2019. szeptember 27.
Rangadó hazai pályán: a Csíkszeredát fogadjuk
Férfi hokisaink az új idény eddigi legnagyobb rangadójára készülnek, a Csíkszereda látogat Pesterzsébetre.

Álomszerűen rajtolt el magyar bajnok és Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapatunk a 2019/20-as bajnoki pontvadászatban: a magyar férfi felnőtt válogatott másodedzőjének frissen kinevezett Fodor Szabolcs együttese az eddigi hat mérkőzésén nem hibázott, mind a hatot rendre behúzta. A kiváló sorozat szeptember 13-án, a Gyergyó elleni 3-1-es győzelemmel indult el, majd Újpesten hosszabbításban sikerült diadalmaskodni, de a Vasas, a Fehérvári Titánok, a Brassó és a Hokiklub Budapest sem jelentett akadályt.

Most azonban minden eddiginél nagyobb kihívás vár a zöld-fehér alakulatra: az előző idény döntőjében öt mérkőzésen végül legyőzött Sportklub Csíkszereda látogat a Pesterzsébet Jégcsarnokba. Az idei pontvadászatot a Vasas elleni 6-3-as győzelemmel kezdte meg a tavalyi ezüstérmes, majd jött az első erdélyi rangadó: a Brassó volt az ellenfél, ahol a rendes játékidő nem hozott döntést, de büntetőkkel végül sikerült győzniük. Ezt követően a velünk is hosszabbításig jutó Újpestet fogadták hazai pályán, itt szintén a ráadásban sikerült lezárni az összecsapást. Az eddigi utolsó mérkőzésüket a Hokiklub ellen játszották, csaknem egy héttel ezelőtt, ahol már magabiztos, 7-1-es siker született.

A tavalyi idény alapszakaszát a mieinktől öt ponttal lemaradva a második helyen zárták a kék-fehérek, így mehettek a felsőházba, ahol rögtön két sikerrel indítottak: a Brassót és a DEAC-ot sikerült megverniük, majd jött egy ötmeccses vereségsorozat, amit végül ellenünk, hazai pályán sikerült megtörniük. A győzelmi széria a playoff első körében is kitartott: a negyeddöntőben a Brassót  söpréssel, négy meccsen ütötték ki 4-0-ra, majd az elődöntőben az Újpest ellen 0-2-es meccshátrányból felállva jutottak a fináléba, ahol a Fradival kellett farkasszemet nézniük. Ugyan a párharc első meccsét megnyerték Pesterzsébeten kisebb meglepetésre nagy gólkülönbséggel, 7-3-ra, de a Ferencváros felállt, és történelmet írva, fennállása során először megnyerte az Erste Ligát.

Az elbukott bajnoki döntőt követően a Csíkszereda ugyanazt a cél tűzte ki maga elé az új idényre vonatkozóan: végső győztesként a magasba emelni az Erste Liga-trófeát. Ezen cél tudatában a nyári pihenő sem volt épp pihentető, főleg nem a szakmai stáb részéről, ugyanis alaposan átszervezték a csapatot. Nyolc új igazolást jelentett be a csapat, köztük az NHL-t is megjárt kanadai Rod Pelley-t, aki több mint 250 mérkőzést tud maga mögött a világ legerősebb bajnokságában, de náluk folytatja edzői pályafutását a kanadai Jason Morgan is. Az érkezők mellett a távozókból és visszavonulókból sem volt hiány. Búcsút intett az aktív játéknak a svéd kapus, Joakim Lundström, Egyed Róbert, valamint Bors Imre Arnold. A távozás mellett tette le a voksát Részegh Tamás, Ónodi Ottó-Ákos, Mikhail Anisin és Vitaly Shulakov is.

A két csapat 2012 óta nem kevesebb, mint 49 alkalommal mérte össze erejét, és a mérleg rendkívül kiegyenlített: 25 Csíkszereda-siker mellett a Ferencváros 24 alkalommal került ki győztesen. A két csapat legutóbb az Erste Liga-finálé ötödik mérkőzésén csapott össze, szintén Pesterzsébeten. A tét hatalmas volt: győzni kellett, hogy mi legyünk a bajnokok. Amennyiben vesztesen kerülünk ki abból a csatából, utazhattunk volna Erdélybe a hatodik meccsre. De végül 5-2-re behúztuk a meccset, így történetünk során először mi lettünk az Erste Liga bajnokai.

Jön tehát az 50. összecsapás a két csapat között. Ugyan a mérleg nyelve egyetlen mérkőzéssel az erdélyiek felé billen, de reméljük, hogy a mai találkozó után helyre áll a világ rendje, és nem csak egalizálni sikerül az örökmérlegen, de a bajnoki pontvadászatban is el tudunk lépni az üldözőinktől.

Az FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda mérkőzés péntek este 18.00-kor kezdődik a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Belépők CSAK a helyszínen vásárolhatók, a hazai és a vendég bejáratnál egyaránt. A találkozóval és a beléptetéssel kapcsolatos fontos szurkolói információk ITT érhetőek el! A hatalmas érdeklődés miatt korlátozott számban még szezonbérletek is kaphatóak a hazai pénztárban, pénztárnyitás 16.00-kor!

A tavalyi döntő MVP-je, Pavuk Attila az idei első csúcsrangadóról:

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 7. forduló
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda
2019. szeptember 27. péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Belépők: a helyszínen, a hazai és a vendég bejáratnál egyaránt
Pénztárnyitás: 16.00

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin