két találkozót a tét ellenére amolyan felhozó meccsnek tekinteni, ennek ellenére mindkét meccsen összejött a pontszerzés, sőt, a hazai szezonnyitón a MAC HKB Újbuda ellen remek meccsen a győzelem is.

Ezek mindenképpen biztató és lélekemelő jelek a folytatásra nézve, annál is inkább, ugyanis a következő napokban, hetekben beindul az igazi nagyüzem! Csapatunk szerda este rögtön az idény eddigi legnagyobb kihívásával néz szembe, a mieinkkel holtversenyben megosztott ligaelső Sportklub Csíkszereda érkezik ugyanis a Tüskecsarnokba!

Ami a két csapat közös múltját illeti, a MOL, majd később Erste Ligában mindig is parázs csatákat vívott egymással a székely fellegvár és a legnépszerűbb magyar klub hokicsapata, még akkor is, ha a korábbi években mindkét együttesnek voltak nehezebb periódusai, amikor nem igazán volt esélyük komoly eredmények elérésére a végelszámolásnál. A változást a 2018/19-es idény hozta meg, amelynek a Ferencváros már Fodor Szabolcs irányításával vágott neki, és amelynek teljes alap- és középszakasza a két együttes versenyfutásáról szólt. A párharcra a koronát az Erste Liga 2019-es fináléja tette fel, amelyet a középszakasz győzteseként pályaelőnyben lévő Ferencváros egy 7-3-as vereséggel kezdett a Sportklubbal szemben még régi otthonunkban, Pesterzsébeten, másnap viszont sikerült helyrebillenteni a mérleget egy 7-2-es siker formájában. Ez is azt jelentette viszont, hogy a Fradi pályahátrányban utazott Székelyföldre. Itt viszont megtörtént a bravúr: két elképesztően izgalmas, a végletekig kiélezett csatában, előbb hosszabbításban, majd a rendes játékidő végén szerzett győztes góllal sikerült két hatalmas győzelmet aratni a Vákár Lajos Műjégpályán – azon a pályán, amely az egyetlen olyan csarnok volt a mezőnyben, ahol a Fradi a szezonban korábban még nem győzött. Jöhetett az ötödik meccs Pesterzsébeten, amely már történelem: a Fradi győzött, és ezzel nem csak 22 év elteltével hódította vissza a magyar bajnoki címet (ez egyébként már a ligadöntő előtt biztos volt, hiszen a mieink voltak az utolsó versenyben maradó anyaországi csapat), de története első Erste Liga-trófeáját a magasba emelhette. A 2019/20-as idény sem szólt kevésbé a két csapat versenyfutásáról: a Fradi az alapszakaszban megosztotta erőit, aminek egy történelmi Kontinentális Kupa-menetelés lett az eredménye a dél-tiroli Rittenen át egészen Dániáig, és a legjobb nyolc csapatig, ám a liga első periódusát így nagy különbséggel a csíkiak nyerték. A kék-fehérek azonban a középszakaszban beragadtak, így a Ferencváros behúzta a felsőházat, és ismét a fináléig tartó pályaelőnnyel vághatott neki a rájátszásnak. Jött a Fehérvári Titánok elleni, a vártnál nehezebb, de sikerrel vett negyeddöntő, majd az Újpest elleni, magyar bajnoki döntőnek is minősülő ligaelődöntő. Itt ismét közbeszólt a történelem – a Ferencváros két első meccsét megnyerte hazai pályán, és bár a koronavírus-járvány kirobbanása miatt zárt kapuk előtt, de lejátszható lett volna a párharc harmadik és negyedik, újpesti mérkőzése, a lilák így nem vállalták a játékot, így a Ferencvárost hirdették ki magyar bajnoknak. Ami a ligát illeti, a másik ágon a székely derbin a Sportklub 2-0-ra vezetett a Gyergyóval szemben a liga lefújásakor, így megosztott ligaelsőnek hirdették ki a Csíkszeredát és a Ferencvárost. A döntést, bár mindenki hiányolta az újabb szikrázó összecsapást, a magyar hoki igazi ünnepét a fináléban, végül mindenki elfogadta.

Az említett időszakban, vagyis 2018 ősze óta a két csapat, beleértve a 2019-es finálét is, összesen 17 alkalommal találkozott egymással. A mérleg kilenc rendes játékidős és egy hosszabbításos ferencvárosi győzelem négy ráadásos és három rendes játékidős csíki sikerrel szemben, tehát egészen kiegyenlített a párharc. Általában a hazai pálya előnyével is élni szoktak a csapatok, az említett 17 meccsből 12 alkalommal végül hazai siker született. A Sportklub mindössze kétszer, míg a Fradi háromszor tudott idegenben nyerni, ennek tükrében külön értékes a már említett 2019-es döntőben aratott két idegenbeli bravúrgyőzelem.

Ezúttal azonban nem számít a múlt, pláne, hogy a Fradi új hazai pályáján, a Tüskecsarnokban először ütköznek meg a felek. Emellett nem csak a Ferencvárosnak, hanem a Sportklubnak is zaklatott volt a felkészülése a szezonra. A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, mi lesz az erdélyi csapatok sorsa a határátlépés nehézségei miatt. Végül az a döntés született, a három határon túli együttes az alapszakasz első két körét egyhuzamban, magyarországi túra keretében játssza le, a folytatásról pedig az aktuális helyzet tükrében dönt majd a liga és a szövetség. Így a Csíkszereda ma este játssza majd első ligameccsét az idényben, ráadásul tartósan idegenbeli létre kell berendezkedniük, ami azt is jelenti, fel kellett adniuk a Vákár Lajos Műjégpálya teltházas, különleges, pokoli hangulatát, ami a csapat egyik legnagyobb erőssége.

Ott lehet azonban a félházas járványügyi korlátozás ellenére velük 100 vendégszurkoló, akik kiváló hangpárbajt vívhatnak a ferencvárosi drukkerekkel. Fontos szurkolói információ, hogy a mérkőzésre kizárólag online elővételben lehet belépőhöz jutni, helyszíni jegyvásárlás nem lehetséges! Az online jegyvásárlási lehetőség a találkozó kezdetéig él az Eventim rendszerében, ITT.

A hazai szurkolók viszont még a mai és a vasárnapi, Gyergyó elleni találkozón megvásárolhatják a támogatói bérleteket, amellyel kapcsolatban minden fontos információt összegyűjtöttünk ITT.

A hazai szurkolók a már megszokott hazai bejáraton, a Magyar Tudósok körútja felől tudnak belépni a Tüskecsarnokba, míg a vendégszurkolók a Hevesy György út felőli kettes, azaz vendég bejáraton juthatnak majd be. A gyorsabb beléptetés érdekében a hazai oldalon több bejárat lesz nyitva, emellett megkérjük a belépőjüket nem kinyomtató szurkolókat, hogy előre készítsék be telefonjuk kijelzőjére a belépő vonalkódját, ezzel elkerülhető a sor feltorlódása!

A maszkokat ezúttal se felejtse otthon senki, a csarnokban szükséges az orrot és szájat eltakaró maszk viselete!

Aki nem tud kilátogatni személyesen a találkozóra, a kísérleti jelleggel néhány nappal ezelőtt elstartoló Erste Liga TV közvetítésén követheti nyomon a találkozót, IDE KATTINTVA.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda
2020. szeptember 30., szerda 18.30, Tüskecsarnok
JEGYEK: Kizárólag online elővételben a mérkőzés kezdetéig ITT
ONLINE ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: ITT

Cikkajánló

Két fiatal játékosunk is hosszabbított

Bán Károly és Galántai Richárd a következő szezonban is bajnok férfi jégkorongcsapatunk játékosa lesz.

Szerepcsere: hokisaink bokszedzésen!

Most kiderül, mire képes a kötelek között Sarcia Antonino és Boros Dániel - VIDEÓ!

A brit válogatott kapusedzőjét szerződtette az FTC

A következő szezonban az angol Euan John King dolgozik kapusedzőként bajnok férfi jégkorongcsapatunk mellett.

U20-as válogatott védőt igazoltunk

A korábban már a tengerentúlon is megfordult Seregély Mátéval erősített bajnok férfi jégkorongcsapatunk.

Továbbra is együtt a sor: három hokisunk hosszabbított

Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2022-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Rutinos támadónk újabb egy évig a Ferencvárost erősíti

A 2019 óta a Ferencvárost erősítő Hajós Roland 2022-ig meghosszabbította szerződését férfi hokicsapatunkkal.

A Fradi játékosa marad a 138-szoros válogatott támadó

Az FTC-Telekommal magyar bajnokságot nyert Kóger Dániel egy évvel meghosszabbította lejáró szerződését.

VIDEÓ: először Budapesten a nívós nemzetközi hokitorna!

Októberben először a sorozat történetében Budapestre hozza a Fradi az IIHF Kontinentális Kupát – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most