2019. június 25.
Rutinos védő és támadó is szerződést hosszabbított
Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunk két tapasztalt tagja is úgy döntött, a Ferencvárosnál marad!

Alakul a 2019/2020-as idény játékoskerete magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunknál. Nemrég bemutatkozott az együttes hatodik légiósa, a korábbi U20-as világbajnok gólvágó, a finn Rasmus Kulmala, akivel együtt már tizenöt név volt ismert a jövő évi csapatból. Elkél még azonban a további erősítés, már csak azért is, mert a liga és a Magyar Kupa mellett augusztusban már Visegrád Kupa- és Szuperkupa-mérkőzések is várnak a Fradira. Emellett 19 év után az európai kupaporondra is visszatérhet az együttes, az FTC-Telekom ott van ugyanis a Kontinentális Kupa húszcsapatos mezőnyében, és október közepén, a második fordulóban Rittenben a házigazdával, valamint az Olimpija Ljubljanával, és egy első körös továbbjutóval mérkőzik meg a harmadik fordulóba jutásért.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb elképzelése, hogy a tavaly történelmi sikereket arató együttes gerince együtt maradjon, efelé pedig újabb lépést tettünk: a szakosztály hivatalosan is bejelentette, hogy két rutinos játékosa is meghosszabbította az előző szezon végén lejáró szerződését, így a védő Hegyi Ádám, és a támadó Roczanov Dezső is a Ferencváros kötelékében marad a következő szezonban is.

A 32 éves Hegyi Ádám Dunaújvárosban született, és ott is kezdett jégkorongozni. Pályafutása jelentős részét töltötte az Acélbikáknál, innen lett U18-as, U20-as, majd felnőtt válogatott. Az U20-as válogatottal két divíziós világbajnokságot is nyert. Összesen 72 alkalommal öltötte magára a felnőtt magyar válogatott címeres mezét, 2010-ben Szlovéniában, 2011-ben Budapesten és 2012-ben ismét Ljubljanában ott volt a világbajnokságon, szerepelt olimpiai selejtezőn is. 2012-ben MOL Ligát nyert a Dunaújvárossal, majd Miskolcra igazolt. Két szezon után a Ferencvárosba vezetett az útja, azonban egy idény után elhagyta az akkor még komoly nehézségekkel küzdő csapatunkat, és három idényen át Újpesten jégkorongozott. Ennek a három lila-fehér idénynek a „terhével” érkezett vissza 2018 nyarán, Fodor Szabolcs hívására a Fradiba, akivel még Miskolcról ismerték egymást. Játékával, kemény, határozott védőmunkájával és mentalitásával, a csapatban, az öltözőben betöltött szerepével és viselkedésével hamar feledtette a negyedik kerületi „kisiklást”, és a szurkolók egyik kedvencévé vált. Az alapszakaszban 3+14 ponttal a támadásokból is kivette a részét, legemlékezetes gólját az egyik újpesti Derbin szerezte, amikor is lövése, bár benn volt, a játékvezetők keresztvasnak látták, továbbot intettek, az ellentámadásból pedig a lilák gólt szereztek. Fodor Szabolcs reklamálása nyomán azonban visszanézték videón az esetet, kiderült, Hegyi lövése benn volt, így az Újpest gólját érvénytelenítették, a miénket pedig megadták. A középszakaszban még kettő, a rájátszásban még nyolc asszisztot tett hozzá addigi teljesítményéhez. Rutinjával sokat segíthet a fiatal védőknek, és nagy hasznára lehet a csapatnak az előttünk álló szezonban is.

A 30 éves Roczanov Dezső 2006-ban a székesfehérváriaknál kezdte felnőtt pályafutását. Szerepelt korosztályos divíziós világbajnokságon U18-asként és U20-asként is, utóbbival a torna játékosa lett 2009-ben. Fehérvárról magyar bajnokként Újpestre vezetett az útja, majd szűk három szezon után 2012-ben a Ferencvárosba igazolt. A nehéz időket megélő Fradiban neki sem jött össze az áttörés, így Miskolc következett, tagja volt a Jegesmedvék még a DVTK-korszak előtti történelmi első kupagyőztes, bajnok és MOL Liga-győztes csapatának. 2015-ben követte a miskolci sikerkovács Majoross Gergely vezetőedzőt a felnőttcsapatot frissen alapító MAC Budapesthez, itt két vesztes ligadöntő részese volt. 2017-ben ismét Újpestre igazolt, ám nem jött be neki a váltás, és szezon közben Greg Lindqvist hívására „a tékozló fiú” visszatért a Ferencvárosba. Szerepelt a későbbi bajnok MAC elleni rájátszás-párharcban, majd Fodor Szabolcs érkezésével is a csapat hasznos tagja tudott maradni. Elmondhatja magáról, hogy a Fradival megélte a legnagyobb mélységet, és a legnagyobb magasságot is, pályafutása harmadik bajnoki címét és második ligagyőzelmét szerezte a csapattal 2019 tavaszán. Nem ő volt a szezon legponterősebb támadója, az alapszakaszban 3+10 ponttal zárt, de negyedik sorosként elsősorban nem is ez volt a feladata, emellett a fontos gólok mesterévé nőtte ki magát: 2018. október 29-én, a jégkorong szakostály fennállásának 90. évfordulóját ünneplő Jubileumi Derbin az Újpest ellen 2-0-ra megnyert meccsen a Tüskecsarnokban, 2000 nézős telt ház előtt ő lőtte a Fradi első gólját. Emellett a Csíkszereda elleni Erste Liga-finálé öt meccsén háromszor is a kapuba talált. Mezszáma komoly örökség: a Fradiban 18-asban hokizott korábban a jelenlegi ügyvezető, a többszörös bajnok Mickiewicz Tibor, a jelenlegi szakmai igazgató, a szintén többszörös bajnok Hudák Gábor, majd a jelenlegi vezetőedző, Fodor Szabolcs is. Roczanov Dezső mindent megtesz érte, hogy méltó módon képviselje ezt az örökséget, nagyon fontos láncszem a csapategység szempontjából, ez pedig szerződéshosszabbítást ért a számára.

Hegyi Ádámmal és Roczanov Dezsővel már tizenhét név ismert az FTC-Telekom Jégkorong jövő évi csapatából.

Az FTC-Telekom jégkorongcsapatának hivatalos változásai a 2019-es holtszezonban:
Érkezett: Hajós Roland (DVTK Jegesmedvék), Rasmus Kulmala (DVTK Jegesmedvék), Nagy Kristóf (MAC Újbuda U20), Németh Attila (DEAC), Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák)
Távozott: Dósa Krisztián (?), Pleszkán József (?), Rafaj Attila (?)
Maradt: Arany Gergely, Myles Fitzgerald, Hegyi Ádám, Jászai Dávid, Lauri Kärmeniemi, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Marcus Perrier, Anssi Rantanen, Roczanov Dezső, Brett Switzer, Tóth Adrián

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét

31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin