2019. október 25.
Újra hazai jégen, a Titánokat fogadjuk
Férfi hokisaink visszatérnek az Erste Ligába, a Fehérvári Titánokat fogadják a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Nem akármilyen hét van férfi jégkorongozóink mögött. Miután hosszas böjt után, 22 év elteltével sikerült visszahódítani a magyar bajnoki címet, kivívtuk a Kontinentális Kupában való szereplés jogát, 2000 ősze után újra. A csapat így múlt héten buszra szállt, és meg sem állt a dél-tiroli Rittenig. Akik kilátogattak az Arena Rittenbe, történelmet láttak, hiszen a Ferencváros története során először jutott tovább a Kontinentális Kupa egy csoportjából, így november közepén utazhat Dániába, a legjobb nyolc közé.

A csapat visszatért Budapestre, és gőzerővel készül az előttünk álló Erste Liga összecsapásokra, hiszen előbb pénteken a Fehérvári Titánok látogatnak a fővárosba, majd hétfőn jön az idény második Hokiderbije, ugyancsak hazai jégen. De maradjunk még az előbbinél!

Azt a Fehérvárt fogadjuk Pesterzsébeten, amellyel legutóbb Székesfehérváron csaptunk össze, és ugyan a vége 5-0-s zöld-fehér siker lett, nehézkesen indult az a mérkőzés. A két csapat első találkozója után a fehérváriak nem tudtak javítani, sőt, még négy vereségbe szaladtak bele. Előbb Dunaújvárosban kaptak egy komoly pofont a megyei rangadón, onnan nyolccal mentek haza, majd a Brassó vitte el a három pontot Fehérvárról. Ezt követően ismét a Brassó volt az ellenfél, de ezúttal Erdélyben: itt már közel sem volt olyan szoros a találkozó, mint az előző, a Farkasok otthon tartották a három pontot, akárcsak egy nappal később a Gyergyó.

Ezután azonban magára talált a Fehérvár, három meccs erejéig. Előbb hazai jégen verték kisebb meglepetésre az Újpestet és a Gyergyót, majd a Vasas otthonában, hosszabbítás után sikerült behúzni a győzelmet. Az újpestiek ezt követően visszavágtak nekik, majd egy szoros mérkőzésen a DEAC is három ponttal távozott, akárcsak négy nappal később a Csíkszereda. Egy bajnoki és egy Magyar Kupa összecsapás jött ezután hazai pályán, mindkettő a Vasas ellen, és mindkét alkalommal hátrányból fordítva örülhettek győzelemnek Kiss Dávid tanítványai.

A mieink a ritteni hőstett után önbizalommal telve várhatják a Fehérvár elleni összecsapást, ahol azonban csak a győzelem lesz elfogadható. Rendkívül fontos lenne a három pont megszerzése, hiszen két meccsel kevesebbet játszva, tíz ponttal vagyunk lemaradva az élen álló Csíkszeredától, amely kihasználta a Fradi ligameccs-mentes időszakát, ráadásul a dobogó harmadik fokán álló DAB is csak két pontra van tőlünk.

A vendégeknek is jól jönne a három bravúrpont, mert ugyan a Vasassal és a Hokiklubbal szemben is hatpontos a fórjuk, de még az előttük álló Újpest-Gyergyó kettős is bőven befogható távolságban van a tabellán. A lilák csupán egy egységgel szereztek többet, míg az erdélyiek hárommal, de ehhez előbb a címvédő, vagyis a Fradi ellen kellene hatalmas meglepetést okozni. Egyáltalán nem szabad viszont azt mondanunk, hogy ez lehetetlen lenne, hiszen a Fehérvár az előző idényben már meg tudott csinálni egy szenzációs, 5-1-es győzelmet a már akkor is a ligagyőzelemért harcoló Fradi otthonában - igaz, akkor egészen más lelkiállapotban volt a két együttes, a Titánok felszálló ágban voltak, addig a zöld-fehérek éppen egy komolyabb gödörből próbáltak kikászálódni.

Jön tehát új idény második FTC-Telekom – Fehérvári Titánok összecsapása, 18.00-tól, a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Jegyek még online elővételben, és a helyszínen, 17.00-tól is kaphatóak!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 14. forduló
FTC-Telekom – Fehérvári Titánok
2019. október 25. péntek, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: ITT

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin