2019. augusztus 2.
Újabb négy bajnok hosszabbított – közel teljes a keret
Magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunk újabb 3+1 tagja hosszabbított a Fradival.

Amint arról korábban többször is beszámoltunk, az előző szezon végén története első Erste Liga-győzelmét megszerző férfi jégkorongcsapatunk szakvezetése egyértelmű célként tűzte ki, hogy sikerüljön együtt tartani a bajnokcsapat gerincét, minél több játékos folytathassa a 2019/2020-as idényben is az FTC-Telekom színeiben, a keret legtöbb tagjának teljesítményével ugyanis elégedett volt Fodor Szabolcs vezetőedző.

Ennek érdekében eddig tizenöt friss ligagyőztes maradásáról, valamint négy új érkezőről számolhattunk be, emellett mindössze négyen távoztak a Fraditól a nyári holtszezonban.

Ezúttal a bajnokcsapat újabb négy játékosával egyezett meg az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály vezetése. A támadószekcióból Farkas Lőrinc Simon, Tóth Gergő és Tóth Renátó újabb egyéves szerződést írtak alá a Ferencvárossal, valamint a rendkívül fiatal kapusra, Maros Botondra is számít szükség esetén Fodor Szabolcs vezetőedző, a tavalyi idényhez hasonlóan kettős igazolással. Ez az opció akkor léphet életbe, ha a játékos a Pesterzsébeti HC U20-as csapatának tagja marad.

A négy régi-új játékos közül Farkas Lőrinc Simon egyértelműen a rutint képviseli: a 27 éves támadó az elmúlt hat szezont a Fradinál töltötte, ezzel ő a szakosztály legrégebb óta zöld-fehérben játszó játékosa. Hűsége 2019 tavaszán meghozta gyümölcsét: pályafutása első magyar bajnoki címét és Erste Liga-győzelmét ünnepelhette.

Farkas Lőrinc Simon

Tóth Renátó még csak mindössze 21 éves, de már a harmadik idényét kezdi meg a Ferencvárossal. Az előző szezonban kisebb sérülések is hátráltatták, mégis az alapszakaszban 32 meccsen 9 pontot összehozott.

Tóth Renátó gólöröme

A 26 éves Tóth Gergő az előző nyáron érkezett a Fradihoz Fodor Szabolcs hívására. Korábban a Fehérvár színeiben már nyert magyar bajnokságot, azonban első Erste Liga-sikerét ünnepelhette a Fradival. Agilis, harcos játékával nagy hasznára volt csapatunk támadójátékának.

Maros Botond alig töltötte be a huszadik életévét, de már EBEL-győztesnek mondhatja magát. A Vienna Capitals utánpótlásában nevelkedő tehetséges kapus ugyanis sérülések miatt a 2017-es döntőben be volt nevezve néhány mérkőzésre, így átvehetette a bajnokoknak járó aranyérmet a bécsiekkel. A hálóőrnek úgy látszik, különleges érzéke van az ilyen debütálásokhoz: 2019 januárjában Arany Gergely betegsége miatt Fodor Szabolcsnak kapusra volt szüksége Pleszkán József mögött a Magyar Kupa miskolci bronzmérkőzésén, így felhívta Marost kettős igazolással a Pesterzsébeti HC U20-as csapatától. A játékos így második számú kapusként MK-bronzérmet vehetett át. Négy nappal később Pleszkán is kidőlt, így Maros a Fradi kezdő kapusaként is bemutatkozott, ráadásul nem is akárhogy: többek között 93,3 százalékos védési mutatójának köszönhetően kétgólos hátrányból fordítva győztük le 3-2-re az Újpestet a középszakasz hazai Derbijén. Ezzel a mérkőzéssel a kapus egyébként Erste Liga-győztesnek is mondhatja magát.

A szakosztály egyúttal hivatalosan is bejelentette, hogy Lengyel Levente távozik a bajnokcsapat keretéből. A Ferencvárost három idényen át szolgáló, magyar bajnokként és Erste Liga-győztesként búcsúzó védőnek további sok sikert kívánunk pályafutásához és civil életéhez egyaránt!

Lengyel Levente

Az újabb négy névvel együtt immáron huszonnégy név ismert az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának a 2019/2020-as idényre készülő keretéből. Már csak a visszavonulását nemrég váratlanul bejelentő Marcus Perrier utódját keresi a szakvezetés, illetve Hardi Richárd sorsa kérdéses az augusztus 5-ei első jeges edzés, valamint az augusztus 16-ai, miskolci szezonrajt előtt.

Az FTC-Telekom jégkorongcsapatának hivatalos változásai a 2019-es holtszezonban:
Érkezett: Hajós Roland (DVTK Jegesmedvék), Rasmus Kulmala (DVTK Jegesmedvék), Nagy Kristóf (MAC Újbuda U20), Németh Attila (DEAC), Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák)
Távozott: Dósa Krisztián (?), Lengyel Levente (?), Marcus Perrier (visszavonul), Pleszkán József (?), Rafaj Attila (?)
Maradt: Arany Gergely, Boros Dániel, Farkas Lőrinc Simon, Myles Fitzgerald, Hegyi Ádám, Jászai Dávid, Lauri Kärmeniemi, (Maros Botond), Nagy Gergő, Pavuk Attila, Pozsár Márk, Anssi Rantanen, Roczanov Dezső, Sarcia Antonino, Brett Switzer, Tóth Adrián, Tóth Gergő, Tóth Renátó, Tóth Richárd

Cikkajánló

Elkezdődött: újra jégen a bajnokcsapat!

Férfi jégkorongcsapatunk megkezdte a jeges felkészülést a 2020/21-es bajnoki idényre.

Jégkorong: próbajátékosokkal teljes a keret a szezonra

Hárman nem hosszabbítanak, három próbajátékossal kezdik meg bajnok hokisaink az új idényt – A TELJES KERET!

Pontkirály, bajnok: a Fradiból vonul vissza a támadó

Márciusban aranysisakban és Fradi-mezben játszotta utolsó mérkőzését hokicsapatunk támadója, Brett Switzer.

Szenzáció: 212 NHL-meccses kanadai hokis a Fradiban!

Férfi hokicsapatunk szerződtette a 2007-es NHL-draft első körének 10. helyén elkelt kanadai Keaton Ellerbyt!

A jégről a konditerembe: Hegyi Ádám, mint erőnléti edző

Bajnok hokicsapatunk rutinos hátvédje ezúttal ismét egy újabb oldaláról mutatkozott be – VIDEÓ!

Újabb két évig a Fradiban a hatszoros bajnok!

A hoki Erste Liga 2019-es döntőjének legértékesebb játékosa, Pavuk Attila 2022-ig hosszabbított az FTC-vel.

Hosszabbított a védelem oszlopa

Bajnok férfi jégkorongcsapatunk finn hátvédje, Lauri Kärmeniemi 2021 nyaráig biztosan a Fradi játékosa marad.

Hosszabbít a junior világbajnok támadó

Bajnok férfi hokicsapatunk ponterős finn támadója, Rasmus Kulmala 2021-ig biztosan a Ferencvárosban marad.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most