2019. szeptember 27.
Rangadó hazai pályán: a Csíkszeredát fogadjuk
Férfi hokisaink az új idény eddigi legnagyobb rangadójára készülnek, a Csíkszereda látogat Pesterzsébetre.

Álomszerűen rajtolt el magyar bajnok és Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapatunk a 2019/20-as bajnoki pontvadászatban: a magyar férfi felnőtt válogatott másodedzőjének frissen kinevezett Fodor Szabolcs együttese az eddigi hat mérkőzésén nem hibázott, mind a hatot rendre behúzta. A kiváló sorozat szeptember 13-án, a Gyergyó elleni 3-1-es győzelemmel indult el, majd Újpesten hosszabbításban sikerült diadalmaskodni, de a Vasas, a Fehérvári Titánok, a Brassó és a Hokiklub Budapest sem jelentett akadályt.

Most azonban minden eddiginél nagyobb kihívás vár a zöld-fehér alakulatra: az előző idény döntőjében öt mérkőzésen végül legyőzött Sportklub Csíkszereda látogat a Pesterzsébet Jégcsarnokba. Az idei pontvadászatot a Vasas elleni 6-3-as győzelemmel kezdte meg a tavalyi ezüstérmes, majd jött az első erdélyi rangadó: a Brassó volt az ellenfél, ahol a rendes játékidő nem hozott döntést, de büntetőkkel végül sikerült győzniük. Ezt követően a velünk is hosszabbításig jutó Újpestet fogadták hazai pályán, itt szintén a ráadásban sikerült lezárni az összecsapást. Az eddigi utolsó mérkőzésüket a Hokiklub ellen játszották, csaknem egy héttel ezelőtt, ahol már magabiztos, 7-1-es siker született.

A tavalyi idény alapszakaszát a mieinktől öt ponttal lemaradva a második helyen zárták a kék-fehérek, így mehettek a felsőházba, ahol rögtön két sikerrel indítottak: a Brassót és a DEAC-ot sikerült megverniük, majd jött egy ötmeccses vereségsorozat, amit végül ellenünk, hazai pályán sikerült megtörniük. A győzelmi széria a playoff első körében is kitartott: a negyeddöntőben a Brassót  söpréssel, négy meccsen ütötték ki 4-0-ra, majd az elődöntőben az Újpest ellen 0-2-es meccshátrányból felállva jutottak a fináléba, ahol a Fradival kellett farkasszemet nézniük. Ugyan a párharc első meccsét megnyerték Pesterzsébeten kisebb meglepetésre nagy gólkülönbséggel, 7-3-ra, de a Ferencváros felállt, és történelmet írva, fennállása során először megnyerte az Erste Ligát.

Az elbukott bajnoki döntőt követően a Csíkszereda ugyanazt a cél tűzte ki maga elé az új idényre vonatkozóan: végső győztesként a magasba emelni az Erste Liga-trófeát. Ezen cél tudatában a nyári pihenő sem volt épp pihentető, főleg nem a szakmai stáb részéről, ugyanis alaposan átszervezték a csapatot. Nyolc új igazolást jelentett be a csapat, köztük az NHL-t is megjárt kanadai Rod Pelley-t, aki több mint 250 mérkőzést tud maga mögött a világ legerősebb bajnokságában, de náluk folytatja edzői pályafutását a kanadai Jason Morgan is. Az érkezők mellett a távozókból és visszavonulókból sem volt hiány. Búcsút intett az aktív játéknak a svéd kapus, Joakim Lundström, Egyed Róbert, valamint Bors Imre Arnold. A távozás mellett tette le a voksát Részegh Tamás, Ónodi Ottó-Ákos, Mikhail Anisin és Vitaly Shulakov is.

A két csapat 2012 óta nem kevesebb, mint 49 alkalommal mérte össze erejét, és a mérleg rendkívül kiegyenlített: 25 Csíkszereda-siker mellett a Ferencváros 24 alkalommal került ki győztesen. A két csapat legutóbb az Erste Liga-finálé ötödik mérkőzésén csapott össze, szintén Pesterzsébeten. A tét hatalmas volt: győzni kellett, hogy mi legyünk a bajnokok. Amennyiben vesztesen kerülünk ki abból a csatából, utazhattunk volna Erdélybe a hatodik meccsre. De végül 5-2-re behúztuk a meccset, így történetünk során először mi lettünk az Erste Liga bajnokai.

Jön tehát az 50. összecsapás a két csapat között. Ugyan a mérleg nyelve egyetlen mérkőzéssel az erdélyiek felé billen, de reméljük, hogy a mai találkozó után helyre áll a világ rendje, és nem csak egalizálni sikerül az örökmérlegen, de a bajnoki pontvadászatban is el tudunk lépni az üldözőinktől.

Az FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda mérkőzés péntek este 18.00-kor kezdődik a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Belépők CSAK a helyszínen vásárolhatók, a hazai és a vendég bejáratnál egyaránt. A találkozóval és a beléptetéssel kapcsolatos fontos szurkolói információk ITT érhetőek el! A hatalmas érdeklődés miatt korlátozott számban még szezonbérletek is kaphatóak a hazai pénztárban, pénztárnyitás 16.00-kor!

A tavalyi döntő MVP-je, Pavuk Attila az idei első csúcsrangadóról:

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 7. forduló
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda
2019. szeptember 27. péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Belépők: a helyszínen, a hazai és a vendég bejáratnál egyaránt
Pénztárnyitás: 16.00

Cikkajánló

„Örülök, hogy újra itt lehetek a srácokkal”

Sarciá Antonino a héten visszatért és csatlakozott a csapathoz a száraz edzéseken – INTERJÚ!

A Fradié A Hét Gólja és A Hét Játékosa is

Nagy Gergő lett az elmúlt hét legjobbja az Erste Ligában, Kreisz Brúnóé a legszebb gól – VIDEÓ!

Kreisz-dupla és fontos győzelem a DAB ellen

Férfi hokisaink 5-2-re győztek a Dunaújváros ellen az Erste Liga-alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

Véget ért az Universiade, szépen helytálltak a magyarok

A magyar csapat egy hét alatt öt meccset játszott, két győzelemmel és három vereséggel zárták a tornát.

Az utolsó hazai meccset játsszuk az alapszakaszban

Az FTC-Telekom a DAB-ot fogadja kedden, az utolsó hazai meccsre a 97-es bajnokcsapat tagjai is kilátogatnak.

Gólzáporos meccs, végül a hosszabbításban dőlt el

Bajnok hokisaink hatalmas küzdelmet követően hosszabbításban szerezték meg a győzelmet a DEAC ellen.

Egy nap pihenő sincs, újabb fontos meccs jön

A Csíkszereda legyőzése után egy nappal a DEAC-ot fogadják a közvetlen rájátszás-helyekért harcoló hokisaink.

A kapitány a hajrában döntött a csúcsrangadón

Férfi hokisaink Nagy Gergő duplájával 3-1-re legyőzték a rivális Sportklubot, közel a rájátszást érő hely!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin